Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » El tudnátok mondani röviden,...

Selender kérdése:

El tudnátok mondani röviden, hogy miket állít a Da Vinci-kód című könyv, amiért annyi vallásos ember támadja azt?

Figyelt kérdés
Plusz ma láttam egy könyvet vallásos szerzőktől ( Címe a Da Vinci-blöff), ami állítólag erősen kritizálja ezen állításokat. Vajon sikerült benne szétszedni az eredeti könyvet a kritizálással?

2012. júl. 11. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Helo!

A lenyege az, hogy Maria Magdolna es Jezus közeli kapcsolatban allt egymassal - szexualisan is.

Ebböl indul ki az egesz helyzet a könyvben.

Tudni kel la könyvröl, hogy az NEM tanulmany, vagy egyeb hasonlo iras, pusztan egy gondolatot flehasznalva irt a szerzö egy könyvet, kb "mi lenen ha..." elet követve.

Megjegyzem, a teologia nagy resze ugyancsak spekulacion all es olyan törteneteken, amiket aligha lehet 100%-ig bizonyitani, alatamasztani, valamint cafolni.

Ebbe viszont mar nem megyek bele, ahany ember, annyi nezöpont, remelem a kerdesed megvalszoltam :).

2012. júl. 11. 20:45
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, köszönöm a választ! ;)

MÉg annyit, hogy olyasmit olvastam a vallásos ember által írt kritikai köynv hátoldalán, hogy a Da Vinci-kód írója tudományosan támasztja alá, amit mond. Ez igaz?

2012. júl. 11. 20:48
 3/5 anonim ***** válasza:
55%
Nem, nem igaz. Nemegyszer elmondta, hogy a könyv csak és kizárólag a képzelete szüleménye, semmi köze a valósághoz.
2012. júl. 11. 21:01
 4/5 anonim ***** válasza:
62%
Miért támadja annyi vallásos ember? Mert idióták. mindenki az, aki komolyan veszi ezt a könyvet. Ez csak egy krimi, kitaláció. Egyszer elolvasod, érdekes, izgalmas, és ennyi. Nem történelemkönyv, tele van pontatlan adatokkal. aki akar, az utána tud nézni, hogy mi igaz, és mi nem.
2012. júl. 11. 21:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Tehát akkor igaz, ahogy gondoltam. Valószínűleg direkt bemocskolják a könyvet, mert ellentmond a Bibliának. Ráadásul azt mondják, hogy tudományosan megalapozott, hogy a tudománynak is keresztbe tegyenek?
2012. júl. 11. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!