Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Elolvasnátok ezt a könyvet?
" -Szabad kérdeznem mi ez az egész? Érdeklődött.- Miért idegesíti a feleségemet?
- A lehető legtávolabb áll tőlem, hogy egy ilyen bájos hölgyet felidegesítsek. Csak azt reméltem, minthogy az elhunyt asszony a feleségénél dolgozott, talán valamiben segítségemre lehetne az általam folytatott nyomozásban.
-De... miféle nyomozásról van szó?
- Igen, kérdezd csak meg tőle - unszolta az asszony.
-Új vizsgálat indul Mrs. McGinty halála körülményeinek tisztázására.
- Képtelenség. Az ügy lezárult.
-Nem,nem,ebben téved. Nem zárult le.
- Azt mondja, hogy új vizsgálat?- vonta össze a szemöldökét Guy Carpenter.
- A rendőrség indította? -érdeklődött gyanakodva. Képtelenség! Magának semmi köze nincs a rendőrséghez.
-Valóban. Én a rendőrségtől függetlenül dolgozom."
Ezt így nehéz megmondani, mert semmi sem derült ki belőle. Se az, hol játszódik, se az, ki kicsoda. Ez így egy kiragadott párbeszéd, amiben nem tudunk meg semmit.
Nem tudom, milyen véleményt vársz róla. Ha mostani időben játszódik, akkor túlzott a szóhasználat, ha régebben, akkor rendben van, de ezen kívül más nem jött le belőle.
Egy rövidke párbeszédet emeltem ki.
Téma: Gyilkosság, nyomozás.
A történet rövid tartalma
" Lehetséges-e hogy valaki a padló alatt rejtegetett harminc fontjáért megöljön egy öreg takarítónőt? Gyanús "rablógyilkosság" ez a kitűnő magánnyomozónak. Többet érhetett potom harminc fontnál Mrs. McGinty. Vagy többet az, amit tudott, hiszen halála előtt két nappal levelet írt a népszerű vasárnapi magazinnak, a Sunday Comet-nek, a leveléből pedig az derült ki, hogy egy békés dél-angliai faluban valaki nem az akinek mondja magát. A nyomozóra vár, hogy kiderítse, ki kicsoda a sok gyanúsan viselkedő férfi meg nő közül. S most egy híres krimiírónő is segít nyomozni."
A történet 30-as években játszódik..
Nos??
" Ha az írója úgy döntene, hogy megtanul például dialógusokat írni, talán. Esetleg. Leginkább akkor, ha különben csillogó vámpírokról kéne olvasom szivárványos nyáltengert"
Kedves első.
Hol olvasod hogy ez vámpírokról szólna?? Csak egy párbeszéd egy könyvből?
Megkérdezhetem hogy te mennyire értesz a könyvíráshoz? Adtál ki könyvet? Írtál könyvet? Pusztán csak érdeklődöm.
Mint írtam csak egy párbeszédet emeltem ki.
Kérdező, félreértetted. Az első kissé csípősen célzott arra, hogy nem igazán érezne késztetést arra, hogy tovább olvassa. Nem azt mondta hogy a te történeted szól vámpírokról. Ha pedig a könyvírással kapcsolatos kérdéseiddel ama elhangzott kritikára gondoltál, hogy jó lenne ha rendesen tudnál párbeszédet szerkeszteni, akkor csak megjegyezném, hogy én sem adtam még ki könyvet, ennyivel még is tisztában vagyok. Mert akárhogy is nézzük, ez egy alap dolog.
Ha nem erre gondoltál, vagy esetleg csak elírtad a fentieket, akkor bocsi.(Bár akkor is ajánlom először a szöveg átnézését mielőtt kiposztolnád valahova.)
Uff, szóltam!:)
Kedves első.
Hol olvasod hogy ez vámpírokról szólna?? Csak egy párbeszéd egy könyvből?
Szövegértés... Azt mondtam, hogy ha választanom kéne, hogy valami vámpíros blődséget olvassak, vagy ezt, akkor ezt választanám.
"Megkérdezhetem hogy te mennyire értesz a könyvíráshoz? Adtál ki könyvet? Írtál könyvet? Pusztán csak érdeklődöm."
Nem, kiadni még nem adtam ki - ellenben tíz év tanulás áll mögöttem ilyen téren. Három befejezett, és több publikálás alatt álló regényem-kisregényem van, a fejezeteim többszázas olvasottsággal futnak, ami már több, mint amit néhány kiadott könyv elmondhat magáról. Továbbá olyan is méltatott már, aki valóban kiadó-körökben mozog.
Mindezek után még mindig nem vagyok profi - de azzal már tisztában vagyok, hogy egy írás igényessége apróságokban is látszik. Olyanokban, hogy ha kiidézek egy párbeszédet az írásomból, akkor legalább a párbeszéd legyen nyelvtanilag helyes!
Köszönöm, hogy meghallgattál.
Nem, nem olvasnám el. "Agatha Christie-szaga" van és Agatha Christie szerintem utánozhatatlan :)
Ez a párbeszéd nem túl jó, a történet, amit a válaszok között leírtál jól hangzik, de sablonos.
És csak úgy mellesleg egy kis off... ha már kritikát kérsz, illik lenyelni a békát.
Kedves utolsó. Végre aki rátapintott a lényegre.
Észrevettem hogy itt a gyakorin ha valaki kiír egy könyv részletet akkor senki nincs aki jót mondana. Mindenki csak kritizál, és hibákat ejt. Gondoltam, csinálok egy kis tanulmányt.
Kíváncsi voltam hogyha egy világhírű írónő egyik könyvéből kiemelek egy rövidke párbeszédet amit szóról szóra csak lemásoltam ide, hogy ki mit mond erre.
Így meglepett hogy a kedves első aki írt több könyvet (amihez sok sikert kívánok) hibákat sorol fel.
Egyedül az utolsó hozzászóló az akinek "gyanús" lett.
A könyv: Agatha Christie: Mrs. McGinty halott.
Minden idők legjobb írónője, és most őt kritizáltátok, nem engem.. Köszönöm az érdekes válaszokat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!