Harry Potter spoileres kérdés! Van rá magyarázat, vagy egy hatalmas baki? (kérdés lent)
Harry Potter 7: Harry ugye a pálcák ura lett, mióta Draco-t lefegyverezte (kitépte a kezéből a pálcát). Voldemort meg ugye azt hitte, hogy Piton lett a gazda, ezért őt megölte. Ezt Harry szépen el is magyarázza. Csak az az apró tény nem zavarta őt, hogy fél órával korábban VOLDEMORT MEGÖLTE ŐT?? VAGYIS LEFEGYVEREZTE, TEHÁT TUDJUKKI LETT A PÁLCÁK URA!!
Várom a válaszokat, hogy mit néztem el ezzel kapcsolatban :D
Hmm ez engem is érdekelne. Eszembe se jutott. Amúgy tuti lesz valami kacifántos válasz rá, hogy miért is volt továbbra is Harry-é a pálca.
Vagy csak én is elnéztem valamit. XD
pfff tényleg :D
Ez eddig fel sem tűnt, de most, hogy írod.
Egy ébként egyetértek, valahogyan biztos meglehetne magyarázni :D
Egyszerű a magyarázat!
Voldemort nem fegyverezte le Harryt az erdőben! Nem került sor párbajra, Harry nem is akart harcolni, felkészült a halálra! Emiatt nem szállt Voldemort tulajdonába a pálca.
A másik magyarázat, hogy Voldemort nem ölte meg Harryt, csak a Harryben lévő saját lélek darabját pusztította el!
Nekem ez kiderült a könyvből!
21f
(Első vagyok.)
A második magyarázat nekem is tetszik. :)
Voldemort nem fegyverezte le Harryt. Nem harcoltak akkor az erdőben.
A 4. jól irta
Nincs igazatok! Csak egy példa: a 3 testvér meséjében a bodzapálcát nem egy párbajban nyerték el a legnagyobb testvértől. Álmában gyilkolták meg, párbajra ott se került sor, mégis más lett a pálcák ura. Tehát nem számít, hogy az áldozat kezében van-e pálca vagy sem.
A másik, hogy a halálos átkot Harry kapta be, a földre is került tőle, és mivel egy purgatórium-szerű izébe zuhant, egyértelműen ŐT találta el az ártás, és nem (csak) a lélekdarabot.
Nem tudom, nekem valahogy ez nagyon sántít...
Amúgy meg ez az egész pálca-gazda-vándorlás egy baromság. Most mi számít lefegyverzésnek? Mert a könyv szerint az is az, ha pálca nélkül tesszük el láb alól a másikat, és az is, ha simán puszta kézzel kivesszük a kezéből a pálcát. Sőt, valószínűleg az is jó módszer, ha nem mi öljük meg, csak megöletjük valaki/valami mással (Voldemort megöleti Pitont).
Szerintem ez is csak egy túlbonyolított, és közben egyszerűen ostoba húzása a sorozatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!