Ti szívesen kölcsönadjátok a könyveiteket?
Nem tudom eldönteni, hogy velem van-e baj vagy más is így van, de nem szeretem kölcsönadni a könyveimet. Mindig rémképeket kezdek el látni, ha valaki megkérdi: "Van valami jó könyved kölcsönbe?" Egyszerűen nem szeretem idegen kézbe adni.. :/
Ti hogy vagytok vele? Milyen kitérő válaszokkal tudjátok elkerülni a végzetet? (:
attól függ, kinek. de én sem szeretem őket kölcsönadni. mondjuk mást sem...
vagy nem kapom vissza, vagy nem vigyáz rá az illető (leönti, összegyűri stb.)...
Attól függ, kinek. Van olyan barátnőm, akinek nyugodt szívvel odaadom, tudom, hogy nagyon vigyáz rá. Viszont olyan is van, akit bármennyire is kedvelek, nem adok neki kölcsön könyvet, mert látom, miket művel velük. Nekem ne adja vissza összedzsamáltan.
Amúgy volt már rá példa, hogy kölcsönadtam könyvet, elfelejtettem kinek, és nem került vissza. Az ilyen esetek elkerülésére most már van egy saját adatbázisom a könyveimről (laza 900 tétel - kicsivel több -, jó móka volt megcsinálni), ha valakinek kölcsönadok valamit, azt oda beírom. Próbáljon csak nem emlékezni :D Azóta minden visszakerült.
Kölcsönadom, de csak olyannak, akiben megbízom, és tudom, hogy tud vigyázni a könyvre. De azért mindig elmondom, hogy vigyázzanak rá.
Én ha kölcsönkapok valakitől egy könyvet, azt olyan féltve óvom, mintha a szemem fénye lenne, és ugyanígy viselkedem a könyvtári könyvekkel is. Utóbbi helyzetből mindig több könyvem van, állandóan a könyvtárban lógok, begyűjtök egy halom könyvet, és egész nap olvasok :D De a lényeg, hogy én vigyázok rá, és elvárom, hogy más is így tegyen.
Akiről pedig látom, hogy nem tudna vigyázni rá, annak elvből nem adom oda.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!