Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyv nekem? A többi lent.

Könyv nekem? A többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szeretném ha ajánlanátok nekem könyveket. 16 éves lány vagyok. Már egy ideje nagyon olvashatnékom van, csak nem tudom, hogy mibe kezdjek bele. Szeretem az olyan könyveket ahol a történetbe belefonódik egy kis romantika, szerelem is. Amiktől viszont a falra mászok, azok az ifjúsági könyvek többsége. Twillight vagy bármilyen vámpíros könyv, a Szent Johanna Gimi mind a százhúsz részével együtt és nem szeretem a túlzottan horrorisztikus regényeket sem.

Ha volt mostanában valami könyv ami megfogott és szerinted érdekelne akkor írd meg nekem kérlek. :)

2013. febr. 26. 14:52
 1/10 anonim ***** válasza:
62%

Szia!

Nekem ezek nagyon tetszettek:

-Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás (kedvenc könyvem)

-Simone Elkeles: Tökéletes kémia

-Stephenie Meyer : A burok ( nekem ez az egyik kedvenc könyvem!! Twilight-ot én sem szeretem!! )

-Lissa Price: A testbérlők ( bár ebben nincs sok szerelem, de izgi)

-Becca Fitzpatrick: Csitt,csitt ( ennek 3 része van)

Remélem segítettem! :)

2013. febr. 26. 15:41
 2/10 Márciuska ***** válasza:

Fantasy:

- Melissa Marr tündérvilág-trilógia

- Philip Pullman-tól a Sally Lockhart trilógia, Az Úr sötét anyagai trilógia

- Tamora Pierce-től a Nőstényoroszlán éneke-sorozat

- Cayla Kluver: Vérző Hold sorozat

Humoros, izgalmas:

- Rejtő Jenő (Nagyon jók! Kalandos, vicces, és romantikus)

Romantikus (de nem csöpögős!):

- Louisa May Alcott (Kisasszonyok-sorozat, Nyíló rózsa, Nyolc unokatestvér, Régimódi lány)

- Jane Austen (Emma, Büszkeség és balítélet)

- Gárdonyi Géza: Ida regénye

- Deborah Chiel: Sabrina

- Robin Pilcher: Közöttünk az óceán

- Katherine Stone: Illúziók

- Rosamunde Pilcher: Ház a tengerparton, Az ikrek jegyében

Egyéb ötlet:

- Fekete István: A koppányi aga testamentuma

- Paul Féval: A púpos

- Zane Grey: Vadnyugaton

- Jeffrey Archer: A szerencse fiai

Így hirtelen ennyi. Ha érdekel valamelyik bővebben is, szívesen mesélek.

2013. febr. 26. 15:53
 3/10 anonim ***** válasza:

Az előző válaszolóhoz hasonlóan én is javaslom Rosamunde Pilcher, illetve a fia, Robin Pilcher regényeit. Erőszaktól mentes, hétköznapi szereplőkkel, és kikapcsol.

Emellett, ha nem riadsz vissza a kissé vaskosabb könyvektől, szerintem nagyon jó a Tövismadarak, ezen kívül engem megfogott Noah Gordon Orvosdoktor-trilógiája is.

2013. febr. 26. 17:11
 4/10 A kérdező kommentje:

Hű! Köszönöm a sok választ!! Mind nagyon jókat írtatok. Szerintem ebben a sorrendben meg is nézem az összeset, habár már volt pár amit olvastam.

KÖSZI! :D

2013. febr. 27. 13:19
 5/10 anonim válasza:
Ennek a sorozatnak az első részei egy picit gyerekesek, de ajánlom neked Piedomenico Baccalriótól az Ulysses Moore sorozatot. Nem tudom, hogy neked mennyire tetszene, de én nagyon imádom. Ha pedig nem jött be, akkor ajánlom még Dan Brown könyveit is. Ő írta a Da-Vinci kódot is.
2013. febr. 27. 18:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Jonathan Stroud: Bartimaeus Trilógia :)
2013. febr. 27. 19:24
 7/10 AliceSwan ***** válasza:
Marie Lu: Legenda
2013. febr. 27. 21:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Darren Shan:

A vézna hóhér (romantika is van benne)

Kojaszan

Démonvilág (1. Démonmester, 2. Démontolvaj, 3. Vérfüred, 4. Áldozat, 5. Fenevad, 6. Végítélet, 7. Árny, 8. Farkassziget, 9. Suttogás, 10. A pokol hősei.)

Kicsit elvontnak hangzik, pedig valójában kalandos és kicsit horroros. ^^

Árnyak asszonya (ebben a romantika a főszál, de így is kalandos, krimis; ezt is felnőtteknek szánta)

Város trilógia: 1. Holtak vonulása, 2. A pokol pereme, 3. A kígyók városa

Ezek vastagabb könyvek, és sokkal sötétebb hangulatúak, elvileg felnőtteknek szánta (én 17 vagyok, és most olvastam, szóval emberfüggő XD). Inkább krimisebbek, mint horrorosak, romantikus szál mind a három könyvben van.

Van egy harmadik sorozata is, a címe Vámpír Könyvek, az első rész Rémségek Cirkusza. Ebből készült (elvileg) a film, de semmi köze a történethez, csak a nevek ugyanazok, néha még azok sem (például: Ki az a Rebecca??) Nagyon jó, kalandos könyvek, romantikus szálak itt-ott felbukkanak, de nincsenek fókuszban.

Minden könyve jó humorral van írva, izgalmasak, és esélytelen kitalálni a végét. :)

Brenna Yovanoff: Az elcserélt

Philip Pullman: Az úr sötét anyagai (másnéven: Az arany iránytű; 3 részes)

C. S. Lewis: Narnia Krónikái (a könyvek leírhatatlanul jobbak, mint a filmek)

Angie Saige: Szeptimusz (sorozat, s része jelent meg magyarul)(1. Mágia; 2. Repülés; 3. Medicina)

L. R. Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete

Oscar Wilde: A Canterville-i kísértet; Lord Arthur Saville bűne

Steve Feasy: A szunnyadó vadállat ( folytatása: A fekete hold)

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

Sebastian Fitzek: A terápia; Ámokjáték (nem összefüggők)

Charles Dickens: Karácsonyi ének

Leslie L. Lawrence: (rengeteg könyve van, néhányat felsorolok a kedvenceim közül, mindegyik romantikus-krimis) Halálkiáltók, A csöd, Lebegők, A láthatatlan kolostor, A vérfarkasok kastélyában, A vérfarkas éjszakája -->ennek folytatása: A vérfarkas visszatér; Az ördög fekete kalapja, Thumo; Hannahanna méhei; Nebet Het, a halottak úrnője; A keselyűk gyászzenéje; A megfojtott viking mocsara; A rodzsungok kolostora; A gonosz és a fekete hercegnő

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

2013. febr. 27. 21:38
 9/10 anonim válasza:
Leiner Laura: Remek
2013. ápr. 16. 19:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Sarah Dessen: Tökéletes

Cynthia Hand: Angyalsors trilógia

Rebecca Hamilton: Az öröklétű

2014. júl. 22. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!