Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Öszinte véleményt kérek! Írok...

Öszinte véleményt kérek! Írok egy történetet, szeretném, ha elolvasnátok egy részletet belőle. Rendes válaszolkat kérek. Milyen?

Figyelt kérdés

Ma reggel igazán elaludtam a hajamat, ezért elég sok időt töltöttem a fürdőszobában. Utána a kedvenc kék pólómat és térdgatyát vettem fel. Mire elkészültem Apa és az öcsém, Peti már régóta vártak rám a kocsiban. Először az öcsémet vittük el a sulijába, aztán engem a gimihez.

- Egy kalappal! – mondta Apa. – Bekísérjelek?

- Köszi, nem kell!- mondtam, aztán kiszálltam és belevetettem magam a gimis életbe.

Az előtérben egy nő próbálta túlordítani a tömeget.

- Gábor, bentre nem kell kapucni! Nóra, hazamész és átöltözöl, iskolában vagyunk, nem az utca szélén! – kiabálta, majd folytatta. – Viktória mi az ott a füledben?!

Lassan elindultam felé, mert láttam, hogy a többiek is ezt teszik. De mi baja az én kis fülbevalómmal? Mielőtt odaértem volna, egy nagyobb lány félrelökött és a nőhöz ment.

- Viktória, azonnal kiveszed ezt a füledből! – mondta a félrelökős lánynak.

Szóval mégsem nekem szólt? Hurrá.  Egy idősebb lány, aki látta, hogy az ordítozó nő felé indultam, megszólított.

- Új vagy, igaz? Vigyázz vele! – bökött a nő felé. – Ő Bontos, a suli diktátor rendtartója. Jobban jársz, ha messzire elkerülöd! Ja, és menj a portához!

- Hát, kösz az infót! – mondtam, de a segítőm addigra eltűnt a tömegben.

De jó, valaki segített!  Odamentem a portához, ahol a nevem és pár adatom bediktálása után megmondták, hogy hol az osztályom, valamint kaptam egy nagy dobozt, amin rajta volt a nevem és ez: NE BONTSD KI!

Hát, jó, nem bontom!

Felmentem az osztályunkba és leültem az ablakfelőli padsorban a második padba. Egyébként egyes padok voltak, az osztály pedig nagyon tiszta volt és volt benne egy tévé is!

Az osztályfőnök pontosan csengetéskor érkezett és a tanári asztalhoz ment.

- Mindjárt kezdődik az igazgató úr műsora. Legyetek csendben! – mondta.

Meglepetésünkre bekapcsolta a Tv-t és 5 másodperc szünet után megjelent az igazgató feje.

- Sziasztok gyerekek! – mondta az 50 év körüli barátságos férfi. – Üdvözlöm az új és a régi tanulóinkat is. Dentai Róbert vagyok, az angolosoknak Mr. Dentai, a németeseknek Herr Dentai.

Ezután még beszélt egy csomót az iskola rendjéről és ilyesmikről. Mikor vége lett a beszédnek, az osztályfőnök vette át a szót.

- Én Fenyves Ágnes vagyok, magyar tanár és a ti osztályfőnökötök. Szeretném, ha Fenyves tanárnőnek szólítanátok. És most nézzük a dobozokat. Ugye nem bontottátok ki?

A kérdése felesleges volt, mert minden második diák asztalán kinyitva feküdt a nagy kartondoboz.

- Rendben. - sóhajtott Fenyves. – Szóval a doboz. Bontsák ki a többiek is.

Mikor mi is kibontottuk, folytatta.

- Szóval találtok benne egy kis kulcsot. Mindenki keresse meg! – elkezdtünk turkálni a dobozban, mindenki meg is találta, az egyik srácot kivéve.

Mindenki elkezdte keresgélni a kulcsát, de aztán meglett. A nadrágzsebében volt. Hogy került oda? 

- Ez a suliboxotok, a folyosón lévő kis szekrényeitek kulcsa. El ne hagyjátok! – folyatta. – Találtok még benne ruhadarabokat. A címeres pólót mindig fel kell venni, mikor azt mondjuk. A sál, a zokni, a hajpánt, az öv és a kitűző viselete szabadon választható, de a Szent Izabellás diákok körében igen nagy hírnévnek örvend. A melegítő felső testnevelés órára készült, de azt is bármikor hordhatjátok.

Épp hogy befejezte a mondatát és máris csöngettek. A tanár kiment a teremből, mi pedig csinálhattunk, amit akartunk. A fiúknál kialakult pár csapat, bár nem értem, hogyan, hiszen nem nagyon volt lehetőségünk beszélgetni. Fiúk! Ki érti őket? A lányokat néztem, akik persze egyedül üldögéltek. A mellettem ülő lányra néztem, mire visszamosolygott rám.

- Szia Izzy vagyok! – köszönt.

- Ööö… izé, szia! – dadogtam. Nekem köszönt? De jó! – Én Viki vagyok.

Elhallgattunk. Én elővettem a kajámat, mert láttam, hogy a többiek is így tesznek. Megnéztem, mit kaptam. Vajas kifli! Anya hallgatott rám és azt rakta amit kértem!

- Mit eszel? – kérdezte Izzy.

- Vajas kiflit. Te?

- Tonhalas, paradicsomos szenyát. Brrr!

- Nem szereted?

