Mitől olyan jó ez a Szent Johanna Gimi nevű könyv? 12/L
Napjainkban játszodik.A szereplők fb-oznak,Mekibe járnak,moziznak. Egy fiatal(velem egyidős) lány irta,aki 27éves.Egy egyszerű,átlagos csaj belezúg a suli egyik menőjébe aki történetesen észre se veszi. Miközben egy másik srác meg a csajba zúg bele,amit a csaj nem vesz észre..
De van benne 2 rocker srác,dagi srác(lefogy és helyes lesz:D,éltanuló csaj,aki mindig rivalizálni akar a főszereplővel,Alma mániás srác.
Tanárok meg: van akit imád a főszereplő,akit minden más utál, van egy tantárgy amit utál,meg béna benne..
Szóval ha érdekel akkor az oldalán (szentjohannagimi.hu) beleolvashatsz a könyvekbe.Mondjuk nem épp az érdekes részek vannak fent.Egyébként 8 kötetes,a 7.most jelent meg.Tegnap. Lesz majd a végén egy Kalauz,amiben titkos infok derülnek ki.(Pl a főszereplő lány szüleinek a neve,vagy az apja foglalkozása,ami az eddigi kötetekből nem derül ki...
Szóval ha szeretsz olvasni akkor elkezded és ha esetleg nem tetszik akkor fogod és leteszed..:D 27L,a párom is imádja:) Ennyit még soha nem láttam olvasni..
Szerintem nagyon jó. Azért olyan "nagy szám", mert ez végre egy olyan könyv, ami itt játszódik Budapesten, most és egy teljesen átlagos tini életét mutatja be. Nincs benne semmi extra, semmi vámpír vagy vérfarkas. Az írónőnek nagyon jó humora van és tényleg olyan, mintha létezne az egész történet. Helyenként szomorú, máskor vicces, a felnőtté válást mutatja be és ahogy a mai fiatalok viselkednek, tökéletes meglátással. A főszereplő, Reni, pedig nem olyan, mint minden mai cafka, aki az iPhone 4-ével egyfolytába facebookozik és full sminkben, miniszoknyában, cigivel a szájukban járnak ide-oda -tisztelet a kivételnek-, hanem művelt, rengeteget olvas és Beatles-t hallgat stb. Szerintem megéri elolvasni, mert nem csak jó a sztori, vicces és találékony, hanem (mint már mondtam) itt játszódik és inspiráló. Szerintem minden tini tanulhatna belőle. Nekem ez az egyik kedvenc könyvem és innen mindenki elolvashatná, hisz mondjátok, hogy mindenki ezt olvassa és nem nagy szám, meg gáz, de ez alapján látszik, hogy nem olvastátok. Persze van olyan, akinek nem tetszik, de akkor is meg lehet indokolni, hogy miért.
Arról pedig, hogy miről szól, szerintem google-zd ki, vagy olvasd el a könyv hátulját!
Remélem segíthettem.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!