Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a jó a Szent Johanna gimi...

Mi a jó a Szent Johanna gimi c. könyvben?

Figyelt kérdés
Komolyan nem értem. A korosztályomból egyszerűen mindenki (még az is akiről azt hittem érett, jó ízlésű, stb.) imádja. Én meg, amikor olvasom egyszerűen néha röhögök az abszurditásán, fintorgok a rózsaszínságán és sajnálom az élettelen olvasókat, akik azt hiszik, hogy ilyen a világ. Csak úgy sugárzik belőle a huszonegyedik század ostobasága. Nem szimpik a szereplők sem. Reni egy nyomorult kis gyerekes tini, aki zokog, ha nem néz rá egy napig Cortez, az a szépfiú, aki feltehetően full páwa, sötét és enyhe komplexusai vannak. Mellesleg róla szinte semmit sem tudunk, nincs személyisége. Egy személyiség a jó és a rossz tulajdonságokból épül fel, neki csak jó van. Ricsi egy tahó. Ezt nem kell cakkozni. Kinga diktatúrája szintén abszurd és nem létezik, hogy emellett még szeretik is. Dave, Macu, a huszonegyedik század betegei. Amit ők csinálnak az nem normális. Virág sötét, egyszerűen már az elmegyógyászatra lehetne utalni. Ilyen sincsen, szerintem.És akkor még a szimpatikusabbik része a szereplőknek, Arnold és Zsolti. De Arnold is csak egy öntelt, valójában rohadt magányos zseni. Ha a történet tényleg a MI életünk lenne, akkor Reni Arnoldba, a számára nagyon jól ismert barátjába szeret bele, és nem az elérhetetlen, ismeretlen szépfiú után fut. Zsoltiban csak azt nem értem, hogy miért tudta magával ragadni a mai világ üzenete, hogy "jól kell kinézni". A könyv azt mutatja, hogy csak amiatt lett barátnője, amiatt lett népszerű, mert kigyúrta magát. És akkor a klasszikus hibák: nagyon sokszor unalmas, szóismétlés, álszent (nem létezik, hogy ne bulizzanak és ne éljenek szexuális életet), stb. Sajnálom azokat akiknek örömet okoz, ha ebbe beleélhetik magukat. Én egy normális kamaszlány vagyok, voltam már szerelmes, vannak barátaim. Velem van a baj?

2012. aug. 16. 16:56
1 2
 1/18 anonim válasza:
74%
Ööhhmm....Szerintem veled van a baj...És az lehet,hogy nem értelmezed a könyv lényegét! Reni egy csendes lány mivel általános-ban nem voltak barátai! Cortez meg nem öntelt, ha figyelnéd a sorozat 6. kötetét rájönnél (ahogy Reni is) hogy C. sokkal több mint egy helyes(najó überhelyes)srácnál!!!Ja és NEM sötét, aki tud a magyaron KÍVŰL 4(!!!!!) nyelven folyékonyan az nem sötét. Ricsi egyáltalán nem tahó!!! Szerinted tahó az aki a barátnőére így vigyáz? (elég rossz emberismerő lehetsz) És Kinga. Ő ilyen,így kell őt szeretni. Ha ezt sem vetted volna észre Kinga rengeteged segített Reninek az évek során!Jó Dave és Macu szeretik a kütyüket,na és? Te neked is van dolog amit imádsz!!! Ők a kütyüket imádják. Virág. Ő ilyen kis cuki ember :)) Szerintem ő nagyon jó irányba változott :)) Ricsi is jót tett neki és hát,hogy lemondott az EMO-ról ilyen ügyesen...le a kalappal előtte ((; Arndold egyáltalán nem pozitív az én szemembe,de másokéba igen :)) Arndolra 50 - 50% -os vélemények vannak ;)Zsoltiii ...Ő előtte is le a kalappal :) A túlsúlyos kis barátunk elérte hogy egy helyes,vicces fiú legyen(a humora is nagyon jó lett) És hát ő is védi Kingát :)) Ez a szerelem <3 Andris&Robi csak hozzák a formájukat:)) Én imádom őket ;) :D Zsák és Gábor pedig csendesek:) És bulizás nélkül is lehet élni!!! Nem emlékszel?! Amikor elmentek arra a részre amikor elmentek arra a szórakozóhelyre? Reni mondta is,hogy nincs gondjuk a party zenével, csak nem az ő stílusuk.ENNYI. Szerintem olvas el megint és mindenre rájössz :))Én az 1;2;3 1-szer a 4;5 2-szer a 6-most olvasom 4-szerre :))
2012. aug. 17. 08:16
 2/18 anonim válasza:
77%

Egyetértek az előttem szólóval. Szerintem nem olvastad végig a könyvet rendesen.

