Ti elolvasnátok a történetet? Ez csak az első két rész csak azon gondolkozok, hogy felrakjam-e blogba vagy lenne egyáltalán jövője.
Ez az augusztusi szombati nap is átlagosan kezdődött. Felkeltem, felöltöztem és megreggeliztem. Azután anya bejött a szobámba és kezembe nyomta ezt a naplót. Fekete alapon egy halálfej van az elején. Szóval egy átlagos napló van a kezemben. Én egy átlagos 13 éves kamasz vagyok, vállig érő szőkésbarna hajjal és kedvem szerint változó szemszínnel. Ami általában zöld. De mikor sírok (ami ritkán van) kékre változik. Nos, igen. Ez vagyok én.
Emma. Délig olvastam utána ebédeltem. Délután a tesóm (Ádám)elment valami szereplőválogatásra. Este 8 óra körül (!!) hazaért és büszkén mosolygott. Kíváncsian érdeklődtünk anyuval, hogy mi történt.
- Á semmi komoly csak valami igazán klasszat, nyertem-mondta boldog mosollyal.
Én persze rögtön keresgélni kezdtem valami szatyrot hátha abban hozta haza az ajándékot. E közben levette a kabátját, de én rögtön rávetettem magam és turkálni kezdtem a zsebeiben. De ott sem volt semmi. Üres kézzel jött.
- Ádám, hol van az ajándék?- kérdeztem. Anya meg csak állt. Szerintem tudta, hogy miről van szó.
- Majd október 3-án megtudod-kacsintott rám. Én ebből egy szót se értettem, de mindegy.
Felmentem a szobámba és ránéztem a naptárra. Még több mint egy hónap volt október 3-áig, a szülinapomig. És holnapután suli. Már nagyon várom! Kilencedikes leszek a Szent Margit Táncművészeti és Emelt Szintű Ének-zene Gimnáziumban.Már nagyon várom, mert nagyon sokat keresgéltem a neten a gimiket, hogy hol lehet táncot is meg zenét is tanulni. Hát az én alkatom átlagos. Se nem vékony se nem dagadt. Úgyhogy nehezen, de felvettek a gimibe. Nagyon izgulok!
Általánosban nem voltam a tanárok kedvence. Ez a jegyeimen is meglátszott. De énekből kitűnő voltam és rengeteg dicséretem volt. Táncra két évig jártam mielőtt jelentkeztem a Szent Margitba. Igaz flashdancre (show tánc,hip-hop és jazz balett keveréke) jártam, de imádok táncolni és itthon egy csomó koreográfiát csináltam magamnak és általánosban két iskolanapon is felléptem. Az egyikben benne voltak a barátnőim is, úgyhogy csoportot is vezettem. Ezekkel a tapasztalatokkal mentem hát felvételizni még februárban. Mikor először bementem egy csomó vékonyka lányt láttam. Akkor gondoltam először azt, hogy én nem ide tartozok. De nagyon nagy volt az önbizalmam így bementem. Na, igen bárcsak ne tettem volna. Az igazgató elirányított a tesi terembe ahol fél óra balett órán kellett részt vennem. Utána egy óra akrobatika és ritmusgyakorlati órán. Utána következtek a lazasági gyakorlatok (spárga, híd). Egyiket se tudtam megcsinálni. Nagyon beégtem. Aztán visszairányítottak az igazgatóhoz. Ott elmondtam mindent és tanácsot kértem mire azt mondta, hogy akkor énekeljek neki. Teljesen ledöbbentem és elénekeltem az első dalt, ami az eszembe jutott. Így kerültem az ének szakra. De persze azt mondta az igazgató, hogy a show táncórákra nyugodtan járhatok, mert ott megfeleltem. Nos, ez volt a felvételi menete, amin jól beégtem. No comment.
Na, mindegy mivel új iskola, új tanév, új tanárok így tiszta lappal indulok.
A nyelvhelyesség legyen jobb!
Kevesebb kell ezekből: mert, meg.. A szlenggel ha egy kis tiniről szó teljesen elfogadott, de ne a szöveg rövidítésére használd hanem a hangulat festésre, szlenggel is elehet érni a választékosságot. Ergó a stíluson is vna mit csiszolni.
A történetről ennyiből nem derül ki hogy milyen, tövidtávon a ez a érsznek a felépítése jó. Így, ebben a formában részemről célközösngéet tévesztett.
Én mindig azt mondom, hogy szerelemben háborúban és az interneten mindent szabad. Tedd fel internetre, talán akik elolvassák még segítenek is a csiszolásban, sokat lehet abból tanulni :-)
De várj még egy kicsit vele, néhány hét múlva vedd elő megint akkor már könnyebb objektívnek lenni a saját műveinkkel.
Egyetértek az előzővel. Szerintem egy Szent Johanna gimi koppantás. A zárójeles felkiáltójel, a no comment, a Szent Margit gimi...
A nyelvtanod és a szókincsed még fejlődhetne.
Bocs, ha túl nyers voltam, de nem fogom mondani, hogy tetszik, amikor kicsit sem.
Blognak még elmegy, de azt hiszem, pár emberen kívül senki sem fogja olvasni.
De kitartás, talán még tudsz fejlődni. Próbálj meg eredeti lenni, és ne írj olyat, amivel már előtted több százan próbálkoztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!