Írtam egy könyvet és szeretném kiadni. Hogy is működik ez pontosan?
Úgy tudom van olyan lehetőség, hogy a könyv bevételéből a kiadó levonja a kiadási költségeket és így nekem kvázi semmit nem kell fizetnem.
Illetve lehet-e azt csinálni, hogy a kiadóval megbeszélni, hogy a bevételek megszerzése után fizetem ki a kiadási költséget.
Melyik kiadóhoz érdemes fordulni?
Azt nem lehet, hogy utólag fizeted, elvégre mi van, ha nincs bevétel?
Ha jól látom, te a magánkiadás mellett tennéd le a voksodat, ebben a témakörben már nagyon sok ilyen kérdés volt, nézz szét ezek között, mivel sok jó válasz született, és fel nem tudnám fejből sorolni, kiket ajánlottak ilyen kiadók közül. (Hát... Novum Verlag, Ad Librum, Lilli, Pannonscript, Aposztróf, Könyvműhely, bár ők már más elven dolgoznak.)
A másik út, hogy beszélsz egy "nem PoD/vanity press" kiadóval, és ha nekik kell a regényed, megveszik, szerződés alapján fizetnek egy fix összeget, mellette részesülsz a bevételekből (ezt nem feltétlenül szokás együtt, van, aki csak fizet, van, aki "osztalékot" ad csak), de cserébe ott a rizikó, hogy nem kell nekik a műved. Ilyen kiadó meg van millió, nézz szét a könyvespolcodon, az első hazai jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!