- Nem! Anya konyhaművészete, finoman szólva… ehetetlen. Még egy szendvics is halált okozhat!

Összenevettünk. Tök jófej, vicces lány ez az Izzy. Azonban csenegettek, a tanár egy perc múlva jött.

2012. aug. 2. 18:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kicsit SZJG-s :) legalábbis a tévés bejelentkezés a "diktátor" :)de amúgy nekem tetszik csak látszik hogy amatőr vagy még :D sok sikert! :)
2012. aug. 2. 18:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen kicsit tényleg olyan, mert hasonló történetet írok és ezért folyton az SzJG jut eszembe, nagyon nehéz, hogy ne szó szerint írjam ugyanazt! Köszi a véleményt! :)
2012. aug. 2. 18:57
 3/10 anonim ***** válasza:

Az olvasottak alapján nem lehetsz több 12-14 évesnél, és nem szeretnélek megbántani, de az őszinte kritikából tanul az ember :)

Sok a szóismétlés és rengeteg a felesleges felkiáltójel. Szinte kizárólag egyszer mondatokat használsz és sokszor magyarázod önmagad. Remélem nem szegtem kedvedet, szuper hogy próbálkozol :)

2012. aug. 2. 19:24
 4/10 anonim válasza:

Szia!

Szerintem is eléggé SzJG-s.. Sorry, nem bunkóságból mondom, tényleg, de te kérted, hogy őszintén mondjuk.

Szóval szerintem jól írsz, meg tetszik a stílusod, de tényleg nagyon Szent Johanna Gimis az egész. És ha már nem tudod kiverni a fejedből, azt tudnám ajánlani, hogy írj fanfictiont (: Vagy írj egy teljesen más sztorit.. Igazából nem tudom, hogy író szeretnél-e lenni, vagy ilyesmi, mert a saját szórakoztatásodra persze ez tökéletesen megfelel, csak ugye egy ilyen sztorit nem fognak kiadni, ami ennyire hasonlít egy másikhoz, ugye érted? És remélem nem kapod fel a vizet mert nekem ez volt az őszinte véleményem.. (:

2012. aug. 2. 19:47
 5/10 anonim válasza:

Az előtérben, amikor rászoltak odaírhattad volna:

Hirtelen a fülemhez kaptam. Valószínűleg út közben, egy ág beleakadt. Vörös fejjel szedtem ki a hajamból.

2012. aug. 2. 22:02
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a válaszokat, és tényleg nem kell bocsánatot kérni, mert én kértem, hogy öszintén! :) Szeretem az építő kritikát! Eredetileg még az szjg előtt írtam egy hasonló történetet, amit mostanában olvastam vissza és nem tetszett az írásmódom, ezért próbáltam ugyan azt a sztorit leírni, de a végén mindent szjg-sé változtattam. Tényleg köszönöm a válaszokat és tudom, hogy nem a legjobb történet, azért írtam ki ide, hogy nehogy azt higgyem, hogy "hú én most nagy író vagyok"! :D
2012. aug. 2. 22:14
 7/10 anonim ***** válasza:

Elég egyszerűen fogalmazol, és az elején rögtön szóismétlés van egymás után: apa és az öcsém..., először az öcsémet...

Ezen kívül nem nagy szám, ha egy osztályteremben tévé is van, elvégre magához a tananyaghoz is szükséges lehet, megnézni pl egy filmet.

Olyan, hogy "beszélt egy csomót" nem való egy könyvbe. Inkább sokat beszélt, rengeteget beszélt, de "egy csomót", az nem irodalmi kifejezés.

Első nap még max. úgy alakulnak csoportok, hogy beszélgetnek egymással, és így derül ki a közös érdeklődés, bár az első óra után ez lehetetlen úgy, hogy előtte mondjuk ne lett volna egy gólyatábor az ismerkedésre. Szóval ők kb. csak egymás mellé ültek.

A lány, aki a főszereplődnek köszönt, miért eszi meg a szendvicsét, ha nem szereti? Ha én valamit ki nem állhatok, inkább kidobom, és veszek mást. Nincs az iskolában büfé?? Ráadásul egy-két mondatból hogyan tudja meg Viki, hogy jó fej és vicces lány a másik? Lehet, hogy 2 nap múlva kiderül, hogy egy hazug, álságos k..va.

Hát, nagyjából ennyi az észrevételem a részlettel kapcsolatban. Amúgy én nem olvastam szjg-t, úgyhogy nem tudok hasonlítani :)

2012. aug. 8. 10:33
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a kommentet, ezt a történetet már nem írom, helyette belekezdtem egy másikba. :)
2012. aug. 8. 18:35
 9/10 S@jtfül ***** válasza:
Szerintem nagyon-nagyon SzJG-s...Bocsi, de most olvastam el újra az SZJG 1. részét és kábé ugyanaz. Az a gond, hogy én is próbálok ifjúsági regényt írni, de nagy hatással van rám a Szent Johanna Gimi, néha azt veszem észre, hogy azt írom "Máday" meg stb. szóval nehéz, de mindíg kijavítom. Próbálkozz, szerintem jól fogalmazol (egy-két hibától eltekintve)!
2012. aug. 12. 14:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a véleményt! Igazság szerint már egy új történetet írok, egy táborról, ahol voltam, csak gimivé átalakítva. Még egyszer köszi az értékelést! :)
2012. aug. 15. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!