Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a jó a Szent Johanna gimi...

Mi a jó a Szent Johanna gimi c. könyvben?

Figyelt kérdés
Komolyan nem értem. A korosztályomból egyszerűen mindenki (még az is akiről azt hittem érett, jó ízlésű, stb.) imádja. Én meg, amikor olvasom egyszerűen néha röhögök az abszurditásán, fintorgok a rózsaszínságán és sajnálom az élettelen olvasókat, akik azt hiszik, hogy ilyen a világ. Csak úgy sugárzik belőle a huszonegyedik század ostobasága. Nem szimpik a szereplők sem. Reni egy nyomorult kis gyerekes tini, aki zokog, ha nem néz rá egy napig Cortez, az a szépfiú, aki feltehetően full páwa, sötét és enyhe komplexusai vannak. Mellesleg róla szinte semmit sem tudunk, nincs személyisége. Egy személyiség a jó és a rossz tulajdonságokból épül fel, neki csak jó van. Ricsi egy tahó. Ezt nem kell cakkozni. Kinga diktatúrája szintén abszurd és nem létezik, hogy emellett még szeretik is. Dave, Macu, a huszonegyedik század betegei. Amit ők csinálnak az nem normális. Virág sötét, egyszerűen már az elmegyógyászatra lehetne utalni. Ilyen sincsen, szerintem.És akkor még a szimpatikusabbik része a szereplőknek, Arnold és Zsolti. De Arnold is csak egy öntelt, valójában rohadt magányos zseni. Ha a történet tényleg a MI életünk lenne, akkor Reni Arnoldba, a számára nagyon jól ismert barátjába szeret bele, és nem az elérhetetlen, ismeretlen szépfiú után fut. Zsoltiban csak azt nem értem, hogy miért tudta magával ragadni a mai világ üzenete, hogy "jól kell kinézni". A könyv azt mutatja, hogy csak amiatt lett barátnője, amiatt lett népszerű, mert kigyúrta magát. És akkor a klasszikus hibák: nagyon sokszor unalmas, szóismétlés, álszent (nem létezik, hogy ne bulizzanak és ne éljenek szexuális életet), stb. Sajnálom azokat akiknek örömet okoz, ha ebbe beleélhetik magukat. Én egy normális kamaszlány vagyok, voltam már szerelmes, vannak barátaim. Velem van a baj?

2012. aug. 16. 16:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Még, hogy 10-13 éveseknek szánták:DDDDDDDDDAz a legviccesebb az egészbe, hogy nagyon nem csak 10-13 éveseknek szánták mert rengeteg pedagógus is olvassa meg nekem például anyukám is és oda meg vissza van érte...:)EGYSZERŰEN AZ A KÖNYV ÉS KÉSZ!:)

16/L

2012. aug. 23. 17:13
 12/18 anonim válasza:
93%
Figyelj kérdező!Én írtam az első kommentet és szerintem olvasd el az a komit meg a többit úgy ...SOKSZOR!Előttem már sokan említették, hogy ez egy KITALÁLT TÖRTÉNET!!! Ha nem tetszik minek írod ki ilyen helyre? Aki olvassa 98% minimum tetszik !!!A többi 2%Meg elvan vele...Most jött ki a 7 én már mindjárt kiolvasom és ha te is megteszed szerintem megfogod érteni :) Azért vannak annyian az L&L könyvesboltnál a dedikáláson MERT ENNYIEN SZERETIK!!! Nem tudom,én nekem annyira tetszik, hogy néha mikor nem tudok aludni új történetet kreálok velük :DD Nőveli a fantáziánkat,és a szókincsünket is :D :)) SzJG FOREVEr <3
2012. aug. 24. 18:38
 13/18 anonim válasza:

Nem tudom kérdező, hogy hány éves vagy és nyilván ezért lehet, hogy nem tetszik neked a könyv. Én is olvastam, és nekem sem jött be annyira, (az okaim nekem is azok, mint neked) bár olvastam rosszabbat is. Ez inkább a 10-14 éves korosztálynak íródott.

Mellesleg a könyvben csak azt sajnálom, hogy pár osztálytársam is olvassa és gyakorlatilag Szent Johanna Gimi álomvilágban élnek. Várják a tökéletes herceget a fehér lovon, aki majd a semmiből észreveszi őket és beleszeret. Jóvicc. Bár ez az utóbbi inkább személyes tapasztalat, nem kapcsolódik a kérdésedhez:D

16/L

2012. okt. 5. 22:09
 14/18 anonim válasza:
Én is szeretném elmondani a véleményemet. Szerintem teljesen nekünk való könyv, megjegyzem húsz azaz 20 éves vagyok, és igaz, még csak a 6. kötet elején járok, nekem nagyon tetszik, és 2 hete kezdtem el olvasni. Valakinek tetszik, valakinek nem. Valaki nem hiszi, hogy létrejöhetnek ilyen kapcsolatok, valaki igen. Én az utóbbiak táborát erősítem. Igenis létezhet! Ha az író Renit annyira csak jó tulajdonságokkal ruházta volna fel, akkor Viki szerepében lenne (hosszú, festett, szőke haj,rózsaszín melírcsíkokkal, menő ruhák, menő stílus - ami egyben felháborító is - pasik százai vennék körül). Nem véletlenül rossz rajzból, nem véletlenül nem volt egy barátja se, nem véletlenül "szürke kisegér", nem véletlenül bénázott 2 évet Cortez miatt. Abszolútnem csak jó tulajdonságai vannak, vannak fölösleges hisztijei igen. Ne felejtsük el, hogy amikor elsős volt, 14 azaz
2012. okt. 12. 14:15
 15/18 anonim válasza:

előző vagyok: tehát 14 éves volt, azaz igenis voltak ilyen problémái. Igenis ennek a korosztálynak a problémáit, nehezebb időszakait mutatja be. És az pedig nem mellékes, hogy aki hülye, az nem veszi észre, hogy az író egy szempontból arra hívja fel a figyelmet, hogy attól, hogy valakit nem rajong körbe az egész iskola, lehetnek jó eredményei, érhet el valamit az életben.Cortez 4 nyelven tanul, oké, rossz tanuló, de csak mert lusta, nem azért mert hülye.Kinga rengeteg mindenen vesz részt, mégis kitűnő tanuló. Ha annyira a rosszra "tanítana" minket ez a könyv, akkor nem lehetne ennyi minden pozitív dolgot felsorakoztatni az állítás ellen. Az író arra sarkallja az olvasót, hogy megéri tanulni, és küzdeni a dolgokért.

20/L

2012. okt. 12. 14:17
 16/18 anonim ***** válasza:
Egyébként szerintem ez nem olyan, hogy 10-14 éveseknek íródott mert ismerek 60 év felettiket is akik olvassák meg 40-eseket, 30-asokat is.Minden korosztályból ismerek pár embert akinek nagyon tetszik.
2012. okt. 12. 22:26
 17/18 anonim válasza:
Rosszul teszed fel a kérdést:MI A ROSSZ?
2013. dec. 7. 21:49
 18/18 anonim válasza:
Nekem a matektanárom is kiolvasta...........
2013. dec. 7. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!