Szerintetek érdekes lehet egy ilyen könyv?
Tehát, egy olyan könyv, amiből hiányoznak a jól megszokott, befutott sablonok, mint a szerelem, kaland, hősök, happy end, csillogó vámpírok, életreszóló barátságok, mágia, varázslat, stb. Tehát, jellemző rá a szürrealitás, antropomorfizmus, korrupció, melankólia.
Ti mit gondoltok, inkább a megszokott kliséket olvasnátok szívesebben, vagy egy kissé elvontabb, elsőre nehezen értelmezhető művet?
Én speciel üdvözölnék egy ilyen könyvet, persze a témájától és a végeredménytől is függ. Unom már hogy a legtöbb könyvben ugyanazok az arcok a karakterek vannak. Ha megismerek egy fősőt vagy egyéb mellék szereplőket, akkor máre tudom is sorolni a knyveket hogy hol láttam ilyet.
De ilyet nagyon nehéz írni,, hiszen új utat törsz és ha sikeres lesz, akkor új klisék is születnek utánad...
Persze ezzel neked már nem kell foglalkozni az a lényeg hogy a te ötleted eredeti. De valamilyen szinten kénytelen vagy felhazsnálni, mert te is egyfajta sztereotípiákban gondolkodsz, pl akarsz bele tenni egy pompomlányt, akkor nagyon nehezen tudzs elvonatkoztatni azoktól a kliséktől amit a filmekben láttál.
Értem, köszönöm a választ.
Valójában nem lenne benne tipikus "főhős". A történetet három különböző, sztereotípiáktól mentes, eltérő személyiségű ember nézőpontjából mutatnám be. (Megsúgom, a pompomlányt kihagyom :)
aham, értem.
A pompomlány csak egy szemléletes példa volt. Mert annál semmi eswetre sem lehet kikerülni a kliséket :-) Ha van pompom lány vanak klikket szőke lófarok és rövid szoknyék sex éhes és álszent tini lányok...
és miről fog szólni, cska úgy nagy vonalakban?
A történet még csak nagy vonalakban van meg, műfajilag krimi, vagy valami afféle. Jellemzően utópikus,vagy disztópikus, (ki hogyan gondolja), posztapokaliptikus alkotás.
Tömören ennyi: 2430-ban járunk, a tudósok (legalábbis az emberek, akik azoknak mondják magukat) egy globális project-be kezdenek, miszerint a lakosságot deportálja egy távoli bolygóra, Yurára. Ez mind szép és jó,de csak azon kontinens országai menekülhetnek, akik elegendő pénzt gyűjtenek össze, hogy az égitest felé vegyék az irányt.
Amerika, Ázsia, és Európa elegendő pénzt kuporgatott össze, ők részt vehetnek a projectban. Afrika, Óceánia, és a Sarkkörök lakói a természetre vannak bízva, nekik nem sikerült elegendő alamizsnát összehozni.
Tehát, immáron az új bolygón, Yurán, három földrészt hoztak létre: -Amérát, ahol a valaha volt Amerika lakik, uralkodó állam az USA
-Erupát, ahol az Európai nemzet foglalt helyet, Anglia az uralkodó
-És Assihát, ahol az Ázsiai származású emberek fognak élni, Japán az uralkodó
Természetesen ez csak az előzmény, tehát valami furcsa dolog történni fog. :)
A három "főbb szereplő" egy Amérai valaha volt orvos, de az orvostudomány háttérbe szorult, ezért emberünk munkanélkülivé vált.
Egy Erupai idős, elborult,mazochista idős hölgy, aki azt hiszi magáról, hogy egy robot.
Végül az Assihai, tízéves, szadista vak kislány, aki nagy szerepet játszik históriámban.
Fontos még megemlíteni, hogy mivel eltávolodtunk szeretett naprendszerünktől, a Napot is magunk mögött kellett hagyni. Szerencse, vagy nem, újdonsült bolygónkon csak egy halvány, holdszerű valami világít, így az elképzelt utópia helyett egy örökös félhomályban lévő sötét, sejtelmes világot kapunk.
Bocs hogy belekötök, de a hold szerű valami világít?
Ha holdszerű, kell lennie egy napnak hogy vissza verje azt a halvány fényt a bolygóra, de lehet egy kissebb kihűlő félben lévő nap is, valami nagyon végstádiumban.
Azért mondom, mert vannak nagyon alapvető dolgok, amit mindig érdemes szemeleőtt tarta. Szkifi esetében eg minimális csillagászatot.
Ha pedig incs nap, akkor nem fagynak meg? vagy van valami speckó fűtő rendzserük?
Egyébként érdekes a történet, talán én vagyok a rossz, mert rosszra gondolok, de a mazohista nagyi és a szadista kislány és azok találkozásának lehettséges eredménye eredménye nekem kicsit sok. Biztos vagy benne hogy ezt elbírja a nyomdafesték?
egyébként érdekes az előzmény :-)
Köszönöm a választ :)
Nyugodj meg, nem találkoznak :)
Érdekes dolog, amit mondasz, ezen nem is gondolkoztam... de majd, mostmár ez egy kicsit sok volt :) (A speckó fűtő-rendszer nem is olyan rossz ötlet )
Ez csak egy hirtelen ötlet volt, mert most olvastam Orwelltől az 1984-et, ráadásul nemrég néztem pár sötétebb hangulatú animét ( jajjj...nemrég. Folyton azt nézek :) )
, és valahogy megihletett, nomeg most írtam egy zongoradarabot énekkel, és valahogy ide illik :)
Még egy probléma, ha esetleg megírom, ugyan ki ismerne el egy 13 éves kislányt, aki ilyen abszurd,disztópikus dolgokról filozofál? :D
érdekesen hangzik, ha alapos kutatás és felkészülés előzi meg akkor jó is lehet a végeredmény...
Legyen benne jó kis filozófiai mondanivaló, amin lehet törni a fejünket, és akkor tárt karokkal várom a regényt ;)
13 éves vagy és már ilyeneken töröd a fejed? Szenteld ennek az egész életed és esküszöm te leszel a kedvenc iróm. :))
Egyébként a lány és az öreg hölgy kapcsán nem értem hogy miért nem találkoznak. Akkor mi értelme az egésznek. Legalább szellemileg, mondjuk interneten történhetne meg.
Amin szerintem még változtatni kellene az, a nap/hold dolgon kívül, az a kontinensen alapuló áttelepülés. Egyrészt hülyeség, másrészt a borzalmasan hangzanak az elnevezések.
Nagyon köszönöm, tényleg :)
(őszintén nem sajnálom, de az életem már a zenének van szentelve)
Az elnevezéseken még gondolkodom, csak hirtelen ötlet volt.
Azért nem találkoznak, mert a történetet csak a szemszögükből mutatom be. Nem tudom, talán a hibbant hölgyet kihagyom, még nem tudom :)
Szia !
Én Teljesen más fajta könyvre gondoltam mikor olvastam a kérdésedet . Nekem bejönnek a fantasztikus könyvek olvastam Harry Pottert Arany iránytűt és egyebeket . De szerintem ez inkább egy mese sem mint hogy egy fantasztikus regény alap története . Elmondom a véleményemet : Az alap történet ........... inkább nem okoskodok XD lehet nekem nem jön be az ilyne stílus de megveszem ha megírod :D Szerintem egy jó film lehetne belőle de egy jó könyv háát nem alkotok előre véleményt........ Majd ha megírtad elolvasom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!