Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek-irodalmi szempontb...

Szerintetek-irodalmi szempontból! -miért vált híressé a Harry Potter?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy mi lehet a titka? :)

Vajon a "varázslós" sztori? Hisz nem ez az első ilyen! A jók-rosszak párharca? Hiszen minden csapból ez folyik!

És pl. Magyarországon miért nem születnek ilyen "híres" regények? Lehet, hogy egyszerűen csak felkarolták az írónőt? (Azt hallottam, az elején nem volt annyira jómódú.)

Persze, szerintem élvezhetően ír, de ez NEM ELÉG. Vagy csak itthon nincs az íróknak jövőjük? :(

Kérlek tartsátok vissza az olyan kommenteket, mint: "Utálom a Harry Pottert! Az egész egy nagy sz@r.PONT."

vagy : " A Harry Potter a világ legjobb regénye és kész! PONT."

Előre köszönöm!!! :)

2012. aug. 14. 15:15
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Mert Rowling egy csodálatos, számunkra elérhetetlen világot tár elént, mert a szemünk előtt nőnek fel a szereplők, barásáfok, szerelmek alakulnak ki, és megt egyszerűen letehetetlen:D amikor azt hinnénk hogy nem tud meglepni jön egy olyan csavar hogy tátva marad a szánk.(Pl.:Piton "titka").

De szerintem a legfontosabb dolog, hogy tele van tanulságfal, ami egyaránt szól gyereknek és felnőtteknek is.Főleg Dumbledore meg Sirius mondott nagy bölcsességeket, amiknél egy mondat mögött már hosszú tanulság áll.És tele van szimbólumokkal is(dementorok-depresszió amit boldog emlékel felidézésével legyőzhetünk, edevis tükre-legbelső vágyaink és a tanulság hogy nem elég ha csak folyton a múlton vagy a jövőn rágódunk inkább éljük az életünket a jelenben,mumus-legnagyobb félelmeink amiket úgy is legyőzhetünk ha más szemszögből nézzük őket, így nevetségessé válhatnak és még sok más).

Egyszóval:Zseniális

2015. júl. 26. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!