Ti mennyi könyvet olvastok egyszerre? "Egykönyvesek" vagy "többkönyvesek" vagytok? Melyiknek mi az előnye és hátránya?
Oké, azt tudom, hogy szó szerint egyszerre csak egyet tud mindenki olvasni. :)
De ismerek olyanokat, akik 4-5 könyvet is olvasnak párhuzamosan. Mások pedig addig nem kezdenek új könyvbe, amíg el nem olvassák az aktuálisat vagy ki nem mondják, hogy félbeszakítják, mert nem tetszik nekik.
Mitől függhet vajon az, hogy ki melyik csooprtba tartozik?
30/N
Én egyszerre csak egy könyvet szoktam olvasni, mert nem tudok több történetre figyelni. Nem olyan, mint a filmsorozat. Kivéve persze a tankönyvek, mert azokat muszáj :D
27/f
Vegyes. Régen, mikor suliba jártam, többkönyves voltam, mert egyszerre olvastam 1-2 kötelezőt, plusz a magam szórakoztatására, és akkor még nincsenek benne az ismeretterjesztők, azokat is szinte mindig olvasok a legkülönfélébb témákban. Sőt, sokszor filozófiai művek is terítékre kerülnek, de inkább a regény, és a természettudományi vagy kulturális, történelmi ismertetők az én asztalom.
Mostanában inkább egy, maximum két könyvet olvasok egyszerre. Ez úgy szokott működni, hogy hétközben, utazás alatt és esténként olvasom az aktuális regényemet (max egy hét alatt kivégzek egyet), hétvégén pedig amíg párom monoton munkát végez, vagy zenét hallgatunk és én festek, vagy felolvasok neki egy ismeretterjesztő könyvből. Regényeket nem jó így felolvasni, főleg amikben sok a párbeszéd, de ismeretterjesztőt szívesen olvasok neki, aztán megbeszéljük. Ezek közül, amiket felolvasok, a legnagyobb részét én már olvastam, ez alapján választom ki, mi tetszene neki is, vagy mennyire érdekes.
Tehát mostanában max. két eltérő témájú könyvet olvasok egyszerre, viszont sosem okozott gondot, ha akár 4-5-öt is olvastam, nem keveredtem bele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!