Novella részlet vélemények?
Alex a Warren St. felé hajtott, éjszaka a lámpák halvány fénye furcsa derengésbe vonta az utcákat. A feszültség még ekkor is tapintható volt Rachel és a férfi közt annak ellenére, hogy számtalanszor csináltak már végig hasonlóan kacifántos ügyeket.
Rachel még utoljára végigpörgette fejében az olyan részleteket melyekről tudomása volt és a hiányosságokat. Stella Rice baklövését majd azt követő kálváriáját végiggondolva rájött, hogy talán ők maguk is veszélyben lehetnek a nő utáni kutakodás miatt. Aggodalmaskodásában az akasztotta, meg hogy Alex lefékezte a kocsit nem sokkal a Warren St. 121. előtt.
- Bemész, óvatosan, de alaposan körül nézel, majd kijössz, ennyi az egész. Biztos vagy benne hogy nem menjek be én is- mondta a férfi, Rachel a gyenge fénybe nyugtalanságot látott az arcán?
- Igen egyedül is menni fog, már így is eleget segítettél te csak maradj itt. Egyébként sem lehet túl nagy az a lakás.
- Felőlem, de ha lekapcsolnak betörésért ne is álmodj róla, hogy sütök neked bármit is a kenyeredbe.
A lány mosolyogva búcsúzott majd kiszállt a kocsiból. Átvágott a sötét utcán, körülnézett, de egy messze parkoló kocsin kívül semmit nem látott, ami fontos lehetett volna.
Betolta a nehéz vasajtót, ami fájdalmas nyikorgások közepette nyílt ki, bent teljes sötétség fogatta így kénytelen volt már a lépcsőházban is felkapcsolni a zseblámpát. Délutáni látogatásuknak hála nehézkesen, de mégis megtalálta a 42 lakást, Stella Rice lakását.
* ¬* *
Alex Skinner idegesen dobolt a kormányon szeme a sötétségbe meredt, abban a pillanatban, ahogy a kiszállt a kocsiból megbánta, hogy egyedül engedte el a lányt. Rachel mindig is ilyen makacs volt szerette a dolgait egyedül intézni főként, ha azok munkájára vonatkoztak, aminek New York két legnépszerűbb újságíróiként sosem voltak hiányában.
A szeme sarkából egy autót pillantott meg amint jobban szemügyre vette két alakot látott körvonalazódni a járműben. Úgy döntött túl sok kockázat rejlik az akcióban, ha ezt előbb átgondolja, most sokkal könnyebb dolga lenne. Továbbra is a két fickót figyelte miközben a telefonjáért nyúlt
* ¬* *
Rachel elfordította kulcsát a zárban, ami hangos kattanással kinyílt. Belépett és egy tágas nappaliban találta magát. Kezdeti félénksége alább hagyott, de még mindig óvatosan mozgott az idegen lakásban.
Megcsörrent a zsebében a telefon, mérgesen előkotorta anélkül, hogy megnézte volna ki az. A lámpa fénykörében nem látott túl sokat, de nem akarta magára felhívni a figyelmet a villany felkapcsolásával. Egy sarokban álló íróasztal felé indult, amikor valaki hirtelen világosság öntötte el a szobát. Rachel az öreg kanapé mellett két jól öltözött nagydarab embert pillantott meg.
- Örülünk, hogy végre hazatért Miss Rice- mondta az egyikük kaján mosollyal az arcán.
* ¬* *
Alex dühösen hajította le a telefont az anyós ülésre, reményvesztetten próbált bármilyen megoldást kiagyalni.
- Francba- kezébe temette az arcát tehetetlenségében, mérlegelte a lehetőségeit, majd úgy döntött akármi is lesz ideje beavatkozni. Abban a pillanatban az utcát velőtrázó női sikoly rázta meg.
Kipattant a kocsiból, a szeme sarkából látta, hogy a két ismeretlen is így tesz, a ház bejárata felé rohant, amikor az egyikük hátulról ráordított.
- Álljon meg rendőrség!
Alex tovább rohant a ház felé.
