Miért ennyibe kerül egy könyv?
Figyelt kérdés
Voltam múltkor az Alexandrába ahol a Twilight hivatalos illusztrált kalauza 5000 ft.-be került. Miért ennyibe kerül, hiszen nem a sorozat folytatása és ha a Hajnal Hasadás kerül 6000-be? Ráadásul az a könyv amiről beszélek képes, és sokkal de sokkal rövidebb.2012. jún. 27. 20:23
1/12 anonim válasza:
Éppen azért, mert képes, és gondolom a papír minősége sem éppen egy átlag könyvé. Az ilyen képes, illusztrált albumok régebben is a drágább kategóriába tartoztak. Csak példának mondom, én a GAGA című albumot vettem meg tavaly, az is kb 160 oldal és 5ezer Ft volt.
2/12 A kérdező kommentje:
Ok, kösziii:) csak idegesítő hogy igazából nem is a folytatása se semmi de ennyibe kerül sztem nem éri meg...
2012. jún. 27. 20:50
3/12 anonim válasza:
Már az is kérdést inkább, hogy miért kerül a Breaking Dawn 6000 forintba. (Komolyan annyi? :-O) Nemcsak a leggyengébb, általam borzasztó rossznak tartott rész, de hát pl. Amerikában 7-10 dollárba kerülnek az ilyen paperbackek...
4/12 A kérdező kommentje:
hát én még régebben vettem a napfogyatkozást és az volt 4000-be vagy tán még többe, de kevesebb 100% nem volt
2012. jún. 27. 23:03
5/12 rajcziz válasza:
Ezért tértem át én az angol nyelvű könyvekre - egyrészt könnyebb beszerezni (komolyan), másrészt, egy Amerikában kiadott könyv olcsóbb, mint egy hazai könyv (!). Mellesleg fejlődik az angol tudásom is, és eredetiben olvasom a műveket - meglepődtem, mennyit tehete hozzá vagy épp vehet el a fordítás.
6/12 anonim válasza:
Hát, hogy Stepenie Meyer angoljától nem lesz felsőfokúd azt garantálom. A nő szókincse kb egy 8.dikosé. Illetve nem tudom, lehet amerikában ez az átlag és csak én olvasok sok brit cuccot.
A papír is drága, a nyomdaköltség is, a fordítás is, és akkor még ott van a gyártó haszna, a jogdíj, a kereskedő(k) részesedése.
A színes nyomat mindig a legdrágább. Ott inden színt ellenőrizini kell, rengeteg festék kerül bele. Ezért van az, hogy a művészeti albumok 10-15 ezerbe kerülnek.
7/12 anonim válasza:
"Illetve nem tudom, lehet amerikában ez az átlag és csak én olvasok sok brit cuccot. "
Nem így van, sok jó amerikai könyv van. (Jó = értsd: magasa a szókincse.)
8/12 A kérdező kommentje:
Hát, tény ami tény, én még nem olvastam Angol szókincsű könyvet szval nem tudom.
2012. júl. 1. 13:23
9/12 anonim válasza:
Hát, szerintem vannak igazán nehezek. Hogy viszont a kérdésre is válaszoljak: igazuk van az előttem hozzászólóknak: a képes könyvek a színek, képek, papír minősége miatt mindig drágábbak. Nyilván valamennyi hasznot rátesznek maguknak is a nyomdák, és még arra az áruház. Az ilyesmit a nagy rajongóknak adják ki. :)
10/12 A kérdező kommentje:
Kösziii:) De múltkor nézem a könyves boltokat a neten ( Alexandra, Libri, Bookline, Polc) És cskanézek hogy ahhoz képest az Alexandrába a legolcsóbb.
2012. júl. 2. 10:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!