Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvíráshot szeretnék tanácso...

Könyvíráshot szeretnék tanácsokat, illetve véleményeket?!

Figyelt kérdés

Szeretnék egy könyvet írni,és nem tudom,hogy pontosan,milyen témában is írjak.Melyek a népszerűek mostanság?A helyszínek e kontinensen,illetve,hol játszódjanak le?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. aug. 22. 17:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolod, hogy olyasmiről kellene írnod, ami téged is érdekel? Ha most azt mondom, hogy Alaszkában játszódó orvosi krimi érdekelne a sejtkutatásról, akkor írsz egy ilyet?

Ha van valami ötleted, kezdj neki, és max. utána kérdezd meg, hogy ki mit gondol róla. Amíg ötleted sincs, mit akarsz megírni?

2012. aug. 22. 17:20
 2/18 anonim ***** válasza:
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
a helyszín illetően olyat válassz amit jól ismersz
 4/18 anonim ***** válasza:
83%
Fiatalok körében inkább a romantikus könyvek terjednek a felnőtteknél meg inkább a thriller legalábbis így vettem észre.Amúgy tényleg olyanról kéne írni,ami téged is érdekel,de ezen kívül még azt is meg kéne tudni,hogy milyen fajta könyv írásához van tehetséged,mert lehet,hogy te romantikusat akarsz,de abból egyszerűen borzalmasakat írsz,de mondjuk thrillerből jókat
2012. aug. 22. 17:25
 5/18 A kérdező kommentje:

Hát engem a görög mitológia érdekel a leginkább.Arról szeretnék írni.

Egyébként igazad van,olyat kell írni,amit nekem tetszik,a többi olvasó között is lesz olyan,aki értékelni is fogja a munkámat.Egyszerűen nem kell megfelelni mindenkinek,hanem saját magamnak! :)

2012. aug. 22. 17:28
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, neked nagy mázlid van =) A görög mitológia (meg egyéb mitológia) mostanában nagyon felkapott téma lett külföldön, sorra jelennek meg ilyen könyvek, főleg ifjúsági. Lefogadom, hogy egy-két, max három éven belül Mo.-ra is kezdenek beszivárogni =) Így írhatsz arról, ami érdekel, és hab a tortán, hogy még a téma is népszerű lesz =)
2012. aug. 22. 17:38
 7/18 A kérdező kommentje:

Kedved utolsó válaszoló!

Éppen ezért szeretnék írni mitológiás témában,mert nagyon sok ilyen könyvet olvastam el,és ez adott ötletet,ihletet a könyvíráshoz!

Köszönöm az eddigi válaszokat,akinek van még valamilyen tanácsa,nyugodtan írjon! :)

2012. aug. 22. 17:42
 8/18 halibel ***** válasza:
77%

Szerintem az a lényeg, hogy ne legyen sablonos. Éppen én is könyvet írok, és összegyűjtöttem a kliséket, hogy elkerülhessem őket, tehát:

nincs:-tipikus szerelem

-vámpírok, vérfarkasok, és egyebek

-" a kiválasztott "

-hős, aki mindig mindenkit megment

-különleges képesség

-romantika

-gimis lány, happy end, mágia, varázslat..

Stb...

Én témáim: szürrealitás, antropomorfizmus, korrupció, melankólia, disztópia (utópia), poszt-apokaliptika...

Tessék: http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__3328671-s..

Csak tényleg figyelj rá, hogy ne legyen sablonos. Légy egyedi.

2012. aug. 22. 18:26
 9/18 anonim ***** válasza:
Ez jó téma, de ne az érdekeljen, hogy kinek mi tetszik, nem fogsz olyan témát találni, ami mindenkinek bejön. Ahogy elképzeled a történetet, minden kialakul, hogy hol játszódik, kit hogyan hívnak, minden.
2012. aug. 22. 19:31
 10/18 anonim ***** válasza:

Az első válaszolónak üzenném, baromira elolvasnék egy olyan könyvet, komoly.

A kérdezőnek pedig annyit ajánlok hogy készítsen vázlatokat, és bátran kezdjen bele az írásba, ne görcsöljön, és ha valami nem tetszik írja újra nyugodtan.

2012. aug. 24. 02:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!