Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Senki sem olvas itt szépirodal...

Senki sem olvas itt szépirodalmat?

Figyelt kérdés
Gondoltam itt biztos tudtok adni valami tippet, h mit olvassak, de úgy tűnik itt mindenki csak ezt a Twilight-ot meg ilyeneket (amit én még sose hallottam) olvas. Ha valaki mégis tudna ajánlani valami szépirodalmat egy 20 éves lánynak, annak nagyon megköszönném. Annyi, h ne legyen kifejezetten szerelmi történet, lehet benne az is, csak ne az legyen a fő szál. Köszi
2009. aug. 19. 09:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

egy csokorra való:

Kafka, Akutagava, Mann, Eco, Pavić, Sartre, Joyce, Nabokov, Hemingway...ha szereted a színdarabokat, Beckett, Ionesco, Jarry, Csehov... még sorolhatnám, mennyi jó íróval találkoztam, de nincs vmi konkrétabb szempontod? mert a legkülönfélébb dolgokat sorolom itt Neked :D

19/L

2009. aug. 19. 10:03
 2/11 A kérdező kommentje:
Kafkától pont most olvasok egy könyvet, az Amerikát, az például tetszik. Hemingway szintén. imádtam Bulgakov Mester és Margaritáját is. nem tudom mennyire számít szépirodalomnak, de az 1984 is nagyon bejött, Mikszáthnak is tetszik a stílusa. most ennyi jut eszembe kiindulópontnak
2009. aug. 19. 10:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

10:03 vagyok, íme kicsit precízebben.

ha különös életérzések, kiszakadás-érzések leírására vágysz így a kánikulában: Kafka (nekem pont az Amerika nem tetszett, viszont az elbeszélései nagyon), Sartre, Lautréamont, Akutagava.

ha abszurd agymenés kéne: Vian, Nabokov, abszurd színdarabocskák.

ha posztmodern agymenésre szomjazol: Szorokin, Pelevin, Pavić még a szelídebb fajta.

ha izgalmas sztorikra vágysz rengeteg tudományos ténnyel, Umberto Ecót ajánlom.

ha melankóliára, Knut Hamsunt.

ha hisztérikus moralizálásra, Dosztojevszkijt, nagyon hangulatos tud lenni, pláne ilyen melegben.

ha felhőtlen mókára, olvasd el a Svejket.

ha lassabb, realistább elbeszélésekre, Thomas Mann.

én hónapok óta csak Nietzschét olvasok, úgyhogy szívem szerint Nietzschét, Nietzschét meg Nietzschét ajánlottam volna, de megpróbáltam másfele koncentrálni, és hirtelen ezek jutottak eszembe. ha más is beugrik, írok még.

2009. aug. 19. 10:38
 4/11 A kérdező kommentje:
köszi szépen
2009. aug. 19. 11:05
 5/11 anonim ***** válasza:

off: oké, én is bizonyítani akartam, hogy vannak még fiatalok akik szépirodalmat olvasnak, de az előző hozzászóló után már inkább csak csöndben maradok. :) le a kalappal! Tényleg!

Jó olvasást!

18/L

2009. aug. 19. 14:36
 6/11 anonim ***** válasza:

Én nem nagyon kedvelem a Twilight-ot,ha ez megnyugtat,bár én meg romantiksu regény kedvelő vagyok,abból is csak a női irók könyveit olvasom:D(nem Danielle Steel,hanem a Bronte nővérek,Austen,Wilder,Alcott stb...)

Mellesleg Bulgakov Mester és Margaritáját én is olvastam,életem első komoly műve volt 17 évesen:)

Olvas Poe,Coelho könyveket,azok nagyon jók:)

2009. aug. 19. 14:51
 7/11 A kérdező kommentje:

de azért a twilight-ot nem tartod szépirodalomnak ugye???

Poe-nak novelláit olvastam, tudsz még tőle ajánlani vmi konkrétat? Coelho-t is olvastam már, de még csak Az alkimistát

2009. aug. 19. 15:00
 8/11 anonim ***** válasza:

Miért, mi a Twilight, szakirodalom??

Mit tartotok szépirodalomnak?

2009. aug. 19. 19:11
 9/11 A kérdező kommentje:
szórakoztató irodalom, arról még nem hallottál?
2009. aug. 19. 19:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem, én csak szépirodalomról és szakirodalomról hallottam, tudtommal a szórakoztató irodalom a szépirodalom alkategóriája.

Ha nem így van, elnézést kérek.

2009. aug. 20. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!