Csak nekem nem szimpatikus J. K. Rowling?
Figyelt kérdés
A múltkor láttam az m1-en, hogy mondta ha egy nap 40 szál cigit nem szív el egyet sem. Meg olyan mintha dicsekedne, hogy ő szegény volt és most gazdag lett. Meg ilyesmi.2009. júl. 17. 13:42
11/14 anonim válasza:
Nekem szimpatikus.És szerintem azzal hogy Dumbledore meleg,nem azt akarta h ők is olvassák.És szerintem nem vitte túlzásba, mert csak a nyilatkozataiban említette hogy az. És szerintem büszke is lehet rá hogy szegény volt és gazdag lett.Az igaz hogy ha máshol élne pl itt akkor nem lett volna ennyire híres.De nem azzal dicsekszik hogy gazdag hanem max azzal hogy ő maga érte el.És az hogy ötleteket merített máshonnan is az nem bűn.Ettől még ugyanúgy óriási fantázia kellett ahhoz hogy megírja ezeket a könyveket.De te csak a bölcsek kövét említetted,pedig ha figyelmesen olvasod benne van egy csomó történelmi esemény.Ezenkívül rengeteg érzést,egyéniséget mutat be amit nem tudott "lopni" ahogy írtad...
12/14 anonim válasza:
Az abszolút nem lopás, hogy szerepel benne a bölcsek köve, hogy felhasználta az alkímiát. Miért lenne az? Miért ne szerepelhetne?
Akkor bármilyen könyv, amiben szerepel valami tudományos vagy történelmi tény, amit már egy tankönyv vagy bármilyen tudományos könyv leírt, lopás? Nem, csak felhasználja és beleépíti a történetbe.
A könyveket olvastam, nagyon jók, az írónőt nem ismerem annyira, de én is büszke lennék magamra, ha a szegénységből ki tudnék lépni azért, mert jó a fantáziám. :)
(Könyvmoly vagyok, így nem csak HP-t olvastam, hanem már legalább több száz könyvet, így nem lehet azt mondani, hogy beszűkült vagyok, mint a Twilightosok többsége, akik csak azt olvasták. Tisztelet a kivételnek. )
13/14 anonim válasza:
a könyvei egyszerűen mesterművek!!! az iskolai kötelezők (pl. Egri csillagok, Kőszívű ember fiai, Aranyember) a világ legunalmasabb könyvei szerintem, sokkal jobban érdkelne a fiatalokat, ha ilyen könyvek lennének a kötelezők. egyébként nekem nagyon szimpatikus az írónő, nyílván egy kicsit beképzelt, de őszintén, ki ne lenne az, hogyha hirtelen a szegénységből ilyen felkapott legyen? és ő volt az egyetlen aki az írásból így meggazdagodott!
14/14 anonim válasza:
Nem értem, miért nem szereted? Szerintem megérdemelte a sikert és a gazdagságot, mivel olyan dolgokon ment keresztül, amit a legtöbb ember soha nem tud átélni. Gondolom még tini vagy. Megnéztem az m1-es műsort, és nem látok benne semmi nagyképűséget - elmeséli az életét, visszafogottan és őszintén. Megérteni akkor fogod, ha saját fenekedre kerülsz, és el kell tartanod magad. Sokmindent így se mondott el, pl.: a férje kidobta az utcára egy vezsekedés után és hoppon maradt a gyerekkel. "Dicsekedne" nem vagy irigy ugye? Te nem dicsekednél? Szerintem amúgy eléggé visszafogott nő. Nem engedi a sajtót a a családja közelében, 1-2 rendezvényen vezs részt évente. És a Harry Potter-ből kiindulva nem is egy utolsó író, olvastam magyarul-angolul és szépen, választékosan van megírva. Persze a siker titka: jó helyen, jó időben. Ennyiből a twilight írónője - akinek szintén olvastam a művét - 100x inkább nem érdemelné meg a hírnevet, mivel talán -én- jobban írok angolul, mint ő. De ilyen az élet igazságtalan. Ő is jó helyen jó időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!