Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Nem tudom, hogy mennyire jó a...

Nem tudom, hogy mennyire jó a fogalmazásom, nyilván még csiszolandó, de szeretnék segítséget kérni, véleményeket, tapasztalatokat?

Figyelt kérdés

Előszó

Hát itt álltam szemben, talán a végzettel, vagy csupán az árnyal melyet azzá vívtam ki magamnak. Lelkem mélyén mintha tudtam volna a megoldást, de valami magába süppesztett, mint a forró szurok, elnyelt és nem hagyott választást. Szemünk ádáz pillantások közepette vált eggyé, tekintetünk nem engedett a másikból. Izzó parázsként szikrázó írisze szinte felfalt, akár vad áldozatát méregetve tusát vívtunk egymással, de az még nem derült ki melyikünk válik üldözötté s üldözővé. A nagy elhagyatott pince kissé dohos szagot árasztott régi falaiból, melyekről már mállott a tapéta. Köztünk hevert egy hatalmas márványtál benne csupa vér, körülötte pedig gyertyák, rengeteg gyertya, amelyek beárasztották fényükkel az egész termet. Hosszú, fényesre csiszolt kőpadló terült el köztünk. Nem volt több idő gondolkozni, cselekednem kellett. Magam mellé szorítottam kezem és hagytam, hogy az erő átjárja testem. Éreztem miként lüktet bennem csak arra várva, hogy kiengedjem. Aztán hirtelen végigsöpört rajtam kitört, sugárzott belőlem az energia, s láttam rajta, hogy meglepődött, bár nem értettem mért, hisz végig ezt akarta. A tekintetem most már a helyiség közepén elhelyezett gyertyákra tévedt, és hirtelen erővel csaptak fel a lángok. Már nem különálló apró lángocskák voltak, hanem egybeolvadt tűztenger, mely elevenen lebegett köztünk. Éreztem miként pattan el a lánc, ami a kezeimet gúzsba kötötte. Szabad voltam és erős, teli hatalommal, és ezt ő is érezte. Arca hirtelen rémületről árulkodott, menekülni viszont nem volt ideje, mert gyorsan lecsaptam rá, mint kígyó az egérre. Az izzó óceán körülvett bennünket, eltakarva a kiutat, ahonnan így már nem volt menekvés. Ereimben végigfutott a mágia szétroppantó hatalma, s elárasztotta testem mámorával. Szinte élveztem, ahogy fölényem megrémisztette, s erőm felett nem volt hatalma. Ez csak az enyém volt, csakis engem illetett meg. Végre hát kiderült kivé lett üldözött, s ekkor már ő is tudta. Kétségbe esetten próbálta megtörni hatalmam, persze sikertelenül. Elhatalmasodtak rajtam saját képességeim, s a termet betöltötte a pusztító, gyönyörű tűz. Körülölet, olyan csodálatos volt. Előttem sikítva égett ellenségem, és akkor tudtam már, hogy ÉN GYŐZTEM.

2012. ápr. 18. 16:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hello!

Nekem nagyon tetszik és ha jól sejtem valami klassz kis fantasy lesz vagy már készen van:) Én kíváncsi lennék a többi részre is, ha feldobod valamelyik oldalra vagy blogot nyitsz, szólj lécci:)

2012. ápr. 18. 18:46
 2/14 anonim ***** válasza:
Jónak tűnik :) Gratulálok!
2012. ápr. 19. 10:37
 3/14 k.lau13 ***** válasza:

A monitoromat miért nem lehet valahogy... "lapozni"? :D Ezek alapján én úgy olvastam volna tovább. Tényleg ha felteszed egy oldalra vagy írsz egy blogot, szólj nekem is!! :)

Ha ez már egy kész regény, akkor én is csak gratulálni tudok hozzá, mert nagyon jó lett :)