Olvasd el,és rájössz.

12/L

2012. aug. 17. 10:26
 3/18 A kérdező kommentje:

Kétszer olvastam el, pont azért, hogy rájöjjek. Szerintem, az tahó, aki azt írja ki egy közösségi oldalra, hogy "Utállak neményi", aki bemutat egy fényképen, aki lefejel másokat. A kapcsolatuk Virággal totál elképzelhetetlen. Ilyen nem létezhet. Pontosan tudom, hogy lehet buli nélkül élni, én is eléggé ellenzem. De ettől függetlenül, mindenki eljár ennyi idősen.

Gábor és Zsák? Jojaték.hu? 17 évesen? Najó, ez az év vicce.

Cortezről gyakorlatilag semmit nem tudunk. A jó nyelvérzék és a sötétség nem ugyanaz. Próbálj meg kilépni Reni elfogult leírásából és a fejéből... ha átgondolod, annyira még sem jófejek.

De jól van, akkor velem van a baj, hüpp.

2012. aug. 17. 15:25
 4/18 Lucky04 válasza:
71%
Ha nem tetszik miért olvasod? Szerintem nincs olyan könyv amit mindenki imád. Azt azért had tegyem hozzá olyan MAI MAGYAR író sincs akinek ennyire sikeres könyve van amit ennyien szeretnek. Amúgy szerintem pont azért jó a könyv, mert van benne egy csomó váratlan fordulat: pl. Cortez és Reni szerelme, hogy Virágék milyen jól megvannak vagy hogy Kinga és Zsolti is együtt vannak annak ellenére, hogy folyton veszekednek. Szerintem ezenkívül tök vicces és jó könyv.
2012. aug. 17. 17:16
 5/18 anonim válasza:
89%

Elsiklottál egy fontos dolog felett: ez egy KÖNYV! A könyv nem a valóság, még akkor sem ha nagyon hasonlít arra. Ez egy kedves kis történet, amit én is vonakodva kezdtem el olvasni, de megszerettem. Azt, hogy mások miért kedvelik annyira én sem értem... . De én megtaláltam magam Reni személyiségében. Én is elég csendes, szorgalmas, jól tanuló lány vagyok, aki imád olvasni. Én nem hiszem el, hogy ilyen a világ, de megfosztanál egy olyan lányt, aki csak hírből ismeri a népszerűséget és még soha sem volt barátja, attól az illúziótól, hogy ő is lehet sikeres, népszerű, az iskola leghelyesebb pasija lehet a barátja? Ezek fiktív szereplők. Ha észrevetted mindegyikük különböző karakter. Persze el vannak túlozva, különböző karaktertípusok végletei. De a mű üzenete szerintem lényegében az, hogy vállaljuk fel magunkat, ízlésünket, ne legyünk tucatemberek, akik bulizni járnak, mindent az aktuális divat szerint tesznek, kiröhögnek, lenéznek, kiközösítenek másokat. Másrészt arra is tanít, hogy fogadjunk el másokat, úgy ahogy vannak és ahhoz, hogy valakik barátok legyenek nem kell full egyformák legyenek. Az, hogy Zsolti lefogyott kitartásra ösztönzi az olvasókat és ne feledd, hogy a mai világ nagy problémája az elhízás... . Az, hogy nem élnek szexuális életet szerintem a kiskorú olvasók miatt lehet, hisz ez egy tiniregény, amit a 10 éves ismerősöm is olvas (igaz, hogy szerintem nem sokat érthet). Ha megfigyeled a Harry Potterben sem szexelnek, pedig az utolsó részben Harry 17 éves.

