Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

(Részlet)

Megfordultam, hogy becsukjam magam mögött a házunk fehérre festett ajtaját. Egy jó ideig szerencsétlenkedtem a zárral, mert sehogy sem sikerült beletalálnom a kulcslyukba. Végül öt perc keserves próbálkozás után sikerült. Lenyomtam a kilincset, majd hátat fordítottam a kétszintes vörös téglákkal kirakott épületnek. A farmerzsebembe nyúltam a telefonomért, majd rápillantva a kijelzőre halkan szitkozódtam, majd futásnak eredtem, hogy még időben beérjek az alig 15 percnyire lévő iskolába. London belvárosában laktunk, az egyik gazdagabb környéken ahol persze hemzsegtek az emberek. Párnak véletlenül neki is mentem. Sűrű bocsánatkérések közepette kerülgettem az embereket.

Zihálva estem be az iskola kapuján, pont a becsengetés pillanatában. Köszöntem a portásnak, aki fejcsóválva nézett rám, majd szólt, hogy siessek már. Felbaktattam az első emeletre és végigszáguldottam a folyóson és lefékeztem a terem előtt. A régi, magas faajtókat még valamikor 60-70 évvel ezelőtt készítették, ami meg is látszik rajtuk. Bár próbálják ép állapotban tartani őket, néhány még így is elég ramaty állapotban van..."

Én írtam (15/l) és, szeretnélek arra megkérni titeket, hogy elmondanátok benne mi a jó/rossz mit lehetne rajta javítani, a kulturált válaszokat előre is köszönöm :) És ha érdekel még valakit, akkor írjon és elküldöm a linkjét ha akarja :)

2013. márc. 7. 14:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kissé Harry potter szaga van...

Esetleg valami kaland,vagy hasonló történetet nem tudnál kihozni belőle?Valami kis történelmi háttérszállal(ez most a 60-70 éves ajtókról ugrott be,de nem ilyenre gondoltam :) ).

Nem szólok bele,de szerintem többeket érdekelne.

2013. márc. 7. 19:20
 12/15 rajcziz ***** válasza:

Hát ez a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető kimagaslónak (még az itteni átlaghoz képest sem). Egy tizenöt éves lány átlagos minőségű írása, semmi több.

"Egy jó ideig szerencsétlenkedtem a zárral, mert sehogy sem sikerült beletalálnom a kulcslyukba. Végül öt perc keserves próbálkozás után sikerült." - szóismétlés, rossz szóválasztás (szerencsétlenkedni), eltúlzott időtartam

"kétszintes vörös téglákkal kirakott épületnek." Kétszintes vörös téglákból rakták ki az épületet? Mert vessző nélkül ezt jelenti.

"A farmerzsebembe nyúltam a telefonomért, majd rápillantva a kijelzőre halkan szitkozódtam, majd futásnak eredtem, hogy még időben beérjek az alig 15 percnyire lévő iskolába." - addig nem tudta, mennyi az idő? Ez elég érdekes.

"Párnak véletlenül neki is mentem. Sűrű bocsánatkérések közepette kerülgettem az embereket." - most nekikment vagy kerülgette őket?

Ez csak néhány hiba, ebben a részletben nyilvánvalóan nem találna sokkal többet az ember (amit kihagytam, arra már mások kirértek). A probléma azzal van, hogy próbálsz választékosan fogalmazni. Hogy hogy lehet ez gond? Nos, a te esetedben ez a nagy választékosság erőltetettnek, mesterkéltnek tűnik, és egyáltalán nem hat őszintén. Még rengeteget kell gyakorolnod, hogy valami tényleg elismerésre méltót tudj kiadni a kezeid közül.

2013. márc. 7. 21:42
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem túl száraznak tűnik, nincs benne semmi "érzelem".

De azért küld el nekem is a linket.

2013. márc. 11. 06:41
 14/15 anonim ***** válasza:

A "száraz" a jó szó szerintem is. Valahol ott követed el a hibát, hogy merő kötelességből (legalábbis így jön le) írsz le tökéletesen fölösleges részleteket, amiknek még hangulati elemként sincs hasznuk. Úgy értem: hol érdekel engem a fehér bejárati ajtó, hogy vörös téglás az épület, vagy 60-70 évesek az iskolában ajtók?

Azt írd, aminek információértéke vagy hangulata van, szerintem.

2013. márc. 12. 19:28
 15/15 anonim válasza:
Nekem is küld el légyszi :) Köszi
2013. márc. 23. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!