Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyv/regényírás? Ti mít írtok?

Orbit-titkosnév kérdése:

Könyv/regényírás? Ti mít írtok?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Ti miről írtok, milyen személyben E/1, E/3? Miről szól, írhattok részletet is, ha van honlapja akkor azt is belinkelhetitek?! Esetleg hány éves vagy, mióta írod? Hogy jött az ötlet, hány könyved van? Stb. :D
2013. febr. 26. 06:08
 1/10 anonim ***** válasza:
E/1. és E/3. személyben is írok, az utóbbit jobban kedvelem (olvasásnál mindegy, írni nekem jobb). Leginkább novellákat írok, de tervben egy regény is, a körvonalak megvannak. A laptopon vannak a szövegek, nem ezen a gépen. A novellák a legkülönbözőbb dolgokról: a kutyámról, az ő szemszögéből, egy vacsoráról, egy drogos zenész utolsó óráiról, stb... A regényről egyelőre nem közölnék semmit, még csak a főszál van meg :)
2013. febr. 26. 07:50
 2/10 AccountManagerkovács ***** válasza:

Fantasy/horrort. E/3. Hogy miről szól, azt inkább titokban tartom:) 26 vagyok, egy könyvet már befejeztem, 1 évbe tellett, most a folytatását készítem.

Az ötlet úgy jött, hogy az éveke alatt kitaláltam magamnak egy figurát és úgy gondolta, meg kellene őt örökítenem az utókornak - aztán végülis csak egy mellékszereplő lett, aki azért fontos, de nem belőle lett a főhős.

2013. febr. 26. 11:24
 3/10 Kata 2000 ***** válasza:

Szia!

Én minden kategóriában otthon vagyok, nem csak fantasyt, vagy csak tinit, vagy mit tudom én mit írok, hanem úgy össz-vissz az összes kategóriában írtam már.

Az első könyvemet E/3-ban írtam, a többit aztán E/1-ben.

Regényrészletet privátban írok, ha kell, csak írj akkor rám.

Kábé egy éve írok regényeket, csak sosem fejeztem be, az iskola miatt, de fő célom nyáron befejezni az összes, még be nem fejezett regényemet.

Az ötlet úgy jött, hogy nem tudom... De arra emlékszem, hogy az egyik este fogtam egy tollat és egy üres füzetet, leültem, és írtam, írtam, írtam.

Négy regényem van, ebből kettő már majdnem kész, de az összeset folyamatosan írom.

2013. márc. 2. 14:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Általában E/1-ben alkotok, az sokkal közelebb áll szerintem az olvasóhoz. Nekem nagyon sokszor a hírekből jön az ihlet. Ahogy nézem a hírportálokat, vagy a híradót, sokszor elgondolkozom, milyen érzés lehetett azoknak az embereknek, akikkel ez történt, és hogy milyen lehetett a szeretteiknek. Szóval ilyen realisztikus könyveket szoktam írni. Van két kész regényem is a fiókban. Az egyik pár éves, a címével pedig egyáltalán nem vagyok megelégedve, nagyon sablonosnak tűnik (Úton), viszont ez áll hozzám legközelebb, talán a karakterek miatt is. A másikat pár hete fejezetem be, de van még mit javítgatni rajta...

16/L

2013. márc. 3. 08:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Utolsó, abban egyetértek, hogy talán közelebb áll az olvasóhoz az E/1., viszont ismerek jóár embert, aki nem tudja élvezni ezeket a könyveket, ezért nem is hajlandóak elolvasni már, noha tetszene a sztori :) E/3. személlyel szembeni ilyen érzéseket nem tapasztaltam még :)
2013. márc. 3. 11:24
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát...megvalva az őszintét én jobban szeretek egy könyvet E/3-ban, mint E/1-ben. Amúgy mindenkinek köszönöm a válaszát!
2013. márc. 3. 17:36
 7/10 anonim válasza:

én E/1-ben szoktam írni:) így jobban beleélem magam a sztoriba. fantasyt írok, ha bővebben érdekel, írj. 27-én voltam 13 éves, és lassan fél éve írok. elsős korom óta imádok írni, mindig mindenki dicsért a fogalmazásom miatt, gondoltam miért ne;)

te is írsz? ha igen, miről szól, ha szabad megkérdeznem?:)

2013. márc. 3. 17:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Régen írtam, de mivel az időm kevesebb lett ezért mostanában nem tudok írni! De írnék pedig :D
2013. márc. 7. 14:13
 9/10 Succulent válasza:

Hello!

Én lélektani regényeket írok E/3-ban. Szeretem a pszichológiát, ezért azzal kapcsolatban szoktam írni.

Általában a főhős érzelmeire fektetem a hangsúlyt.:)

Most is készülök írni egy többszemélyiségű férfiról, és annak történetéről, ami természetesen kitalált. Egyébként, te magyar, vagy külföldi neveket használsz? Nekem az ez előtti regényemben magyar, a mostaniban angolt szeretnék használni.:)

Üdv: Succulent

2013. ápr. 20. 15:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Szia. Én általában régen magyar neveket használtam.
2013. ápr. 22. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!