Olvastad a legyek urát?
Nekem nagyon tetszett, azóta már gondolkodtam rajta, hogy újból nekiülök.
Lényegében egy repülőszerencsétlenség történetét meséli el, ahol csak gyerekek maradtak, és a különböző karakterek próbálnak túlélni egy szigeten.
Igen, többször is. Nagyon kemény, nagyon tanulságos, nagyon jó.
A téma főbb vonalakban az, hogy egy halom - elvileg ártatlan - gyerek hajótörést szenved és megpróbálnak túlélni a szigeten. Létrehozzák a maguk kis társadalmát a belső szabályaikkal, csak kissé elfajulnak a dolgok.
Visszakérdezek:
Olvasta Verne Gyulától a Kétévi vakációt?
Abban a magukra hagyott gyerekek egy normális társadalmat építenek ki.
Golding a Legyek urában éppen az ellenkezőjét írja le: hogyan építenek ki a magukra maradt gyerekek egy kegyetlen társadalmat. A könyv a gyermekekben meglévő kegyetlen ösztönökről szól. (Akit valaki kipécézett az iskolában, és állandóan piszkálta, annak ez nem újdonság.) A címadó "legyek ura" egy karóra tűzött disznófej, amit a legyek körüldonganak, és az egymást ölő kölykök imádnak.
Számomra a Legyek ura az agyonsztárolt undorító könyvek kategóriájába került, ami után nem olvasok Goldingtól semmit.
Ha szereted a pszichológii témájú könyveket, akkor Sebastian Fitzek könyveit ajánlom: A terápia; Ámokjáték.
A terápiát egy délután alatt kiolvastam, egyszerűen képtelen voltam lerakni! Az Ámokjátéktól is hasonlóan nehéz volt elszakadni, de az kicsit hosszabb. ^^
olvastam,de iszonyatosan NEM tetszett!!
Leírásai szerintem rém unalmasak,és iszonyat kegyetlen a vége felé..nekem nem jön be ez a fajta szadistaság. Az alapsztori nem lenne rossz,de mért kellet ilyen öldöklősre,erőszakosra megcsinálni?
De látom a többieknek tetszett,tehát ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!