Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miben írjam? E/1 vagy E/3?

Miben írjam? E/1 vagy E/3?

Figyelt kérdés
Szóval... szeretnék írni egy könyvsorozatot. Eddig minden remekül megy, a történet, a karakterek, stb. minden megvan. Eddig úgy volt, hogy E/1-ben írom, viszont, ahogy haladtam tovább a történetben, rájöttem, hogy ebben az írásmódban nem biztos, hogy ki tudom fejezni magam annyira, hogy egy "kívülálló" olvasó is megértse a sztorit... Egy szóval: a történethez jobban passzolna az E/3. Viszont én leginkább az E/1-et kedvelem, és abban is tudok jobban írni. Szerintetek mit csináljak?

2012. dec. 9. 15:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mi a történet.

Ha E/1-ben írod akkor egy adott szereplő szemszögéből mutatod be a történéseket, azt amit csak ő lát, hal, érez, gondol. Ha E/3-ban írod akkor lehetőséged ugyan ez, csak más a formamód de ebben az írásmódban több szereplő érzését, gondolatát is kifejezheted. De döntésed. :)

2012. dec. 9. 15:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sosem árt, ha olyannal kísérletezel, amiben "rosszabb" vagy. Ha a sztorinak jobban fekszik az E/3, akkor fuss neki úgy.

(Én E/1-ben boldogulok nehezebben, de amikor egy történetnek úgy feküdt jobban, én is felülmúltam magamat vele. Szóval adj egy esélyt magadnak, hátha neked is megy másképpen.)

2012. dec. 9. 15:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

E/1. előnyei: könnyebb leírnod a főszereplő gondolatait, és megválaszolni a vele kapcsolatos 'miérteket'!

E/1. hátrányai: ha nem vigyázol, könnyen kaotikus lehet az egész, mert az olvasó nem érti, hogy mi történik a mellékszereplőkkel.

E/3. előnyei: azért könnyű így írni, mert az olvasónak könnyű közvetíteni, hogy mi történik, több helyszínre is ugorhatsz, míg az E/1.-ben nem teheted meg ezt.

E/3. hátrányai: nem tudod annyira közvetíteni a főszereplő gondolatait.

Gondold végig, hogy melyikben lehetne jobban megírni! :)

2012. dec. 9. 16:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Én eddig úgy írtam, hogy E/1 de több ember szemszögéből. Vagyis több szálon fut a mű, de mindegyik a másik szereplő szemszögéből :D megpróbálhatnád úgy is^^
2012. dec. 10. 12:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

E/3-ban sokkal jobb, mert akkor részletesebben látjuk a dolgokat, nem csak azt, amit a főhős megoszt velünk. E/3-az szerintem pontosabb képet ad.

:)

2012. dec. 10. 13:39
 6/7 anonim ***** válasza:

szerintem E/1, mert abban jobban tudsz a főhősre figyelni.

de ha több szálon fut a történet, akkor érdemesebb E/3-ban írni

2012. dec. 16. 17:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát én E/1-benn kezdtem el írni, de úgy öt oldal után rájöttem, hogy ez a történetnek nem túl megfelelő...Még jó hogy ilyen korán rájöttem, mert így még van kedvem újraírni :)
2013. jan. 4. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!