A Battle Royale-nak mi értelme van?
Attól függ, hogy a filmre, vagy a könyvre gondolsz?
A film szinte csak abban üt a könyvre, hogy sziget, meg gyilkolás, és még horrornak is gyenge, nem hogy értelme legyen.
A könyvben jobban fel van vázolva, nem csak a sziget, hanem az a kitalált, kommunista társadalom, ami ezt a játékot létrehozta. A lényege az, hogy egy ilyen világban a felső vezetés bármit megtehet, a nép nem szólhat bele, és ha egy nagy kutya szereti a vért, akkor ki hozhat egy ilyen játékot csettintésre.
A játék meglétére elhangzott egy másik magyarázat is a könyvben, ami szerint a játéknak az a lényege, hogy aki bekerül, az csak önmagára számíthat, hisz mindenki mindenki ellen van, csak egy maradhat. Így azt sugallják a népnek, hogy ostobaság szervezkedni és lázadni.
Mint horror regény, attól hatásos, hogy jobban leírja a szereplők gondolatait, bár a véres jelenetek sem utolsók. Az első éjszakán még mindenki az összefogásról és szökésről sző terveket, ám hamar kiderül, hogy van, aki a játékot komolyan gondolja és veszélyt jelent. Később már a jó barátok is egymást gyanúsítják ezzel, és a játék szervezői elérik a céljukat, mindenki egymás ellen fordul, kivéve a főszereplőket.
Suya barátját még a játék előtt megölte a szervező hogy példát statuáljon, és Suya megfogadta, hogy megvédi azt a lányt, akibe a halott barátja szerelmes volt mindenáron, ezért sosem fordulna a lány ellen, akkor sem, ha az meg akarná ölni, bár Norikban még csak fel sem merül a dolog. Shogo másodjára került a játékba, egyszer már végig nézte és nem esik bele a többiek hibájába. Shinji és Yutaka sem gyanúsították egymást, és ha nem üt be egy baki, kijutottak volna. Szerettem őket, igazán kár értük :)
japán elég erősen kapitalista. én úgy hallottam, hogy a koreiai ellenkezés miatt nem lehetett kiadni sokáig.
De a többivel egyet értek
Japánban sosem volt kommunizmus...
Engem az zavart be igazán, hogy (nem emlékszem pontosan), az elején valami olyasmi van, hogy a fiatalok elfajzottak, meg ilyenek, és én aszittem, erre válasz ez a játék, ezért nem értettem, ez hogyan oldana meg bármit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!