Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti milyen támájú regényeket...

Ti milyen támájú regényeket szoktatok írni? Rövid tartalmat is írnátok hozzá? Teszem azt, azt is odapötyögnétek mellé, hogy hogyan jött az ötlet? Kort is írjátok, ha lehet.

Figyelt kérdés
Ne értsetek félre, nem ellopni akarom. Csupán érdekel, hogy mostanában milyen témában írnak az emberek, és miféle dolog hatására születtek az ötleteik.

2012. febr. 19. 17:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Én már írtam egy csomót, bár egyiket se sikerült befejeznem, azért is mert eszembe jutott egy másik és azért is, mert túl gyengének tűnt a szóhasználat a kisebb koromban írt könyvkezdeményekben.

Első nagyobb próbálkozásom egy fantasy, kalandregénynek készült, dinókkal, meg efféle lényekkel(ebben a koromban a dinók megszállottja voltam:D)

Második, talán egy régésztörténet, természetesen ez is fantasy, de ez csak 4 oldalas kis történet lett, amit aztán most kezdtem el bővíteni regénnyé. Ezt azt hiszem azért találtam ki, mert rajongtam Egyiptomért.

Harmadik, azt hiszem megint egy fantasy könyv akart lenni, ez a Narnia krónikái hatására jött volna létre.

A következő, a 4. egy északi-sarki mese lett volna, amikor a manók megmentik a karácsonyt, ez csak a fejemből pattant ki, de nem folytattam, mert túl gyerekesnek tűnt.

És egyszer akartam írni egy krimit is, csak nem sikerült befejeznem(nem tudom, hogy jutott eszembe)

Na és volt még egyszer egy álomból született is félbehagyva.

Most éppen a régésztörténeten dolgozom és remélem ezt befejezem:)

sok sikert, ha írni akarsz:D

(remélem nem lett túl hosszú)

12/L

2012. febr. 20. 15:05
 2/18 A kérdező kommentje:
De jóó *-*
2012. febr. 20. 17:30
 3/18 anonim ***** válasza:

Előző válaszolóhoz hasonlóan nekem is rengeteg ötletem van; ezek közül egy van a készhez közel (napok kérdése). Több fantasyvilágban dolgozom párhuzamosan, sokféle hangulatú és terjedelmű történeten (A II. világháborús novelláktól kezdve a fantasy-trilógiákig... de olyan regényem is van, amit kézzel írogatok és most 270 oldal). Szívesen nyúlok hozzá rázós, kényes témákhoz.

Az, hogy honnan jön az ötlet, egészen változó. Sokat rajzolok; gyakran egy érdekes arcú személyből lesz regényszereplő, akinek az életén, jellemén, sorsán sokat gondolkozom aztán, s így "magától" kialakul a történet. (Az egyik kedvenc regénykarakterem úgy alakult ki, hogy a 9 éves unokaöcsém megkért, hogy rajzoljak neki egy indiánt. Nagyon jól sikerült kép lett, és beindította a fantáziámat.)

Az egyik legkeményebb regényötletemet a Titanic film nézése közben találtam ki, mert akartam én is egy olyan történetet, amiben megment valaki valakit... sikerült. Csak rettentő durva lett.

Van úgy, hogy képek, zenék hangulata fog meg, és egyszerűen "akarok egy olyan történetet". Előbb-utóbb lesz is. :)

21/L

2012. febr. 22. 00:53
 4/18 anonim ***** válasza:

En eppen egy krimit irok, de a legnagyobb vagyam egy fantasy. Szeretnek egy masik vilagot megteremteni, mint peldaul Tolkien vagy Rowling. De ehhez nagyon sok munka kell, es egy jo alapsztori, ami teljesen egyedi. Nem szeretnek koppintani senkirol. De az alapok mar ott vannak a fejemben. Ha kesz van az, amit most irok, akkor neki is allok.

23/L

Kerdezo, Te miket szoktal irni?

2012. febr. 22. 14:01
 5/18 A kérdező kommentje:

Túlnyomó részben fantasyt, néha pedig ilyen krimi- szerűséget, de valamilyen mértékben abban is van egy kis fantasy. Az ötletek általában filmek, zenék alapján születnek. Oké, hogy vannak olyan számok, amiknek a szövegét sem értem, csak úgy hangzásának hatására, lejátszódik a fejemben egy képsorozat, ami a történetnek egy rövis összefoglalója. Erre egy példa.

Nana Kitade Tsukihana című dalára alkottam meg a "Ahol a cseresznyevirágok gyökeret vernek". Szó ami szó, nem értem a szövegét, ugyanis japán, de ez a dal ezt a történetet váltotta ki belőlem.

Most készülő írásom egy fantasy sorozat, aminek első része Doomsday Book nevet viseli. A történet főszereplője egy lány, akit a Felsőbb erők kitiltottak mennyből, a szülei miatt. Eredetileg meg akarták a lányt is ölni, de Will, az egy angyal, kitörölte a lány teljes életét a könyvből, s ezzel megakadályozva, hogy végezzenek vele. Ezért, őt a földre száműzik, bukott angyalként. Will feltárja a túlvilág titkait Zarite elött, aki először viszolyog az ötlettől, de utána már kényszeres vágyat érez, hogy elpusztítsa a szülei gyilkosát, és a Doomsday Book-t.

Mindenféle lény szerepel benne. Angyalok, emberek, halálistenek, halhatatlanok, démonok, vadászok és szellemek.