Ha most kezdted el, akkor csak tapasztalatból annyit tudnék mondani, hogy figyelj rá, hogy maga a könyv is elérje ezt a szintet, ami nagyon jó :) Magyarul ne legyen az előszó sokkal jobb, mint a könyv, na érted mire gondolok? De miután ennél tovább (SAJNOS!!) nem tudom olvasni, ilyet nem mondhatok, csak szóltam, tényleg tapasztalatból :) Persze te írod, és azt írsz, amit akarsz, csak személyes vélemény volt az egész, de remélem, hasznos volt valamire :)

"Nem tudom, hogy mennyire jó a fogalmazásom, nyilván még csiszolandó, ..." hát nem is tudom, szerintem teljesen jó :)

2012. ápr. 19. 21:02
 4/14 A kérdező kommentje:

Ó hát köszönöm!! Nagyon feldobtátok a napom. Egyébként, nem igazán terveztem internetre, mert elég sablonos és nyálas a történet, csupán a gyakorlás célját szolgálta, hogy kipróbáljam magam, a fogalmazásom és stílusom kiforrjon, a cselekményszálakat pedig jól csűrjem-csavarjam. Pusztán vizsga a nagy művem előtt, amin éppen dolgozom, de ezek után kedvet kaptam hozzá, hogy fojtassam ha már érdekel benneteket. Mihelyst blog készenléti állapotban lesz írok nektek üzenetet, de remélem nem fogtok nagyon csalódni a gyenge és slampos történeten, amely jó előszóval kecsegtet. Hogy magáról a történetről legyen képetek, arról szól, hogy van egy könyvmoly, "mindenem a tanulás" lány, aki 14 éves, és nincs nagy kaland az életében, csupán amiket a könyvekben eddig olvasott. Minden vágya egy elit bentlakásos iskolába való bejutás, ami teljesül is, de korántsem lesz olyan fantasztikus, mint azt gondolta, mert kiderül, hogy boszorkány, s az iskola igazgatónője az erejére pályázik, mint előtte sok lányéra, ugyanis a dilinéni egy letaszított sámánkirálynő, akinek száz boszorkány ereje kell trónjának és hatalmának visszaszerzéséhez. Közben a lány barátokra talál, és persze fiúkra is. Pontosabban kettőre.

Na, lényegében ennyi lenne a sztori. Remélem Így is bejön.

Azért nagyon köszi nektek.

2012. ápr. 21. 19:18
 5/14 anonim ***** válasza:

Én is szívesen tovább olvasnám, remélem sikerül az előszó színvonalával felérő történetet produkálnod.

Sok sikert a továbbiakban! :)

2012. ápr. 21. 23:34
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

ez a mondat: "Izzó parázsként szikrázó írisze szinte felfalt, akár vad áldozatát méregetve tusát vívtunk egymással" értelmetlen.

Illetve az nem "árnyal", hanem "árnnyal".

Minden egyéb tekintetben hibátlan írás.

2012. szept. 3. 18:17
 7/14 foszfor ***** válasza:
Nagyon jó. A fogalmazással nincs semmi baj, ha estleg ki akarod adni sikerülni fog, sok könyvet olvastam és hidd el ez megállja köztük a helyét. Sok sikert! :)
2012. szept. 29. 12:36
 8/14 anonim ***** válasza:
Én is kérek üzit ha kész van!
2012. okt. 7. 14:40
 9/14 anonim ***** válasza:

Gratulálok hozzá!

Légysz dobj meg egy üzivel ha kész lesz! :)

Nagyon tetszik,szerintem fantasztikus!

2012. okt. 29. 13:50
 10/14 anonim ***** válasza:

nem akarlak megbántani, de egy gondom van. A hát szóval nem kezdünk előszót.

Ez egy nagyon nagy hiba (na, jó, nem akkora, mint mondjuk a szóismétlés)

Még az És lenne megfelelő, bár, nem tudom. Lehet, hogy nem nekem van igazam

2012. nov. 15. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!