Tudnátok olyan könyveket/verseket mondani, amelyben rengeteg bonyolult szó van, pl: varázslatos tájleírás, elvont környezet, nehezen érthető szavak stb?
Figyelt kérdés
Legjobb, ha nem mindennapi tevékenységek vannak benne pl: x elment ide és ezt mondta y-nak: egyél húst. Hanem valami érdekes, nehezen felfogható, rendkívül gazdag szókincsű, idegen/ritkán használt kifejezéseket tartalmaz. Köszönöm előre is!2012. aug. 11. 23:08
1/5 anonim válasza:
Gyűrűk ura? Én most olvasom, nagyon szép a szókincse.
2/5 anonim válasza:
Dickens is elég szép leírásokat alkalmazott :)
3/5 anonim válasza:
Mit szólsz Dante-hoz? Az Isteni Színjáték az egyik leggazdagabb szókincsű mű amit valaha olvastam.
4/5 anonim válasza:
Jókai sem fukarkodik a szavakkal. Igazából a romantika bármely nagy regényíróját fel lehet dobni a palettára.
5/5 anonim válasza:
Pont most olvastam újra néhányí verset.
József Attila Óda
Tóth Árpád Esti sugárkoszorú, Jóéjszakát
Randóti Miklós tétova óda
Igen ritkán olvasom verseket és akkor is csak az ismerteket. Nem vagyok verses, de ezek szápdágáhez akkor sem férhet kétség.
bonyolult szavas könyv?
Értelmező kéziszótár
szinonima szótár
Pallasz nagy lexikon...
de legyen valami érdekes is.
Pendragon legenda (szerb antal) - sők művtöris szót magyaráz meg
Utas és holdvilág - ua.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!