Gáz ha más dologból merítek ihletet?
Figyelt kérdés
Az a helyzet h sci-fit írok de az utbbi időben túl sok műn lett rám hatással és szinte már engem idegesít, szóval nagyon ciki ha kicsit sok a párhuzam néhány mű közöttpl, 1-2 név, karakter,egyéniség,meg pici cselekmény?2012. okt. 24. 12:00
2/8 gelazso válasza:
csatlakozom az elöttem szólóhoz.
3/8 anonim válasza:
dehogy gáz, istenem.. talán az már gáz lenne ha tök ugyanaz lenne egy jelenet pl :D
4/8 anonim válasza:
úristen sok okos-.-
"köpködjünk nagy szavakkal,igaz,h pontosan én se értem,h mit jelent"
attól,h ugyanazt a nevet használod,+1-2 dolog,attól még nem lesz plágium,gondolom nem úgy csinálod,h elolvasol vmit,és annak a lényegét fogalmazod át,hanem bővíted a saját gondolataiddal.
esetleg a végére becsempészheted a felhasznált irodalmat
5/8 anonim válasza:
Plágium, mi? James Joyce pedig egy tehetségtelen firkász volt, aki csak másolta Homéroszt...
6/8 anonim válasza:
am csak úgy halványan megemlítem,h Shakespeare Rómeó és Júliája szintén koppincs, ugyanis az ő idejében jött be az a divat,h az írok vállalják a nevüket,előtte nagyon sokan csak Anonymusként írtak
7/8 anonim válasza:
Attól függ, milyen mértékben veszel át és mit. A neveknél pl. szerintem gáz átvenni egy különleges nevet, de ha te is Johnnak hívod a főszereplőt, abban nincs semmi.
Cselekménynél is ne a csavarokat vedd át, hanem találj ki sajátot. De azt átvenni, hogy van egy harc itt is meg ott is, nem gond.
Szóval csak mértékkel!
8/8 anonim válasza:
Én is néha ezt csinálom, és ha mértékkel csinálod, nem plágium(pl szerintem a Harry Potter a boszorkányos sztereotípiák gyűjteménye,mégsem gondolják, hogy kopi, mert túl sok forrásból van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!