Van itt olyan ember aki rühelli P. Coelho "műveit"?
Egyszer egy ismerősömnek tett ígéretem miatt elkezdtem olvasni a Veronika meg akar halni című remekművét. :D Kb. 10 éves korom óta nem hagytam félbe könyvet, ezzel mégis ez történt (pedig milyen rövid!). Akkor ledöbbentem. Azt hittem, hogy van valami oka ennek a nagy Coelho-rajongásnak, és szembesülnöm kellett vele, hogy valójában nincs.
Akkor elmagyarázta az ismerősöm, hogy mit kellett volna éreznem olvasás közben. :D Javasoltam neki, hogy csekkolja le Hermann Hesse - A pusztai farkas című művét, mert annál pl. hasonlót éreztem, mint amit szerinte Coelhonál kellett volna. Megtette. Azt mondta, hogy hülyeség, álértelmiségi, hatásvadász szövegelés, a felét nem is érti, de azért nem rossz. Nem vagyok előítéletes, de ekkor felmerült bennem a gondolat, hogy lehet, hogy minden Coelho-rajongó ilyen, és ezért hiszik olyan iszonyatosan jónak, mert komolyabb dolgokat nem tudnak befogadni, tehát nincs viszonyítási alapjuk. :D Tudom, hogy ez nagyon gonosznak hangzik, végül el is vetettem az ötletet. :D
Azért majd egyszer végigolvasom, és talán megpróbálkozok egy másikkal is, hátha megváltoztatja a véleményem. (Az utolsó mondatrészben nem igazán hiszek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!