13/L

2012. febr. 23. 21:29
 6/18 anonim ***** válasza:
Elsősorban krimikkel próbálkozom. Az a stílus áll hozzám legközelebb. Nem az, szeretek más könyveket is, de nekem a krimiírás megy leginkább. :) Az egyiket, Agatha Christie: Poirot karácsonya ihlette, de azért próbáltam elhatárolódni tőle és persze ez a mai időkben játszódik, így nem nagyon hasonlítanak. Most elkezdtem egy új könyvet, annak az ötlete a Millenium trilógiából jött, nektek is ajánlom, baromi jó! (mármint a Millenium trilógia XD) Ez is krimi szerűség, de még elég keveset írtam meg belőle. Am, 14/l vagyok.
2012. febr. 24. 19:43
 7/18 anonim ***** válasza:
Én eddig két könyvet kezdtem el nagy ötletekkel, de sajnos nem volt alkalmam befejezni. A sulis és gimis életről írtam, naplószerűen, egy lányról. Persze volt benne szerelem, humor, stb. Gondolkoztam, hogy esetleg egy, a történetben szereplő személy szemszögéből is írok.
2012. márc. 2. 16:19
 8/18 k.lau13 ***** válasza:

Szia!

Hát, igazából sokmindent szoktam írni, mikor mihez van kedvem és ötletem (sok elkezdett regényem van már), de nagyrészt fantasyt írok.

A történeteim sajnos elég sablonosak, inkább a fogalmazást próbálom nagyon jóra írni, és elvont, kicsit szürrealista gondolatokat belevinni. Mondjuk, amelyiket most leggyakrabban írom(kettő van) az egyik egy lányról szól(ez fantasy), aki felfedezi, hogy az egyik legjobb barátja, egy srác, valamilyen kapcsolatban áll egy bizonyos természetfeletti lénnyel, talán ő is az, ezt még enm tudom. A természetfeletti lény valami démon-féleség, a holddal áll összefüggésben, és valamilyen varázslat miatt változott át, meg ilyesmik.Hű, és most hogy így írom ezt neked, eszembe jutott, hogy talán lesz valami kapcsolata a srácnak valamilyen angyalokkal vagy istenekkel, vagy halottakkal fog beszélni, vagy tudomisén, ezen még gondolkozni kell, lényeg hogy azt fogják hinni, nem teljesen normális. A lány pedig elég elvont gondolkodású, szürrealista, mindig is hitt a "természetfeletti lények" létezésében, és mivel a gondolkodása miatt mindig is különbözött a többiektől(kicsit el is ítélte őket), tulajdonképpen nagyon szeretné, ah ezek a valamik léteznének, szóval az egésznek teljesen megszállotja lesz. Tudni fognak időben utazni is, mármint lesz valami köze az egésznek a múlt és jelen közötti "kapcsolathoz", vagy hogy is mondjam. Aztán a lány eltűnik, és egy másik lány szemszögéből folytatódik a könyv, aki most érkezik a városba, ésatöbbi, az ő története egyelőre még az eddiginél is sablonosabb, majd még kitalálok neki valami érdekeset. Mindenesetre olyan szokásos fantasy regénynek tűnik, igaz? gondolom.

Az ötlet pedig onnan jött, hogy egyik este(még ősszel) kint álltam az udvaron, és felnéztem a teliholdra, közben rettegtem tőle, hogy mindjárt elvisz valamilyen szörnyűséges vámpír vagy valami(sokat olvastam fantasyt xD) és hát csak úgy beugrott. Aztán szépen lassan elkezdtem gondolkozni rajta, az Evanescence és a Within Temptation zenéje sokat segített benne(hogy miért, azt ne kérdezd, nekem ez olyan elvont), az időutazás meg például akkor jutott eszembe, amikor a nővéremmel a Perzsia hercegét néztük :D Nem is tudom, nekem úgy mindenről eszembe jut valami.

"Csupán érdekel, hogy mostanában milyen témában írnak az emberek, és miféle dolog hatására születtek az ötleteik." NOs, nekem ez. Még ha sablonos is és béna, én azért leírtam, ha már ilyen kíváncsi vagy rá xD

és amúgy júniusban leszek 14 éves, mellesleg lány vagyok... :D na, de tényleg bocsi, ha halálra untattalak :)

2012. márc. 8. 21:07
 9/18 k.lau13 ***** válasza:
hűűhh, a tiéd viszont jól hangzik :) de tényleg! :) és ahogy az elején írtad, hogy egy zenéről szokott eszedbe jutni egy képsorozat, na úgy volt nekem is... de ilyenkor is szoktak, eszembe jutni dolgok, mikor így írok valakinek valamit, bár aztán a feléből seemmi sem lesz, mégcsak bele se kezdek, ha aztán úgysem tudom folytatni... húúhh, például most is beugrott valami... :DD
2012. márc. 8. 21:14
 10/18 anonim válasza:

Szia!

Én most dolgozom, már harmadjára nekifutva a Fantasy regényemnek. Szinte az alaptörténete ugyanaz, mint ahogy azt még a legelején kigondoltam, csak a neveket változtattam meg, az elejéhez hozzáraktam, elvettem, és most azt hiszem végre sikerülni fog. :) Azért is álltam neki újra, és újra mert mindig gyengének éreztem a történetet... Nagyon szeretek írni, valamikor csak úgy eszembe jutnak nagyon jó idézetek, meg többek között versek is, (aminek a nagy részét mindig Irodalom óra keretein belül sikerül leírnom). :D

Vissza térve a történetre: most még csak az első fejezetnél tartok, mert a legapróbb dolgokon át, a legnagyobbakig mindent le akarok írni, hogy ne csak ,,felületes legyen a történet", hogy legyen egy igényes tartalma. (de, ahogy olvastam a hozzászólásokat, itt szerintem senki nem írna felületes Történetet.) :)

15/L

2012. márc. 17. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!