Én azt tanácsolom neked, hogy olvass más könyveket! Ez nem a te ízlésed. Nincs veled baj, maximum annyi, hogy ítélkezel felettünk, holott ismerhetnéd a mondást: ízlések és pofonok.

2012. aug. 17. 21:00
 6/18 anonim válasza:
Én nem adok neked igazat ,hogy ez nem egy jó könyv és hogy nem értelmezhető ,mert ez csupán neked nem ez az ízlésed! És igen : EZ TÉNYLEG EGY "KÖNYV". Ez nem a valóságról szól ,hanem egy kitalált történet és igen az előttem szólónak adok igazat nem kell ebbe a könyvbe semmi Sex ,úgyhogy keres valami olyat ami az ízlésedhez való!:/
2012. aug. 19. 13:32
 7/18 anonim válasza:
90%

Szerintem csak ízlések és pofonok:)

Ha nem tetszik nem kell olvasnod főleg nem belekötni a másikba , hogy milyen érettlen , értelmetlen anélkül , hogy ismernéd nem is értelek , hogy képzeled???

Corteznak nem csak JÓ tulajdonságai vannak , de mivel Reni szemszögéből van írva előfordulhat , hogy csak a jókat ismerhetjük meg hisz O D A V A N É R T E !

Mond Ricsi miért is tahó?

Szerethetik Kingát csak ők elfogadják , hogy ilyen , mert tudják milyen LEGESLEGBELÜL!

Virág csak gyerekes , később lehet felnőtebbesen viselkedik de az író úgy gondolta kell egy ilyen kishülye szereplő is.

Biztos neked is van olyan kedvenc könyved amit mások nem értenek minek olvasol!

Lehet , hogy Reni épp a LEHETETLENT keresi és a "nehezebb zsákmányra vadászik".:DDD

Nem , nem veled van a baj ilyen vagy , ilyen az ízlésed , de attól független nem kell mást lefikáznod;)

Ezen egy kicsit elgondolkozhatnál , hogy ennek a kérdésnek mennyi értelme is volt.

Ha utálkozni és bántani akartál másokat akkor elérted gratulálok!

13/L

2012. aug. 19. 23:53
 8/18 Cortez4ever válasza:
93%
Bevallom, én is csak azért olvastam el az első részt, mert unatkoztam, és tetszett a borítója ^^. De fél nap alatt kiolvastam, mert annyira tetszett. És tudod könyvet nem úgy kell olvasni, hogy "mindenki azt olvassa, én is elkezdem, hogy menő legyek". Ja, és tudod, ha neked fontos az hogy egy könyvbe legyen szex, akkor ne a Szent Johanna gimit olvasd..Többször elolvastam mindegyik részt, főleg a 6.-at, de nekem érdekes módon egyszer se fordult meg a fejemben az, hogy ezek szexelnek? Vagy fognak? meg hasonló... Szóval inkább keress egy másik témakört,és az SzJG-ről és Leiner Lauráról meg inkább szállj le...
2012. aug. 21. 15:48
 9/18 anonim válasza:
100%

Nem veled van a baj ,nekem 13 evesen nagyon tetszett de kinottem.Szerintem ezt a konyvet egy 10-13 eves korosztalynak szantak akik meg nem igazan kamaszok, nincsenek meg benn az esemenyek surujeben hogy rajojjenek nem arrol szol a vilag hogy ki a "meno" es ki a "nyomi" a suliba,hogy nezek ki, hany lajk van a kepeim alatt a facebookon,es hogy neha milyen depresszios vagyok .En orulnek ha olyan hulyesegekert tudnek sirni napokig mint o de nem igy van.

14/L

2012. aug. 22. 12:23
 10/18 A kérdező kommentje:
Nem tetszik az a szöveg, hogy ez a mi életünk, ha egyszer annyira nem reális, hogy el lehetne adni fantasy-nek. Én nem szexkönyvet akarok olvasni, hanem reálisat, már ha reálisnak van feltűntetve. Itt lakok a LL könyvesboltnál és minden egyes dedikálásnál meglepődök, amikor a sortól nem lehet járni az utcát, hogy komolyan ennyire tetszik az embereknek? Köszi a válaszokat.
2012. aug. 22. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!