* ¬* *
Rachel remélte, hogy Alex segítségére siet, hiszen már az első perctől látta, hogy esélye sincs a két fickóval szemben. Amint megpillantotta őket az ajtó felé fordult, de már akkor ott is volt az egyikük hátulról átfogta a derekát és a torkát, szinte megfojtotta és a lány nem bírt szabadulni a férfi szorításából.
A stressz mindig is kihozta belőle a legjobbat, most is amint kicsit kitisztult az agya eszébe jutottak az önvédelmi tanfolyamon tanultak és a sarkát teljes erejéből belenyomta az ágyékába, a pasi fájdalmában összegörnyedt és a földre rogyott.
Rachel megpördült és megpillantotta a másikat, sokkal erősebbnek és, talán még az előzőtől is ijesztőbbnek tűnt. Észre sem vette és már ki is billent az egyensúlyából a lábára mért rúgás miatt. Ott feküdt a másik pasas mellett a földön, fáradtan kapkodta a levegőt és tehetetlenül vergődött a férfi a kezével halántékon találta, az utolsó gondolat, ami átfutott az agyán, hogy élete egyik legrosszabb döntése volt idejönni.
* ¬* *
Gyors tempóban futott a ház felé, amikor hátulról érkező éles fény vakította el. Hátrafordult és oldalra vette magát a felé közeledő kocsi felől. A jármű nyikorogva fékezett le közvetlenül a bejárat előtt, a rendőrök elindultak az autó felé, de ekkor két férfi az emeletről egy félájult alakot rángatott le. Benyomták a Volvoba és ők maguk is beszálltak. A rendőrök tüzet nyitottak, de a golyók sorra lepattantak a szélvédőről. A motor felpörgött és pár másodperc múlva már a környéken sem volt a fekete Volvo.
Szerintem van tehetséged az íráshoz, de...
Akadt olyan mondat, amit a rossz helyesírás miatt kétszer kellett elolvasnom, hogy jól értelmezzem, ami ritka nagy hiba.
A fogalmazás... aha, hát, elmegy :)
Olvastam már jobb akciójelenetet (vagy minek nevezzem), de rosszabbat is. Valami hiányzott, amit én ugyan nem tudok megmagyarázni.
Meglátjuk, mások hogy gondolják :)
Egyetértek az előttem válaszolóval annyiból, hogy hagy némi kívánnivalót a helyesírás(nem vészes), azonban a nehezen értelmezhetőséget a rossz tagolás és helytelen tördelés okozza. Ahova kéne vesszőt tenned oda nem teszel, ahol le kéne zárni a mondatot ott nem raksz pontot. Alapvetően az írásjeleket nem tudod megfelelően használni. Ez főleg ebben a mondatban szembetűnő:
"Bemész, óvatosan, de alaposan körül nézel, majd kijössz, ennyi az egész. Biztos vagy benne hogy nem menjek be én is- mondta a férfi, Rachel a gyenge fénybe nyugtalanságot látott az arcán? "
Ez helyesen így nézne ki:
"-Bemész, óvatosan, de alaposan körül nézel, majd kijössz. Ennyi az egész. Biztos vagy benne hogy nem menjek be én is ?- kérdezte a férfi.
Rachel a gyenge fénybe nyugtalanságot látott az arcán. "
Annyiban viszont nem értek egyet az első válaszolóval, hogy szerintem ezzel az akciójelenettel semmi baj nincs. Azért érezzük "hiányosnak" mert ez egy kiragadott jelenet és nem ismerjük a kerettörténetet.
Alapvetően nem rossz, legalábbis semmivel sem rosszabb, mint bármelyik jelenet, amiket egy krimiben lehet olvasni. Átfogó kritikát viszont csak a teljes történet ismeretében tudnánk írni.
Szerintem semmiképpen se hagyd abba, határozottan jó kezdés. Meglátjuk mi lesz belőle később.
első vagyok
a vesszők elhagyása nem egyszhelyesírási hiba :)
bocs, az egerem néha külön életet él, de tényleg :)
a vessző elhagyása nem tördelési, hanem szimplán helyesírási hiba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!