Hogy kezdjek neki a könyvem írásának?
14 éves vagyok,szóval egyenlőre csak tervezgetek.De érdekelne pár kérdés.
Saját kezűleg,vagy számítógépen szövegszerkesztőben írjam a könyvet?
Ha elkészült mit kezdjek vele?Vigyem kiadóhoz?Hogy működik ez a könyvkiadós dolog?
Várom a válaszokat! :)
Ha ki akarod adatni akkor gépen,de mindig mentsd le valamire nehogy elvesszen.Először írd le pontokban mit is akarsz és a fontos részeket avagy kellő anyaggyűjtés az írás előtt.
Ha elkészült pedig elviszed egy kiadóhoz,aminek őszintén elég kevés esélye van,mármint hogy ki is adják de megéri.
Köszönöm szépen a választ! :)
Hallottam,hogy van magánkiadás is.Nem tudom,hogy ez a pontos neve.Az hogy működik?
Ha elviszem egy kiadóhoz,csak simán odaadom a kinyomtatott papírokat?
Ne haragudj, hogy ezt mondom, abszolút nem rosszindulat, de előtte még meg kellene írnod!
Én is írogatok, szintén 14 éves voltam amikor leültem, megnyitottam a word-öt és elkezdtem írni. Aha, persze, 15 oldal után kitöröltem, és ezt kb. megcsináltam 20x :'D
Mikor befejezed (vagy inkább HA befejezed), érdemes elküldeni egy szerkesztőnek, aki megmondja, hogy partyképes-e a műved, ha igen, akkor elmondja, szerinte mit kellene változtatni, és UTÁNA el lehet küldeni egy kiadónak.
Ha nem akarod ország-világ elé tárni a műved, akkor pontosa, magánkiadó, ott megmondod, milyen borítót akarsz (neked kell készítened borítótervet, vagy csináltatnod kell), hány példányban, puha- vagy keményfedelű borítóval, ilyenek. Egyébként nem olyan drága kinyomtatni egy könyvet (mármint ha egy magánkiadóhoz viszed), 300 oldalt osztálytársamnak 2500 ft-ért megcsinálták :)
Kedves utolsó.
Említettem,hogy tervezgetek.Ez nem egyenlő azzal,hogy egyből fogom magam és írni kezdek.Előbb jó ha tisztában vagyok azzal,hogy hogyan működik ez az egész.
Gondolom te se kezdesz bele semmibe,amiről nem tudsz semmit,vagy csak egy keveset.Főleg nem olyanba,ami nagyon időigényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!