Hogy tetszik az alaptörténet?
Ma született meg a fejemben egy vázlat. Mit gondoltok róla? Ti szívesen megvennétek egy ilyen könyvet?
Fiú és lány. Együtt álmodnak egy világot, pici korukban egy múzeumban találkoznak, a festmények közt kezdenek tervezni és saját világot szőni a képek alapján. Ebben az elképzelt világban ők 18-20 évesek, elkezdenek kalandozni. Képzeletbeli utazás ez, a saját fantáziájuk viszi őket.
A valóságban végül 19 éves korukban ugyanebben a múzeumban találkoznak, ahogy megbeszélték. Elmesélik egymásnak az elmúlt 10 év eseményeit. A lány író akar lenni, elsőéves a bölcsészkaron, kiskorában feljegyzéseket készített az álombeli történetekről. Ám a fiú egy örökletes betegségben szenved, haldoklik. A lány mindent megtesz, hogy szebbé varázsolja utolsó napjait. A fiú megkéri a kezét, de nem éri meg, hogy elvegye őt.
Megtalálja otthon a lány a feljegyzéseket, és elviszi a fiúnak a kórházba. Vele alszik, vele tölti az idejét. Felolvassa neki a jegyzeteket. Mikor a fiú meghal, a lány elmegy a múzeumba. Visszaidézi az emlékeket, majd hazamegy, és írni kezd a jegyzetek alapján.
Mindezt egy év múlva, a könyvbemutatón, a felolvasáson meséli el 1 könyvtárban.
Elég összeszedetlen, de remélem, nagyjából érthető.
18L
ez k*rva jó ötlet, szerintem kezdd el írni
sok sikert!
az eleje piszok jól hangzik, de az, hogy a fiú meghal és a lány meséli... szerintem oltárira elcsépelt (!) és elveszi azt a sok jót is, amit az a kezdet eredetisége hozna... erre kitalálhatnál valami frappánsabbat, ami passzol az ötlethez.
Ja, és ez a lánykérés sem illik a sztorihoz, amikor x éve nem látták egymást... erőltetett, eltereli a hangsúlyt a képzeletbeli világról valami fals, irreális romantikus dráma felé.
El kellene döntened, romantikus "Séta a múltba" sztorit tervezel, vagy a fő szál a múzeumi mesevilág, ami összeköt két immár szinte idegen embert. Én az utóbbira szavazok és akkor az ötletet nekem találtad ki. Ellenkező esetben tucatkönyv kerekedik ki belőle és én passzolok.
Fiú létemre nagyon tetszik! :)
Szerintem kezdj bele,lehet megvenném!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!