Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok, miért akarja...

Mit gondoltok, miért akarja mindenki hirtelen megszerezni a Twilight Saga magyar fordításait?

Figyelt kérdés
Oké, tudom , h nem mindenki tud angolul, de a legtöbb ember igen. És olyan könnyű a nyelvezete a könyveknek, hogy én egy év angoltanulás után simán megértem. Másnak akkor ez miért okoz olyan nagy problémát?
2009. aug. 24. 23:07
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Ja, és csak azért zavar, h mindenki egy magyar fordításért nyüszít, mert úton-útfélen olyan mondatokba ütközök, h "jaj, mikor lesz már végre az Eclipse magyarul?" stb. Éredekes, anno, amikor A Gyűrűk Ura '55-ben megjelent Angliában, akkor nem álltak neki az emberek protestálni, szépen kivárták azt a 10 évet, amíg Göncz Árpi lefordította. Manapság miért nem tudnak az emberek türelmesen várni? Vagy, amit én is teszek, elolvasni angolul.
2009. aug. 25. 20:48
 12/25 anonim ***** válasza:
75%

Már vagy ezerszer leírták, de látom nem érted meg ...

NEM MINDENKI TUD ANGOLUL!!!!

Az más dolog ha nem tudjuk kivárni.

Az utolsó hozzászólónak 100% ban igazat adok..

Nekem se lenne semmi kedven azon gondolkodni, h mit írhatott ide az író, mert ha egy szót nem értesz, lehet h az egész mondat mást jelent, és félreérted.

2009. aug. 25. 21:28
 13/25 A kérdező kommentje:
Ez hülyeség. Ez a magyar mentalitás. Az ilyen emberek miatt olyan az országunk, amilyen. És most nyugodtan háborodjatok fel, engem nem izgat.
2009. aug. 25. 21:38
 14/25 anonim ***** válasza:
59%

"Az ilyen emberek miatt olyan az országunk, amilyen. És most nyugodtan háborodjatok fel, engem nem izgat."

Úgyvan. Szidjad csak a saját nemzetedet. Kis takony! Szerinted azért tart az ország ott ahol, mert nem mindenkinek van lehetősége megtanulni angolul?? Inkább pont az olyanok miatt, amilyen te is vagy! Szánalmas kis szájharcos, aki itt a neten dicsekszik és szidja az országát! Jah és barom tvájlájtot olvas. Erre varjál gombot kisp*cs. És tudjuk hogy izgat a véleményünk, mert válaszolgatsz rá! Ennyit rólad. Menj az olvass angolul mert te már profi vagy és anyanyelvi szinten beszéled! grat neked!

2009. aug. 25. 22:39
 15/25 A kérdező kommentje:
Persze, h érdekel a véleményetek. Na hem érdekelne, nem kérdeztem volna meg. És én nem az angol nyelvtudásra gondoltam, h amiatt állunk ott ahol, hanem a mentalitásra. vki feltesz egy egyszerű kérdést, és lehordják az embert a földig, mert tud angolul.... És visszatérve az ország állapotára, te nem veszed észre h baromi nagy csődben vagyunk?
2009. aug. 25. 22:42
 16/25 anonim ***** válasza:
44%

Ez a legviccesebb.. Szóval hogy lehet eljutni a Fantasy könyv olvasásától a politikáig.. Na ez itt a legnagyobb probléma.. Már abban is a politikát keverik amikor felveszem a cipőmet.. B.zd.. Kit érdekel a kib@s?/tt politika??!

És a kérdésedre a választ, kb. mindenki megadta, csak te nem vagy képes felfogni! NEM TUDNAK ANGOLUL, LEHET NÉMETET TANULTAK ÉS NÉMETÜL TUDNAK, VAGY SEHOGY SE MINT ÉN! Ezért kell a magyar, mert lehet nyelvi korátokba ütközöl, csak számíthatsz olyan emberekre akik lefordítják és így te is hozzá jutsz a könyvhöz és nem kell 1 esetleg 2 évet várnod rá, amíg képesek kinyomtatni.. Érted?? És valahogy nagyon nem hirtelen mert már kb. 1 éve mindenki ezt kunyerálja.. Szóval ha neked ez a hirtelen, akkor a te életedbe 10 évre előre kidolgozott terveid vannak a minden napi dolgokra??

2009. aug. 25. 22:51
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
én 9-éves korom óta tanulok angolul és most vagyok 15 és mégse tudnám elolvasni egy majd 700oldalas könyvet angolul pedig áltban meg középsuliban is 4-5 vagyok sima meg amerikai angolból is de tényleg egy könyvben nagyon sok ismeretlen szó lehet ami fölött n em lehet elsiklani mert sok esetben anélkül a 2-3szó amit nem tutsz értelmetlen lessz a mondat.és tényleg sok embernek nincs idege a szótár fölött ülni.ha te igazat mondasz és tényleg sak 1éve tanulsz angolt és így tudsz angolul akkor minden tiszteletem a tiéd.és ezt tényleg jó indulatból montam
2009. aug. 26. 10:08
 18/25 A kérdező kommentje:
Nos, köszönöm, egyedül az utolsó válaszolótól kaptam egy normális, kedves választ, köszönöm! :)
2009. aug. 26. 18:18
 19/25 anonim válasza:
77%
Jujujj, milyen magasra csaptak itt az indulatzok...! Nem értem a miértjét a dolognak, a kérdező (akárki is legyen az) csak egy egyszerű kérdést tett fel. Amúgy meg szimpatizálok vele. Télleg elég idegesítő h manapság minden osztálytársamtól csak a sok nyavalygást hallom a tvájlájtról meg a fordítás hiányáról. bakker, tanuljanak angolul, ha meg nem megy, tessék várakozni. ez van, ezt kell szeretni. nem értem miért olyan nagy dolog ez.
2009. aug. 26. 22:14
 20/25 Giovanni ***** válasza:
73%

Igen, télleg nagyon könnyen meg lehet érteni ,aki már egy ideje tanul angolul,de van aki nem tud ,,, egyáltalán..

És magyarország meg nagyon le van maradva a fordításokkal ,mert már egész világon kb. lefordították az összes részt... Az itteni rajongók meg nem várhatnak a MAGYAR hivatalos fordítokra...am .jók a kalóz fordítások... de eredetiben jobbak a könyvek;)

2009. aug. 28. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!