Mi a kedvenc könyved? Miért?
Szia!
Én most J.R.Ward fekete Tőr Testvériség sorozatát olvasom, és nem tudom megunni! Bárkinek csak ajánlani tudom! :D
Kísértés Rt. és A császár kis barátnéja
Szeretem a vígjátékot és ezekben elég jó poénok vannak,vicces helyzetek.A császár kis barátnéjában például leírják,hogyan vette üldözőbe Napóleont egy tehén,hogyan ugrott be egy tüskékkel teli bokorba,milyen gyerekesen viselkedtek,stb.A Kísértés Rt.-ben például Lucifer kötényben palacsintát süt vagy áll a biciklin és menőzik,amit 1 lány vezet és amikor a lány fékez Lucifer neki vágódik a falnak és valamikor meg azt állítja,hogy tőle származik a jól ismert "én vagyok az apád" mondat
A Trónok Harca sorozat.
Mért?
-A legösszetettebb fantasy sorozat, amit eddig láttam. (Nálam ez plusz pont.)
-Teljesen élethű, nem olyan tündérmese mint a gyűrűk ura vagy a többi fantasy. Élethűen írja le a középkori világot. Végre, sok-sok fantasy könyv elolvasása és a történelem órák kijárása után tudom, hogy működik a hűbérúri rendszer, nemesség, a középkori hadviselés, tengeren, szárazföldön, milyen a parasztok, katonák, urak élete, stb.
-Meg tud lepni. Manapság rengeteg film és könyv kiszámítható. Tudod, ki fog meghalni, ki a gonosz, a főhős pedig győz és boldogan él, amíg meg nem hal. Na ez a könyv nem ilyen.
Itt bárki feje a porba hullhat. A legváratlanabb pillanatokban halhatnak meg eddig kulcsfontosságúnak tűnő szereplők, míg a halálra érdemesek tovább élnek.
-Nincs benne jó és rossz, mert nem ezek harcáról szól. A trónok harca leír egy világot, amelyben különféle karakterek próbálnak boldogulni, sokszor egymás kárára. De egyik se jó vagy rossz. Döntse el mindenki, kinek szurkol.
Hét kedvenc sorozat
Balla Zsuzsanna L. Amarantë: Fauntallasia és Lienoomi herceg
Böszörményi Gyula: Álomfogó-, Rémálom- és Jonatán-sorozat
Silvana de Mari: Az utolsó tünde és Az utolsó ork
Görgey Etelka (Raana Raas): Csodaidők és Időcsodák
Christopher Paolini: Örökség (Eragon)
Jonathan Stroudl: Bartimaeus
J. R. R. Tolkien: A babó (hobbit), A gyűrűk ura, A szilmarilok
Tom Becker: Darkside,Vérvonal(ez a második rész)
Nagyon izgalmas,fantáziadús,és érdekes,pluszba néhol horrorisztikus. Rögtön a kedvenc könyvemmé vált,pluszba ez a könyv szerettette meg velem az olvasást! :D
Illetve még jó a Tövisek hercege,és a Forgetten Realms összes része!
Nekem nincs egy kedvencem, elég sok könyvet szeretek, csinálok neked egy listát a kedvenceimről.
Christopher Moore - Biff evangéliuma (humoros)
Stephen King - Bura alatt (misztikus, félelmetes, vérengzős)
(és igen a bura rövid u: [link] érdekes, hogy a borítón is hosszú)
Robin Cook - Ragály (érdekes, és nagyon sokat tanultam a különleges betegségek tüneteiről) :D
Stephen King - Cujo (imááááááádom!!)
Suzanne Collins - Éhezők viadala (imádom az elfajzott jövőbeli világ témát)
Illetve már előre rajongok azért amit a párom ír :) Vérengzős, fo*satós, erősen 18+ lesz belőle :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!