Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potteres kérdés: Mit...

Harry Potteres kérdés: Mit gondoltok Fred haláláról?

Figyelt kérdés
Nekem ez az egyetlen, amit nem tudok elfogadni. Mért kellett? Ezzel fejezte ki, hogy mekkor ereje van Voldemortnak? Mert megölt valakit, akit sérthetetlennek gondoltunk? Legalábbis én. Ő volt minden vidámság jelképe, és nem tudom elképzelni George-ot nélküle. Egyébként azt lehet tudni, hogy pontosan kitől, mitől halt meg?

2012. máj. 2. 21:29
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én Dumbledoret jobban elviseltem, annak volt értelme a történet szempontjából. JKR kicsit sokat gyilkolt a végén.
2012. máj. 5. 20:26
 12/17 Joola ***** válasza:
húú hát én nagyon kiakadtam!! én is uígy voltam vele, bárkit, de miért pont őt? mert azért a végén már hullottak az emberek, mint a legyek, már nem is annyira vettél róla tudomást, de valahogy Fred halálával túllőtt a célon... amúgy szerintem tuti, h Bellatrix volt, a párbeszéd tök arra utal.
2012. máj. 18. 08:20
 13/17 anonim ***** válasza:

Molly Weasly azért mondta azt, mert a fivéreit is Bellatrix ölte meg. Ez nem a könyvből derül ki egyértelműen, hanem JKR válaszolta ezt egy kérdésre.

És amúgy pont ez a hatás. Hogy kérdezgetitek hogy miért? Hát pont azért, hogy átérezzétek a háború veszteségeit. Ez a való életben is bármikor megtörténhet, kérdezheted hogy miért pont őt? Ezt is egy interjúban közölte, hogy azt akarta hogy az olvasók átérezzék az életben maradt szereplők veszteségét. Szerintem nagyon jó lett, engem is szíven talált, de akkor is úgy éreztem hogy az írónőnek igenis sikerült elérni a szívünkig. És ezt egy könyvvel érte el.

2012. máj. 20. 09:48
 14/17 anonim válasza:
A háború nem válogat, csak mert az amerikai filmek nagy részében megmaradnak a jópofa vagy fontos emberek, attól még a valóságban, ha rálőnek egy jó fej emberre, a golyó nem fogja kikerülni. Szerintem is, Rowling ezzel azt akarta megmutatni, mennyire nem válogat a háború.
2012. máj. 20. 10:13
 15/17 anonim ***** válasza:

Fred volt a kedvencem. Nagyon nem örültem, amikor meghalt. Még Dobbynál volt ilyen érzésem. Fredet nagyon bírtam, és igen, ő volt a vidámság jelképe. Furcsa, mert szeretem a HP-t, de nagyon gagyira sikerült a befejezés. Ennyi főszereplő meghalt? Csak a hetedik részben, a jók közül?

Colin, Thonks, Lupin, Dobby, Fred, Piton, és még sok más....

2012. aug. 2. 13:12
 16/17 anonim ***** válasza:

2012-05-02 23:51 : Fred halála ha valaki szemfüles és tud angolul akkor már az angol könyv megjelenése után úgy mondd el volt spoilerezve. Sokáig nem is olvastam el azt a részt, a spoiler miatt és a rávezetés miatt tudtam mikor fog megtörténni így teljesen 2015 nem is olvastam el a Battle of Hogwarts fejezet utolsó párbeszédét. A fejezet legvégét.

Persze a moziban mivel nemtudtam kimenni sorra tört el a mécses, Dobby, Severus, Fred majd Tonks és Remus.

Nem szoktam sírni, de utolsó 3nál nem túlzok de patakokban folytak a könnyeim. Egyszer olvastam a könyveket magyarul még amikor megjelentek és a hetedik könyvvel amúgy is furcsa érzésem volt hisz fél nappal a hivatalosan árulható státusznál előbb a kezembe volt a könyv. A filmeket azóta is sokszor láttam angolul túlnyomó részt szinte csak akkor láttam magyarul amikor mozi premier, tv-s adás volt vagy Anyukámmal néztük meg DVD-n :) Aztán kb két éve kedvet kaptam hogy angolul is elolvassam, de mindig mást kellett venni és év elején januárban asszem végre megvettük angolul a könyveket, és kb 2és fél hónap alatt el is olvastam mind a hét kötet. És rászántam magam hogy elolvassam azt a részt is, ahol Fred meghal. Elérkezett a fejezet én meg leültem egy rakat zsepivel ( a film után szabadon), de egyszerűen annyira jelentéktelen volt szerencsétlen halála, hogy egy könnycseppet se ejtettem. Ezzel az erővel meghalhatott volna Percy is vagy Ron, Hermione és Harry akik szintén a közelben voltak. A filmben se volt kidolgozva a halála, de ott még is jobban szíven ütött.

És a kedvenceim, csak érzékeltetés képpen, hogy ebből hány maradt életben.

1. Fred, George, Lupin

2. Tonks, Sirius, Severus

3. Dobby

4. Ez egy speciális hely mert a színészek miatt ide tudnám betenni Bellatrixot és Voldemortot

5 . Fang :)

6. Ron

És bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de nem tudtam rövidebbre fogni.

2015. márc. 27. 17:21
 17/17 anonim ***** válasza:

"A háború nem válogat, csak mert az amerikai filmek nagy részében megmaradnak a jópofa vagy fontos emberek, attól még a valóságban, ha rálőnek egy jó fej emberre, a golyó nem fogja kikerülni. Szerintem is, Rowling ezzel azt akarta megmutatni, mennyire nem válogat a háború."

Rowling pont, hogy az amerikai mintát követi azzal, hogy a trióból senki nem halt meg, plusz Ginny sem. Ha igazán fel akarta volna hívni a figyelmünket a háború veszteségeire, akkor őket ölte volna meg.

2015. márc. 27. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!