Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyveket ajánlanál,...

Milyen könyveket ajánlanál, amik segítnek kicsit jobban megérteni, jobban átlátni az emberi kapcsolatokat?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 4. 11:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Millenium trilógia, Szent Johanna Gimi XD, Agatha Christie néhány regénye. (Am, én próbálkozok könyvvel (könyvekkel), amik emberi kapcsolatokról szólnak, lehet, h nem olyan profi, de elküldhetem, ha gondolod.)
2012. ápr. 4. 15:47
 2/11 zoe.01 válasza:
Szabó Magdától bármi, Zabhegyező,Egy asszony meg a lánya.
2012. ápr. 4. 20:12
 3/11 anonim ***** válasza:
A kis herceg
2012. ápr. 5. 12:41
 4/11 viktor123456 válasza:

Na, kaptál egy marék mesekönyv javaslatot.

Előbb magad ismerd meg, és abból a kapcsolatokat is megfogod...

Allan Pease köynvei

Park kiadó hétköznapi pszichológia sorozat

Eric Berne könyvei..

2012. ápr. 11. 08:50
 5/11 Tortillavadász válasza:

A regények, mesék tényleg hozzásegíthetnek némi emberismerethez, de nem tanítanak meg arra, hogy ismerd fel az egyes viselkedéseket, embertípusokat, amire szerintem a kérdés vonatkozik. Persze sokat lehet belőlük tanulni, az tény.

Az előttem szóló tippjei is nagyon jók, e kettővel egészíteném még ki őket:

Egyértelműen az első legjobb választás Eric Berne: Emberi játszmák! Nagyon-nagyon jó!

Szociális viselkedésekről pedig Edward T. Halls: Rejtett dimenziók. Régi könyv, de még megszerezhető könyvtárban vagy antikváriumban, és szintén alapmű.

2012. ápr. 11. 16:45
 6/11 anonim válasza:

Repülős Gizi – A tolvajok királynője

Izgalmas és érdekes.

2012. júl. 6. 07:30
 7/11 anonim válasza:

Segítettek a könyvek?

Ès ha igen, melyik?

Azért fordulsz könyvekhez, mert sokszor csalódtál vagy kezdeményezni szeretnél és jobban írányítani a kapcsolataidat?

Èn ezeket 1-2 kivétellel mind végigolvastam, élveztem is,

de jobb emberi kapcsolataim nem alakultak ki.

Hamarabb felfedeztem, átláttam az emberek szándékait, az irigységet, a lustaságot, a hazugságot...

De hogy egy hosszútávú,jó kapcsolat mitöl alakul ki, továbbra sem tudom.

2013. szept. 9. 12:06
 8/11 A kérdező kommentje:
Hú, már nem is emlékszem mikor írtam ki ezt a kérdést, de azóta túl vagyok egy másfél éves pszichoterápián, és hamarosan kezdek egy 200 órás pszichodráma csoportban, ezek azt hiszem többet segítenek, mint bármilyen könyv :)
2013. szept. 10. 11:02
 9/11 anonim válasza:

Gratulálok!

A pszichoterápia szerintem nagyon jó, csak nem mertem ajánlani, mert sokan óckodnak töle, ill. kikérik maguknak.

Az is érdekelne, hogy hány éves vagy és hogy szántad rá magad a terápiára. Vagy beutaltak?

Az a baj, hogy sokba kerül, különben én is elmennék megint, szükségem lenne rá.

Egyszer már jártam, de csak pszichológushoz. Szerintem jó dolog.

Az élet lett bonyolult, és ezekhez a "gubancokhoz" bizony szükségünk van segítségre.

2013. szept. 10. 11:18
 10/11 A kérdező kommentje:

27 vagyok, szóval 26 évesen kezdtem. Nem, dehogy utaltak be, akkora baj azért nem volt, csak azt éreztem, hogy a saját boldogtalanságom forrása én vagyok és ha nem változtatok valamit, akkor elcseszem az életem.

Én is pszichológushoz jártam, csak analitikus terápiára, ami szerintem nagyon-nagyon jó, én is kb. kötelezővé tenném :)

Most azért nyergelek át a pszichodrámára, mert ott már nem annyira steril a környezet, mint egy kétszemélyes helyzetben, ahol az egyikünk szakember, hanem van egy csomó hús-vér ember, igazi konfliktus, de azért még mindig egy biztonságos laboratóriumi környezetben lehet gyakorolni.

2013. szept. 11. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!