Sikeres lehetne egy ilyen, fantasy témájú könyv?
Egy olyan könyvet akarok írni, ami a középkorban, egészen pontosan a harmadik keresztes háború után pár évvel, Európában játszódna. A könyv egy sötét, cselszövésekkel és intrikákkal, és persze harcokkal teli képet adna az általam elképzelt középkorról. A lényeg pedig az lenne, hogy szinte az összes szereplő és uralkodócsalád a fantáziám szüleménye, és a cselekmény sem követné az általunk ismert történelmet. A világban jelen van a mágia, amit - a kereszténység szerint legalábbis - Istentől kapunk, ezért is borítja fel a főszereplők képzelt világát a keletről jött hitetlen hódító sereg, akik egy teljesen új varázslatot használva foglalják el a Szentföldet.
A cselekmény már szinte teljesen készen van, a fejemben legalábbis. Eddig azonban nem mertem hozzáfogni, mivel féltem. Azért a történelem (szinte ) teljes átalakítása más, mintha egy saját világot hoznék létre, és végig azon járt az eszem, hogy talán az embereknek nem tetszene.
Ti mit szóltok?
Hát akkor; bréking nyúz!
Jövő hétvégére készítem el a prológust, az érdeklődőknek szívesen elküldöm, ám valószínűleg egy link formájában, ami majd az újonnan megkreált blogomra vezet, ahova publikálni szeretném irományaim egy részét ( például egy eldugott mappa alján heverő blogregényemet ) . Ott majd lehet olvasgatni, meg kritikákat írni.
Egyébként a szerelmi szállal kapcsolatban: a regényem nem gyerekkönyv, nem ravasz rókákról és sajtot zabáló hollókról lesz szó benne, hanem megpróbálom - fantasy műhöz képest - realisztikusan ábrázolni a dolgokat, nem szende hercegnőkkel, és velejéig romlott főgonosszal, hanem egyedi karakterekkel, akik egytől-egyig saját jellemmel rendelkeznek, egyediek. Az egész könyvet egy, a megszokottnál sokkal sötétebb stílusban írom, megkímélve a nézet a habos-babos királyi báloktól, nyálas szövegektől, és a hölgyek kegyeiért vívott párbajoktól, az egészet egy nyersebb, realisztikusabb módon mesélik a kiválasztott karakterek, akiknek nem csak a hatalmi harcban avagy a keresztes hadjáratokban zajló cselekvéseit, de a magánéletüket is nyomon követhetjük, így számos karakter szerelmi életébe is betekinthetünk.
Nekem tetszik az 5let,ezzel újat alkothatnál, nem pedig tipikus megszokott fantasy regényt. A mágiával kapcsolatos dolgok viszont eléggé furcsák, ugyanis a középkorban minden mágiához hasonló dolgot a sátánnak tulajdonítottak. Én is éppen egy hasonló regényt írok, ami a 12. században játszódik, az utolsó mágusrendről szól, akik az inkvizíció ellen küzdenek és vissza akarják teremteni a valaha csodás és mítikus világot, amit a keresztények elvettek tőlük.(Ám itt a mágusok mágiája nem a sátántól van, ez csak a papok téveszméje). Röviden csak annyi, hogy középkori szemmel nézve (sajnos) a mágia romlott dolognak számított. Ami még a történelem átírását illeti, a harmadik keresztes hadjárat legnagyobb hőseit azért tatsd meg. Ugyanezt mondanám a népi motívumokkal kapcsolatban is. Ám ha teljesen elvonatkoztatsz a történelemtől, az se rossz, hisz rengeteg jó alternatív történelmi regény is született már. A romantikus szállal kapcsolatban azt mondanám, hogy tegyél bele.(pl. egy lovag önkéntesen jelentkezett a keresztes háborúba mert a zsidók elrabolták kedvesét és meg akarja menteni)Azért túl romantikus-nyálas ne legyen. Tehetsz bele olyan dolgokat, mint mondjuk George R.R. Martin a trónok harcába, így az olvasók elé vetíthetnéd a sötét középkor patriachizmusban élő társadalmát. Ami még feelingessé tenné az egészet, azok a nagy lakomák és ivászatok lennének a jóbarátokkal és a dús keblű elbűvölő hölgyekkel. Ami még darkosítana a regényen, azok az inkvizíció boszorkányperei lennének, ahol ártatlan embereket égettek el, mert állítólag megszálta őket az ördög. A parasztlázadás a feudalizmus sötét társadalmában csak még feszültebbé tenné a helyzetet.
Milyen hosszúra tervezed a regényt?
Ha tudsz küldj részleteket a regénedből nekem is!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!