Milyen könyveket ajánlanál, amik segítnek kicsit jobban megérteni, jobban átlátni az emberi kapcsolatokat?
Na, kaptál egy marék mesekönyv javaslatot.
Előbb magad ismerd meg, és abból a kapcsolatokat is megfogod...
Allan Pease köynvei
Park kiadó hétköznapi pszichológia sorozat
Eric Berne könyvei..
A regények, mesék tényleg hozzásegíthetnek némi emberismerethez, de nem tanítanak meg arra, hogy ismerd fel az egyes viselkedéseket, embertípusokat, amire szerintem a kérdés vonatkozik. Persze sokat lehet belőlük tanulni, az tény.
Az előttem szóló tippjei is nagyon jók, e kettővel egészíteném még ki őket:
Egyértelműen az első legjobb választás Eric Berne: Emberi játszmák! Nagyon-nagyon jó!
Szociális viselkedésekről pedig Edward T. Halls: Rejtett dimenziók. Régi könyv, de még megszerezhető könyvtárban vagy antikváriumban, és szintén alapmű.
Repülős Gizi – A tolvajok királynője
Izgalmas és érdekes.
Segítettek a könyvek?
Ès ha igen, melyik?
Azért fordulsz könyvekhez, mert sokszor csalódtál vagy kezdeményezni szeretnél és jobban írányítani a kapcsolataidat?
Èn ezeket 1-2 kivétellel mind végigolvastam, élveztem is,
de jobb emberi kapcsolataim nem alakultak ki.
Hamarabb felfedeztem, átláttam az emberek szándékait, az irigységet, a lustaságot, a hazugságot...
De hogy egy hosszútávú,jó kapcsolat mitöl alakul ki, továbbra sem tudom.
Gratulálok!
A pszichoterápia szerintem nagyon jó, csak nem mertem ajánlani, mert sokan óckodnak töle, ill. kikérik maguknak.
Az is érdekelne, hogy hány éves vagy és hogy szántad rá magad a terápiára. Vagy beutaltak?
Az a baj, hogy sokba kerül, különben én is elmennék megint, szükségem lenne rá.
Egyszer már jártam, de csak pszichológushoz. Szerintem jó dolog.
Az élet lett bonyolult, és ezekhez a "gubancokhoz" bizony szükségünk van segítségre.
27 vagyok, szóval 26 évesen kezdtem. Nem, dehogy utaltak be, akkora baj azért nem volt, csak azt éreztem, hogy a saját boldogtalanságom forrása én vagyok és ha nem változtatok valamit, akkor elcseszem az életem.
Én is pszichológushoz jártam, csak analitikus terápiára, ami szerintem nagyon-nagyon jó, én is kb. kötelezővé tenném :)
Most azért nyergelek át a pszichodrámára, mert ott már nem annyira steril a környezet, mint egy kétszemélyes helyzetben, ahol az egyikünk szakember, hanem van egy csomó hús-vér ember, igazi konfliktus, de azért még mindig egy biztonságos laboratóriumi környezetben lehet gyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!