Miért olyan "jó" a Szent Johanna Gimi könyvsorozat?
Én olvastam, és nagyon tetszett. Leginkább azért "rajongunk" érte, mert egy teljesen átlagos lány életét mutatja be. Emellett pedig Magyarországon (Budapesten) játszódik, szóval olyan közelinek tűnik. Kellőképpen van benne humor, probléma, érzelmek, szerelem. Plusz feltűnik benne az a szál is, amikor az átlagos lány és az átlagon felüli fiú egymásba szeret. És csak úgy mellékesen, Reni egy csomó jó könyvet, zenét említ meg a könyvben.
Szerintem jó kis könyv,én csak ajánlani tudom. :)
15/L
Az előző hozzászóló szerintem kicsit túlzásba vitte, még nem ismered a történetet, tehát nem kell ész nélkül kérdezgetni az ő részéről, hogy "MIÉRT JÓ? MIÉÉÉRT JÓ? HOGY KÉRDEZHETSZ ILYET?".
Az én véleményem az, hogy aki nem akar egy nem irodalmi értékű könyvet olvasni, az ne olvassa el a Szent Johanna Gimit-t, mert igen, kikapcsoló könyv és egy kedves ifjúsági naplóregény, de irodalmi értéke nincsen. Kikapcsolódásnak persze nagyon jó, sok benne a poén, zenék, könyvek. Bár itt jön a másik bibi. Az, hogy olyan fejlett egy magángimnázium Budapesten (!!!), hogy a tévében van az igazgató beszéde, hogy lelátó van a tornateremben...stb. kicsit valószerűtlen. A karakterek sem annyira élethűek, sokan megmondták már, hogy pl. "reni úgy gondolkozik, mint egy 12 éves", "Virág olyan hülye, hogy már elmegyógyintézetbe kéne zárni"...stb. sok ilyet hallottam és megmondom őszintén, nekem is eloszlott a véleményem. Van a "jó SzJG, kikapcsol, könnyű olvasmány (azért is szeretik annyira, mert nem egy nehezen megemészthető könyv, csak egy kis "szösszenet", amit mindenki megért), korszerűség, sok poén", de a másik véleményem a "valószerűtlen dolgok, érzések (Reni nem is ismeri Cortezt, mikor beleszeret, aztán nem ismeri és hetekig sír utána...), nagyon valótlan személyek, mese".
Ennyi lett volna az én szemszögemből. :)
Én is pont így voltam ezzel(imádok olvasni, de a nagyon divat könyveket messziről kerülöm), így semmi kedvem nem volt elolvasni, de végül 2 barátnőm közös erővel rávett, hogy legalább kezdjem el.Nos az első 6 kötetet 7 nap alatt kiolvastam és a 7-et dedikálva kaptam meg a névnapomra(csak azért nem én álltam sorban mert nem voltam itthon:D). Hogy a kérdésre válaszoljak: azért jó, mert egy nagyon jó maga a történet, szinte minden lány átélte azt amit a főszereplő(legalábbis azt a részt, hogy belezúg egy menő srácba, reménytelenül). Javaslom, hogy kezd el olvasni, biztos vagyok benne hogy nem szeretnéd, de most komolyan kérd kölcsön egy barátnődtől az első kötetet és ha nem tetszik, majd leteszed.:)
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!