Szerinted milyen a könyvem?
A helyesírási hibákért elnézést telefonon írtam / írom.
Sötét napló
Reggel nyolc van, hajnal öt óta ébren vagyok. Nem tudok aludni. Kint szakad az esô, dörög az ég. Az ablaknál ülve az esô cseppeket nézem, ahogy szinte tengerré válik az ablakom alatt. Feljebb emelem fejem s a homályos ablakon át a szürke világot, a sötét eget nézem. A csendet egy holló töri meg, menedéket remélve leszál a párkányra s halk károgásal megkopogtatja az üveget párszor majd elrepûl. Ép hogy elrepült anyám be ront a szobámba.Nemszól egy szót sem, csak nézz rám mereddten. Majd annyit mond hogy apádnak dolgoznia kell, nekem pedig el kell mennem. Ma este egy barátnôdnél kellene aludnod. Mondom rendben. Kilép az ajtón majd halkan becsukja. Arra gondolok vajon kinél aludhatnék hisz nincs egy barátom sem, bár ôk ezt nem tudják.Felhívom majd a nôvéremet hogy aludhatnék e nálla.Az ablak felé fordúlok, s újra banbán bámúlok a szürke világba. Éppen hogy lehunyom a szemem megszólal a mobilom, ismeretlen számot ír ki. Felveszem és ismerôs hang szól bele Elza az a régi legjobb barátnôm.De a sírástól nem értem mit mond.Nagy levegôt veszek próbálom megnyugtatni. Valamennyire megnyugszik, majd ennyit mond : Jessica az apám meghalt szükségem van rád! Még felsem fogtam szinte amit mondott, de máris részvétett nyílvánítottam. És azt hogy ma akkor nála alszok ha akarja. Igen akarom szügségem van rád! Elköszön és lerakja a telefont. Most fogtam fel hogy mi történt, a telefon ki húll a kezembôl és zokogásba török ki. Anya berohan hogy mi történt. Megsem tudok szólalni ô átölel szorosan, elmondom neki hogy meghalt Elza apja és hogy azt akarja hogy ma nálla aludjak. Szó nélkül bele egyezik. Délután három van, megérkeztem Elzáék hoz. A kapuhoz sétálok már nyúlok a csengôhöz mikor megpillantom Elzát. Szalad felém nem szól semmit, csak szorosan átôlel és zokogni kezd eltelt pár perc mire megnyugodott. Egy könyvet nyújt felém amin a nevem áll és a születési dátumom. Zsicherc Jessica 1993.05.21 . Kinyitom a könyvet melyben ez áll : Jessica én már biztos nem élek ha ezt olvasod. Te az én lányom vagy! A szüleid csak örökbe fogadtak. Az anyád fél éves korodban meghalt, ekkor adtalak örökbe. Tudnod kell valamit egy átokról, ami ma rád száll mint elsô szülött. S ami majd gyermekedre száll s így tovább ha csak meg nem töröd. A könyvben minden le van írva az átokról és a családfáról. Tovább lapozok. Ez az átok 200 éve súlytsa a családot. Ez az átok azt adja neked hogy, aki a közeledben van annak mindem fájdalmát át érzed! Legyen az lelki vagy fizikai! Legyen az élô vagy halott! Az átok meg törése minden 100- dik leszármazottnak adatik meg! Te vagy a következô!
2010.09.14 Mikor az átok reám szált s az életem pokallá vált!
Engem őszintén szólva nem köt le.
Másrészt telefonon nem lehet könyvet írni.
1. Ez egy tragédia, borzalmas. Akár még jó könyvet is ki lehetne hozni belőle, de nem neked.
2. A helyesírásod borzalmas, ezt nem lehet a telefonra fogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!