Mi a véleményetek ezekről a könyvekről?
Ken Follett: A titánok bukása
Ken Follett: Az idők végezetéig
Danielle Steel: Kaleidoszkóp
George R. R. Martin: A tűz és jég dala sorozat
Betty Mahmudi: A lányom nélkül soha
J. D. Salinger: Zabhegyező
Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak
Jodi Picoult: A nővérem húga
Charlotte Bronte: Jane Eyre
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Emily Bronte: Üvöltő szelek
E. L. James: A sötét ötven árnyalata
A szülinapom lassan lesz és nem tudom hogy még melyik könyvet válasszam. Ha még eszetekbe jut valamilyen ezekhez hasonló könyv azokat is nyugodtan írjátok le. :)
Eléggé eltérő témájú könyvek.
Ken Follett: Tű a szénakazalban
Nagyon kevered a szépirodalmat és a lektűrt.
A Zabhegyező és a Büszkeség és balítélet c. könyveket ajánlanám.
Nem keverem a szépirodalmat és az úgynevezett ponyvaregényeket, de ezeket terveztem, hogy a közeljövőben elolvasom.
Köszönöm az eddigi válaszokat, jöhetnek még :D
Ken Follett: A titánok bukása
szerintem kiváló, de ha nem vagy szokva a dologhoz, hogy egyszerre kb. 8 különböző szálon fut a történet. a második része most jelent meg.
Ken Follett: Az idők végezetéig
folytatásnak, szódával elmegy, de szerintem nem közelíti meg az első rész (A Katedrális) minőségét. ha még azt nem olvastad, akkor azzal kezd.
George R. R. Martin: A tűz és jég dala sorozat
a tv sorozat nekem nagy kedvencem, a könyveknek még nem volt időm nekiugrani, de tervbe van véve.
Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak
szerintem alapmű, és a folytatásokat is kell olvasni. (Vendéglő a világ végén; Az élet, a világmindenség, meg minden; Viszlát, és kösz a halakat!; Jobbára ártalmatlan)
E. L. James: A sötét ötven árnyalata
állítólag nagyon rossz a magyar fordítás. még nem olvastam, de tervbe van véve.
Tapasztalataim :)
Jane Eyre, Büszkeség és balítélet: romantikus, kellemes, könnyen olvasható, aranyos
Galaxis útikalauz: a filmért odavagyok, de pár éve még nem boldogultam a könyvvel. Egyszer öregebb fejjel nekiveselkedem :)
Üvöltő szelek - imádom :) elég annyi, hogy Bronte szerint Austin irreális, a fontosabb érzelmeket hanyagolja. Talán úgy fogalmaznám meg, hogy kifacsart romantika :)
Ken Follet: Ha ezeket választod, elmesélnéd, milyen volt? A Katedrálison kívül egyetlen könyvét olvastam, de az csalódás
Danielle Steel: eszem ágában sem volt olvasni, de azt hiszem, megfilmesítettek néhányat... ha vacilálsz, nézz bele az egyikbe.
Boldog szülinapot! :)
Én a Büszkeség és balítéletet végigszendvedtem, mint az összes Austen regény, én nem ajánlanám.
A Jane Eyre viszont fantasztikus !! Izgalmas, könnyed, mégis klasszikus. Szép szerelmi történet.
Az üvöltő szelek is jó, de nekem nem tetszett. A történet valahogy nem jött be, de attól függetlenül olvasható.
A Szürke 50 árnyalata meg szintén elolvasható, de nagyon felejtős könyv. Annyira nem nagy szám.
Húú köszönöm az eddigi válaszokat :)
Ken Follett-et nagyon szeretem, számomra ő a "nagy mesélő", szóval elég valószínű, hogy őt fogom választani. A Bronte nővérek és Austin könyveivel már régen szemezek, csak attól tartok, hogy a nagy kedvenc, az Elfújta a szél után, ami szintén egy nagyon híres romantikus regény nem fognak igazán tetszeni. De még a másik nagy esélyes az A tűz és jég dala sorozat, hiszen elolvasva, hogy miről szól nagyon megtetszett. A lányom nélkül soha és A nővérem húga pedig igazi lélektani regények, amik mindig felkeltik az érdeklődésemet.
Majd megírom, hogy melyiket választottam és mi róla a tapasztalatom, de még van egy jó bő hónapom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!