Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek ezekről a...

Mi a véleményetek ezekről a könyvekről?

Figyelt kérdés

Ken Follett: A titánok bukása

Ken Follett: Az idők végezetéig

Danielle Steel: Kaleidoszkóp

George R. R. Martin: A tűz és jég dala sorozat

Betty Mahmudi: A lányom nélkül soha

J. D. Salinger: Zabhegyező

Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak

Jodi Picoult: A nővérem húga

Charlotte Bronte: Jane Eyre

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Emily Bronte: Üvöltő szelek

E. L. James: A sötét ötven árnyalata

A szülinapom lassan lesz és nem tudom hogy még melyik könyvet válasszam. Ha még eszetekbe jut valamilyen ezekhez hasonló könyv azokat is nyugodtan írjátok le. :)

2012. szept. 21. 20:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Én olvastam Jane Austentől a Büszkeség és balítéletet. Az egy nagyon jó könyv. Ha elolvasod, nem fogod megbánni. Meg azt hallottam - mert az egyik ismerősöm olvasta, és ő mondta nekem-, hogy Emily Brontétől az Üvöltő szelek is jó, meg érdekes is.
2012. szept. 21. 20:56
 2/17 anonim ***** válasza:

Eléggé eltérő témájú könyvek.

Ken Follett: Tű a szénakazalban

2012. szept. 21. 21:08
 3/17 anonim ***** válasza:

Nagyon kevered a szépirodalmat és a lektűrt.

A Zabhegyező és a Büszkeség és balítélet c. könyveket ajánlanám.

2012. szept. 21. 21:17
 4/17 anonim ***** válasza:
Ezek közül csak a Zabhegyezőt olvastam. Őszintén szólva, nekem csalódás volt. Annyi mindent hallottam már róla, másra számítottam. Jobbra. Ha előtte nem hallottam volna róla semmit, akkor lehet, hogy másképp értékelem.
2012. szept. 21. 21:55
 5/17 anonim ***** válasza:
Én eddig csak a Jane Eyre-t, a Büszkeség és balítéletet és az Üvöltő szeleket olvastam. Szerintem pont alkalmas olvasmány így a komorabb időkre az Üvöltő szelek, mert maga a történet eléggé szívbemarkoló. Legalábbis számomra az volt. A Büszkeség és balítélet pedig kellemes olvasnivaló. Igazából mindhármat ajánlom.
2012. szept. 21. 22:02
 6/17 A kérdező kommentje:

Nem keverem a szépirodalmat és az úgynevezett ponyvaregényeket, de ezeket terveztem, hogy a közeljövőben elolvasom.

Köszönöm az eddigi válaszokat, jöhetnek még :D

2012. szept. 21. 22:08
 7/17 anonim ***** válasza:

Ken Follett: A titánok bukása

szerintem kiváló, de ha nem vagy szokva a dologhoz, hogy egyszerre kb. 8 különböző szálon fut a történet. a második része most jelent meg.

Ken Follett: Az idők végezetéig

folytatásnak, szódával elmegy, de szerintem nem közelíti meg az első rész (A Katedrális) minőségét. ha még azt nem olvastad, akkor azzal kezd.

George R. R. Martin: A tűz és jég dala sorozat

a tv sorozat nekem nagy kedvencem, a könyveknek még nem volt időm nekiugrani, de tervbe van véve.

Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak

szerintem alapmű, és a folytatásokat is kell olvasni. (Vendéglő a világ végén; Az élet, a világmindenség, meg minden; Viszlát, és kösz a halakat!; Jobbára ártalmatlan)

E. L. James: A sötét ötven árnyalata

állítólag nagyon rossz a magyar fordítás. még nem olvastam, de tervbe van véve.

2012. szept. 22. 02:38
 8/17 anonim ***** válasza:

Tapasztalataim :)

Jane Eyre, Büszkeség és balítélet: romantikus, kellemes, könnyen olvasható, aranyos

Galaxis útikalauz: a filmért odavagyok, de pár éve még nem boldogultam a könyvvel. Egyszer öregebb fejjel nekiveselkedem :)

Üvöltő szelek - imádom :) elég annyi, hogy Bronte szerint Austin irreális, a fontosabb érzelmeket hanyagolja. Talán úgy fogalmaznám meg, hogy kifacsart romantika :)

Ken Follet: Ha ezeket választod, elmesélnéd, milyen volt? A Katedrálison kívül egyetlen könyvét olvastam, de az csalódás

Danielle Steel: eszem ágában sem volt olvasni, de azt hiszem, megfilmesítettek néhányat... ha vacilálsz, nézz bele az egyikbe.

Boldog szülinapot! :)

2012. szept. 22. 09:07
 9/17 anonim ***** válasza:

Én a Büszkeség és balítéletet végigszendvedtem, mint az összes Austen regény, én nem ajánlanám.

A Jane Eyre viszont fantasztikus !! Izgalmas, könnyed, mégis klasszikus. Szép szerelmi történet.

Az üvöltő szelek is jó, de nekem nem tetszett. A történet valahogy nem jött be, de attól függetlenül olvasható.

A Szürke 50 árnyalata meg szintén elolvasható, de nagyon felejtős könyv. Annyira nem nagy szám.

2012. szept. 22. 10:41
 10/17 A kérdező kommentje:

Húú köszönöm az eddigi válaszokat :)

Ken Follett-et nagyon szeretem, számomra ő a "nagy mesélő", szóval elég valószínű, hogy őt fogom választani. A Bronte nővérek és Austin könyveivel már régen szemezek, csak attól tartok, hogy a nagy kedvenc, az Elfújta a szél után, ami szintén egy nagyon híres romantikus regény nem fognak igazán tetszeni. De még a másik nagy esélyes az A tűz és jég dala sorozat, hiszen elolvasva, hogy miről szól nagyon megtetszett. A lányom nélkül soha és A nővérem húga pedig igazi lélektani regények, amik mindig felkeltik az érdeklődésemet.

Majd megírom, hogy melyiket választottam és mi róla a tapasztalatom, de még van egy jó bő hónapom. :)

2012. szept. 22. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!