Mi a véleményetek a Szent Johanna Gimi című könyv köteteiről?
Szerintem is uncsi, kiszámítható, 0 izgalom, túl rózsaszín, túl semmilyen karakterekkel és egyáltalán nem a "mai tinikről" szól. Vagyis látszik, hogy az írója nem ebben a világban volt kamasz. Reni (mint főszereplő) engem nagyon felhúz, alig-alig jár tilosban, mindig tanul, 1 barátja van és nem is tudom... olyan szürke. Hiába vagyok én is egy átlagos csaj, egyáltalán nem tudom átérezni a problémáit. Jobb lenne a történet akkor, ha a főszereplő jelleme más lenne, vagy legalább a (tökéletes) Cortez máshogy állna a lányhoz. Ez a véleményem, akkor ha ezt a könyvet úgy nézzük, mint "jó könyv"-et.
Ilyen példamutatásnak azonban jó lenne, ha azt szeretné megfogalmazni, hogy igen, így is lehetne élni. Vagy nem lenne rossz paródiának sem, a különböző emberjellemekről.
Nekem hiányzik belőle (mint tinikről szóló könyvből) a cigi, az alkohol, az éjszakai kiszökések, az utálható szülők, vagy a valós szerelmi szál (ami nálam nem az, hogy "nyomi vagyok, szerelmes vagyok a föld legtökéletesebb és legmenőbb pasijába, összejövünk és mellesleg egyáltalán nem csak AZT akarja).
Talán ezt a könyvet inkább olyanoknak szánták, akik még nem igazán kamaszok, nincsenek benn az események sűrűjében, hogy rájöjjenek: ez mégsem így működik.
Amikor a könyv megjelent még én is odavoltam érte, de sok minden történt az idők folyamán, aminek következtében kinőttem. Nemrég megpróbálkoztam egyik résszel, de úgy 20 oldal után ráuntam... nekem ez a könyv már kevés.
15/L
Kedves utolsó, nem teljesen értek veled egyet. Nem az a probléma, hogy a főszereplő nem az a tipikus kamasz, de hogy a környezetében nincs olyan, aki egy "átlagos" kamasz, az már nehezen hihetővé teszi az egész történetet. Azt mondod tükrözi a valóságot. Szerinted van olyan ember, aki gyakorlatilag három évig nem csinál semmit, csak sajnáltatja magát, amiért a "menő srác" rá sem hederít? A szerelem érzése sem tart örökké, ha nem változol.
A tökéletes eset kapcsán vitatkoznék veled. Gyakorlatilag az összes szereplő megkapja, amit akar. A nagy probléma az a könyvvel, hogy nincs benne élhető, átérezhető karakter. A szereplők nem mennek keresztül semmilyen fejlődésen, 1000 oldal után is ugyanolyanok, mint az elején.
Nekem személy szerint nagyon tetszik:)
Most olvasom másodszorra az egészet..:D
Nem értem mit kritizáljátok annyian a könyvet. Szerintem nagyon jó, nekem minden része megvan, várom 7.-et. De a kritizáláson túl, az ilyen minek olvassa végig??? Amúgy meg, mi az, hogy nem változik senki gyökeresen!? Na és Virág mit csinált a 4. könyv elején???
Szerintem az ilyen ne olvassa el és kész! De aki nem olvasta végig az szerintem inkább ne válaszoljon a kérdésre. És amúgy, nem hiszem, hogy én valaha is cigizni fogok, tehát akk ezek szerint én nem is leszek igazi tini!?
Na ennyi erővel, én meg nem értem, mit istenítitek annyian...
Véleményt kértek, elmondtam. Lehet szeretni a könyvet, meg nem szeretni.
Én ezen lényegében annyit értettem, hogy NEKEM nem ad semmit ez a könyv. Talán 1 éve rajongó voltam, de mostanra egyszerűen "lehagytam" Renit gondolkodásban, hiába elvileg 2 évvel idősebb nálam.
És azt is mondtam, hogy ha a könyvet arra szánták, hogy bemutassa: nem kell minden kamasznak elzüllenie, akkor elérte a célját.
A főszereplő nekem abszolút nem szimpi és nem is az a tipikus tini típus, de lehetne legalább a környezetében valaki, aki igenis az. Mert nem hiszem el, hogy 16-17 évesen, ha ez a valóságban lenne, nem telne tőlük semmi "rossz", egy zúzósabb buli, vagy valami. Persze ez egy könyv és nem a valóság. És mint mondani szokás, könyvet azért olvasunk, hogy kilépjünk a valóságból és átkerüljünk egy másik világba. Nálam az olvasásnak egy kicsit más célzata van: elvárom egy jó könyvtől, hogy elgondolkoztasson, megbotránkoztasson, megérintsen, egy hullámhosszon legyen velem, vagy csak lerágjam a 10 körmömet, mire a végére érjek. A SZJG nálam egyik hatást sem hozta.
Viszont akinél az olvasás inkább a kikapcsolódást, mintsem a jellemépítést szolgálja, annak a SZJG egy jó könyv. Mert tényleg nincsen benne semmi "nehéz".
Talán ez így már érthetőbb, mint az előbbi megfogalmazásom.
07:53, most akkor döntsd már el, mit akarsz! Azt mondod, hogy aki nem olvasta végig, az ne véleményezze, de akinek nem tetszik, az ne olvassa végig. Most akkor mi van?
A tiniség nem a cigizésből áll. Vannak dührohamok, minden tininek van olyan pillanat az életében, amikor szívből gyűlöli a szüleit, stb. Na most ez a szereplők nagy többségére egyáltalán nem jellemző. Virág pedig akármit csináljon is, ugyanolyan marad - a személyiségről és a jellemről beszélek, nem pedig a kinézetről vagy stílusról.
Én kifejtettem a véleményemet, ami a kérdező akart, te pedig senkinek sem tilthatod meg ezt. Attól, hogy neked tetszik és fanatikus vagy, más még lehet más véleményen, és ezt neked el kell fogadnod, ahogy én is teszem veled szemben.
Szeretem. :) Sok a szóismétlés, mert ez egy NAPLÓ!
Aki olvasta, az nem mondja, hogy túl rózsaszín. Aki nem képes végigolvasni, magára vessen, nem a könyv hibája. Ha nem ez a stílusa, de van más, amit szívesen olvas, akkor megértem. Na de van olyan, aki úgy ad válaszokat könyv kategóriában, hogy életében még egy sort sem olvasott. Gondolkozzon el, vajon miért nem köti le ez a könyv. Fiúk: Én nem olvastam a Gyűrűk Urát, de nem is szidom :)
Ha hallottatok valamit egy bizonyos dologról, az nem feltétlenül igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!