Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi értelme pl. Trónok Harcát,...

Mi értelme pl. Trónok Harcát, és más hasonlókat olvasni? Miért érdekel ez minket?

Figyelt kérdés
Én a TH-nak scak az első kötetét kezdtem el, és a feléig jutottam. nem is igazán erről szól a kérdés, csak ezen tudom szemléltetni. Én is írok, és ezen kívül az is ihlette a kérdést, hogy most ment a Gyűrűk Ura a TV-ben. Utóbbit hagyjuk, mert az egy tipikus történet a Jó és Rossz harcáról. De vannak olyanok, mint pl. a TH, ahol nagyon jól ábrázolt karakterek vannak, nem egyértelműen jók és rosszak, és én is erre törekszem a saját írásaimban.- De ha így van, elgondolkodtam, vajon minek olvasunk ilyesmit? Tulajdonképpen mit érdekel minket, hogy egy nem is létező világban milyen háború dúl? Az én történetem is háborús fantasyszerűség, és nem a jó és a rossz harca, hanem egy kiválasztott főszereplő szemszögéből nézzük, de az ellenfele sem feltétlenül gonosz. belegondoltam, vajon miért olvasunk ilyesmit? Akár engem, mint íróját mit érdekel egy nem létező világ nem létező problémája? ha még lenne benne küldetés, meg Jó meg Rossz, de nincs. És sok ilyen történet van. Jó, megírni szeretem, arra nem kell válaszolni, de miért olvas az ember vajon ilyesmit? Mi értelme plusz gondokba belebonyolódni, ahol nincs senkinek tökéletesen igaza, ahol bárki eleshet egy csatában, ahol mindenféle - oké, hogy amúgy izgalmas - dolog történik, de nekünk semmi közünk hozzá?
2012. okt. 27. 22:43
1 2
 11/13 rajcziz ***** válasza:

A rossz győz dologhoz...

Ha a főszereplő jó (az olvasók általában a főszereplőnek szurkolnak), de ennek ellenére a rossz győz, nos ez egy hatalmas kiábrándulás az olvasónak, aki a sarokba hajítana egy ilyen regényt.

Viszont, ha a rossz úgy van felépítve, hogy neki szurkoljunk (tehát lényegében pozitív karakter; ld. pl. Keresztapa), akkor győzhet a rossz, de az olvasó számára az adott karakter úgyis jó lesz.

2012. okt. 29. 19:04
 12/13 anonim ***** válasza:
"a töri unalmas" szerintem ez nem feltétlenül igaz. Vannak persze kevésbé érdekesebb dolgok, de tele van izgalmas (a sok mi lett volna ha...kérdések) dolgokkal is! Csak nem mindegy, hogy pl. a történelem tanár, hogy meséli vagy, hogy viszonyulunk hozzá. Sokáig én is így gondoltam, hogy unalmas, de elkezdtem olyan könyveket olvasni, amelyeknek köze van a történelemhez, pl: Ken Follett regényei és sokkal érdekesebb lett minden, de számos író akad még, akik változatosan, izgalmasan, lehengerlően tudják bemutatni a történelmet.
2012. okt. 29. 20:48
 13/13 A kérdező kommentje:

19:04, az ilyen könyvek azoknak íródnának, akik végre valami másra vágynak, és szerintem meglepően sokan vannak. Mikor elterjedt a pletyka, hogy Rpwling úgy fejezi be HP-sorozatot, hogy Voldemort győz, nem tudod, hány ismerősöm mondta azt, hogy neki úgy jobban tetszene. Nekem is. Én nem dobnám amúgy félre azt a könyvet, amit mondasz, kifejezetten tetszene, végre egy egyedi alkotás is létezne.

A történelem nem unalmas, és amúgy tök ugyanaz mint egy varázslat nélküli fantasy, csak tárgyilagosabb. Az ókor az én kedvencem a történelemben, a modern korról már nem szerettem annyit tanulni, szóval nem lehet így egyértelműen azt mondani, hogy unalmas, mert ahhoz túl nagy. Egyes részei unalmasak, mások izgalmasak, és valóban azon múlik, hogyan ismered meg.

2012. okt. 30. 02:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!