Lehetséges-e, hogy egyszerre legyek író és nyomozó?
Nagyon régóta szeretnék nyomozó lenni, esetleg valami komolyabb, például ügynök, de attól félek, hogy ezt "kiüti" a másik dolog, amit nagyon szeretek csinálni: az írás.
Szerintetek, ha esetleg sikerül, és író lesz belőlem, az kizárja annak a lehetőségét, hogy felvegyenek a rendőrséghez, vagy valamilyen komolyabb helyre, ügynöknek, esetleg tolmácsnak?
(Már csak azért is, mert ahogy én látom, az írásból nem nagyon lehet megélni, és ha lehetséges, szeretnék valami olyat csinálni, amit szeretek.)
Gondolom úgy, hogy főállásban rendőr vagy, hobbiból meg írsz? Miért ne lehetne akár, ha időd engedi?
De azt azért vedd számításba, hogy "nyomozó" iskola nincsen, végig kell járni a szamárlétrát.
Az "ügynök" nem tudom, mit takar...
Nekem van egy ilyen ismerősöm, bár ő a rengeteg meló miatt már alig ír. Ütni nem üti, csak azért egyik foglalkozás sem olyan, hogy időmilliomos lennél mellette, ergó legyél bármennyire is kiváló, ha olyan beosztást fogsz ki, akkor el is felejtheted az írást. (Írásból megélni meg nem igazán lehet. Vagy főállású, és akkor egész nap ír, nincs másik állás, nincs rá idő. Esetleg szerkeszt, tanácsokat ad, ilyen írással kapcsolatos munkákat végez, de nem rendőr.)
Mesélte, hogy mikor több száz oldalnyi nyomozati anyagot kell átolvasni, kivonatolni, és már istentudja, hány napja csak írod a jelentést, a pokolba kívánod azokat az időket, mikor írni akartál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!