Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért olyan "jó" a Szent...

Miért olyan "jó" a Szent Johanna Gimi könyvsorozat?

Figyelt kérdés
Nem olvastam, viszont a barátnőim teljesen odavannak érte.De nem értem miért. Amennyit én hallottam róla, egy tök átlagos lány (tök unalmas-magánvélemény) sztorija....Miért tetszik ez annyira mindenkinek? Én is szeretek olvasni, sokat is olvasok a "divatos könyvek" közül, szóval nem az ilyen elvont, 50 éve lejárt dolgokat szeretem, de azt nem tudom megérteni, hogy A Szent Johanna Gimiben mi az, ami miatt annyian rajonganak érte?! 15L

2012. nov. 2. 10:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nos, én is csak azt tudom mondani, hogy olvasd el. A történet eredeti, a fogalmazás élvezhető, kikapcsoló és poénos, ugyanakkor én átéreztem Reni fájdalmait, mivel, lássuk be, volt neki nem egy. Az írónő mai életszituációkat is rak bele, nem is egyet. Tele van jó könyvvel és jó zenével. Szerintem olvasd el! Én nem gondoltam volna, hogy így beleszeretek!
2012. nov. 4. 00:27
 12/25 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem amíg nem olvastad a könyvet addig ne alkoss róla véleményt. Én az első 2 részét olvastam, nem az én stílusom. De elkezdtem, mert sok barátnőm mondta, hogy jó könyv. Számomra a világ LEGUNCSIBB könyve. Szerintem túl átlagos, nem azt akarom, hogy olyan legyen, mint a Harry Potter, csak legyenek benne olyan események, amikbe szívesen beleképzeled magad.
2012. nov. 4. 18:20
 13/25 A kérdező kommentje:
Az oké, hogy bele tudom magam képzelni,meg jók a poénok...de annyira alap és elnyűtt a sztori. Az átlagos lány+a menő fiú modellről már minden bőrt lehúztak, miben jobb ez a könyv (azon kívül, hogy magyar, meg humoros, stb) mint bármelyik másik? Az irodalom 80-90%-a erre a témára épül.
2012. nov. 6. 17:07
 14/25 anonim ***** válasza:
41%

én is ezen a véleményen lennék és elhiheted, alapjában véve kifejezetten utálom és aktívan támadom ezt a regényt, Renitől és a fő cselekményszáltól ráz a hideg, de a mellékszereplők és a romantikától nem csöpögő kedves és igen, talán irreális események miatt mégis elolvastam, mert vicces és aranyos... szösszenetek egy suli életéből :)

nem az a könyv, amit évente egyszer újraolvas az ember, de bele-belelapozni (minden huszadik oldalon pár bekezdés) megéri :)

2012. nov. 7. 07:25
 15/25 anonim ***** válasza:

Én is szeretem,de persze ezt sokszor halhattad sokfelől.

Részemről úgy gondolom,hogy a karakterek,nos...kedvesen megfogalmazva karikatúraszerűek,kevésbé kedvesen pedig sablonosak.Nincsenek kidolgozva,stb,de szórakoztató,és én úgy gondolom,hogy csak a poénosabb részek 'mentik meg' a könyvet.Az,amikor Reni sír a Cortez után,baromi idegesítő.De aztán jön Kinga,helyre csapja,majd megy tovább.Ilyen szempontból Kinga nagyon kellett a történetbe,mivel ha nem lenne,Reni mind a 8 kötetet (az utolsó még nem jelent meg) végig szenvedné.Kezdd el olvasni,majd ha az első után tényleg nem érdekel,akkor egyszerűen ne olvasd tovább,ez csak egy szórakoztatóirodalmi mű.Én úgy voltam vele,hogy az elsőt ott fikáztam,hogy 'milyen rossz,mennyire nem tetszik,fércmű,hatásvadász,etc,etc,deeee hol van a kövi része??',majd tovább olvastam békés nyugalommal. x') A nagyon elvetemült SzJGerek engem is idegesítenek.

Csak annyit mondok (szarkasztikusan,csak írásban nem tudom mutatni):

,,Soha ne olvass el egy könyvet,mielőtt bírálod.Csak előítéletek szülne benned."

:)

2012. nov. 7. 17:49
 16/25 luv válasza:
Huhh... rengeteg okot tudnék mondani. Először is... Leiner Laurának nagyon nagyon jó humora van, és ez a könyv lapjain is látszik. Nagyon humoros, hangulatos, és ha egyszer elkezded, tuti függővé válsz. Én tavaly karácsonyra kaptam az elsőt, és azóta olvasom őket. Hamar beleszeretsz a szereplőkbe és sokat fogsz nevetni illetve sírni is az oldalak között. Szerintem hamar kezdj bele, mert nem fogod megbánni, már ha szereted a jó könyveket! :)
2012. nov. 8. 17:17
 17/25 anonim ***** válasza:

Előttem már szinte mindent leírtak, én is a többség véleményén vagyok. Még annyit tennék hozzá, hogy szerintem egy könyv nem attól lesz jó, hogy egyedi, vagy sablonos az alaptörténete, hanem attól, hogy hogy van megírva. Ha jól, akkor szinte bármiből jó téma lehet. És pl. nyilván elismered, hogy VAN jobb és rosszabb a "sablonkönyvek" között is. (Csak hogy egy példát mondjak, A macskám, a családom, és a fiúk (2. része) -szerintem- borzalmas, de van jó. Hogy ne a Szent Johanna Gimit mondjam, Bezzeg az én időmben, Egymás szemében, (talán lenézel ezért, de szerintem a Twilight 3.4. része is), A neveletlen hercegnő naplója, meg egy csomó más is, csak hirtelen ez jutott eszembe. Olvasd el, ha szeretsz olvasni nem sok idődet fogja elvenni.(Egyébként az 1-2. kötet valóban nem túl izgalmas, de szerencsére egyre jobb és jobb. Mindig úgy gondolom, hogy ezt már nem lehet fokozni, és amikor kijön az új rész rájövök, hogy nagyon tud valamit ez a Leiner Laura, mert sikerült neki)

Az egyik válaszoló írta:

"valószerűtlen dolgok, érzések (Reni nem is ismeri Cortezt, mikor beleszeret, aztán nem ismeri és hetekig sír utána...)" -> ezzel vitatkoznék...Lehet, hogy ez nem az igazi szerelem(egyébként ezt később Reni is írja, viszont sajnos (vagy nem sajnos) létezik ez az érzés...

2012. nov. 8. 20:05
 18/25 anonim válasza:
Szerintem azért jó... mert mindenki magára ismer egy kicsit a szereplőkben... tényleg kikapcsol.. és ráébreszt dolgokra.. mind pozitív és mind negatív dolgokra... én imádom.. sok mindenre rájöttem, hogy talán másképp is csinálhatnám a dolgokat.. és bevált :) na meg tényleg zajlik benne az élet :) és a poénokat tudod te is alkalmazni..ami másoknak is tetszik és jót nevet rajta a társaság.. na meg ad ötleteket :) én ajánlani tudom.. :) remélem majd egyszer elkezded olvasni.. és tetszeni is fog neked :)
2012. nov. 17. 15:25
 19/25 anonim ***** válasza:
Én egyáltalán nem szeretem a SZJG-t, nem kedvelem a karaktereket. :D És most lőjetek le, nyugodtan. 14/l
2013. jan. 15. 16:42
 20/25 anonim válasza:
Sok a poén, szerelem, és a vicc
2013. jan. 23. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!