Kinek mi a véleménye a kötelező olvasmányokról?
Másnak is ennyit adtak fel? Az én fiam most lesz hetedikes és 5 kötelező olvasmánya van és legalább u.ennyi ajánlott. Köztük az Abigél, a Szent Péter esernyője...stb
Egy vidéki falusi iskolába járunk. Attól is félek, hogy mire majd kell nekik addigra teljesen elfelejtik vagy mivel egymás után olvassák esetleg össze is zavarodik bennük. Kíváncsi volnék pedagógus véleményére is. Tudom, hogy nem fog megártani nekik - nekünk se ártott meg. De nekem valamennyi kötelező olvasmányom fiatal felnőttként újraolvasva érettem meg.
Szerinte a tanár se túl fair. Ha elolvassák az természetes plusz pont vagy ötös nem jár érte 8olvasmánynapló) ha viszont nem olvassa el a gyerek akkor megkapja érte az egyeseket. Ugyanígy van a versekkel is....
Én ezek szerint szerencsés voltam, sose volt sok kötelező feladva, de így sem olvastam el mindegyiket. Kicsit bánom is, mivel mindegyik, amit elolvastam kifejezetten tetszett. És igen, az Egri csillagok is köztük van, nem tudom mi bajotok van vele, én élveztem és értettem is.
Ugyanakkor pl. Az aranyembert nem olvastam el, utána év közben egy 1-es után elhatároztam, hogy a következő dolgozatra felkészülök, és elolvasom az ahhoz tartozó részt (Nem tudom, pontosan mi volt, de egy választott részről kellett írni, vagy ilyesmi), egy fejezetet kellett elolvasnom, azt alig bírtam a végén letenni :)
Milyen jó, hogy nekem édesanyám anno bejött a szobámba és kikapcsolta a TV-t,hogy olvassam a kötelezőt, nem gyakori kérdéseken várta a segítséget :D
És igen, nem fog belehalni. Ha egy rendes gimibe fog menni, ott még több kell, nem lehet pátyolgatni, vagy mentegetni. Meg nem azért, de versek elolvasása nem vesz túl sok időt és energiát igénybe.
Kemények a pontok, kemény az oktatás, ha azt akarod legyen valaki a fiadból, akkor olvassa el.
Én anno elolvastam Stendhal Vörös és feketéjét is, Tolszoj Anna Karenináját is, és dolgoztam, érettségiztem, felvételiztem közbe, de tételek voltak. Nem nyafogtam a több ezer oldalon, hanem elfogadtam. Ez van. Ja és nem bántam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!