Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek jól írok? Vagy...

Szerintetek jól írok? Vagy hagyjam a francba?

Figyelt kérdés

első írásom úgyhogy nem biztos h jó.. az ő,ű betűket ne nézd!! A varázslat nevében

1.fejezet

Az ünnep

1923. október. Csapadékos nap van ma Philadelphia felett, de még is vidám. Ma van a zenészek napja. Az utcákon temérdek sok ember gyülekezik, hogy megnézhessék az énekeseket és vásárolhassanak a bazárból. Három színpadot emeltek fel a renedezök. Az elsö színpad ahova ellátogattam George Brush és a bandája bendzsóztak. Ismertem a fickót. Volt pár üzletem vele… a második színpadon a helyi néptáncosok táncoltak. Alice… ott állt köztük.. életem értelme… bárcsak tudná.. de nem merem elmondani neki. Barátok vagyunk , de én már többet érzek iránta.

Rám mosolygott … mindjárt összeesek… gyönyörü … most integet.. a kezeim nem mozdultak, de végül egy intésre felemelkedtek. A barátságon érez irántam valamit? Nem tudom. Talán..

Vége van a müsoruknak. Alice rohan felém. Érzem az illatát ahogy közeledik. Meg akarom ölelni, de nem tudom. A nyakamba ugrott… Jézusom! A szívem mindjárt kiesik a helyéröl… – Szia Edward! Jól táncoltam? – kérdezte. Majd belehaltam annyira jól!! - Szia Alice! Nagyon jól. – csak ennyit tudtam mondani… - Van kedved enni egy csirkecombot? - Hát persze! A negyedik standnál nagyon finomat csinálnak! És elindultunk az irányába. Három-négy percig tartott az út, de ö végig hallgatott. Valamit elrontottam? Nem… csak nincs kedve beszélgetni! Ezzel próbáltam nyugtatni magam… de sikertelenül.

Az a csirkecomb tényleg finom volt! Nem is gondoltam volna… evés közben ez a párbeszéd hangzott el: - Figyelj csak Alice! A hétvégén nincs semmi dolgom… gondoltam elmehetnénk piknikezni a dombra… - próbáltam udvariasan mondani, de szerintem nyögés lett. –De van kedvem! Ez nagyon jó ötlet! Majd én viszem a szendvicseket. – kicsattanó örömmel mondta ezért boldog voltam. Egy csibészes mosolyt vetítettem rá , mert már mondta , hogy azt szereti.

Az evés után elmentünk a táncparkettre… én csak púp voltam a hátán! Ö annyira jól táncolt.. nem bírtam lépést tartani vele, de ö persze bizonygatott , hogy nagyon is jó megy… na persze! Majdnem elestem…

A táncolás után jól esett egy kicsit ülni és beszélgetni… - Alice… neked tetszik valaki a városból?- akkora egy barom vagyok !! Egy tahó hülye! Hogy mertem ezt megkérdezni??? - Edward! Ez személyes ügy! Amúgy is ki tetszene? Még csak 16 évesek vagyok… meg te is! - válaszolt.. de nagyon dühösen. Lenullázódtak az esélyeim. De miért mondta azt , hogy „te is” ? Talán rám gondolt amikor ezt kérdezte? Hátha? Nem .. ez hülyeség…

2.fejezet

A piknik

Szombat van. Nagyon szép az idö. És ma lesz a piknik Alice-el !! Készülödnöm kell! Jól akarok kinézni.. vagy is nem úgy mint egy hajléktalan… A hajamat megfésültem és felborzoltam úgy ahogy szoktam… a legszebb ingemet vettem fel… és a parfümöm a mostani legjobb volt. Én így éreztem magam, de lehet , hogy Alicenek nem fog tetszeni. Hátha.

Idöpontra ott voltam a kis dombon, de Alice nem volt ott… lehet , hogy a kérdésem a visszautasítás volt? Nem! Ott jön! Barna haja kontyba tüzve. Gyönyörü selyem, rózsaszín ruhában volt… és a kis szokásos piknikkosárral hozta a szendvicseket. – Szia! Azt hittem már el se jössz! – lehet, hogy bunkón kezdtem? - Szia agyaskám! Ezt meg honnan veszed? Alig vártam a szombatot. – boldogan és viccelödve köszönt. – Milyen szendvicset hoztál? – megkordult a gyomrom… már enni akartam. – Találd ki! – muszály?? már olyan éhes vagyok.. de azért tippelgetek. – Tarjás, sajtos, salátásat? – az a kedvencem.. talán azt hozott.. – Persze! Az a kedvenced nem?! – költöi kérdésnek szánta…

Együtt leterítettük a pokrócot és ettünk. Olyan finom a szendvicse! Úgy húsz percig ettünk és arról beszélgettünk , hogy hova akarunk majd egyetemre menni. Én a nagy okos kitaláltam , hogy labdázzunk , mert hozta magammal egy kis labdát. Alice persze beleegyezett. Jó ötlet volt. A labdázás nagyon nem is labdázás volt. Inkább fogócska. A játék során volt lehetöségem megölelni és kettö centire volt a szánk egymástól. Elkalandoztunk… a piknik készletünk már lehetett tölünk egy kilóméterre… a nagy bozótosban egy kutat találtunk. Volt valami varázslat abban a kútban.. más volt a vize. Csillogott a fényben , de máshogy mint a többi víz. Alicnek az volt az ötlete , hogy ugorjunk bele , mert ugyanis volt kettö méter körülbelül és abból ki tudunk mászni. Elöször ö ugrott , mert ö akart… de valami történt. Alice eltünt…beleugrott és eltünt. Annyira megrémültem, hogy utána ugrottam rögtön…

2011. nov. 15. 15:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Mindenképpen több és részletesebb leíró részekre van szükség, illetve jó lenne többet megtudni róluk mielőtt beledobod őket az akció közepébe.

Az első fejezettel az a baj, hogy ez a világon bármely fiú és lány között lejátszódhatna a jellemüktől és tulajdonságaiktól abszolút függetlenül, tehát azért egy picit kéne villantani a jellemükből és akkor nem lesz ilyen unalmas.

Valamint biztos ki kéne húzni pár mondatot, mint a "Van kedved enni egy csirkecombot?" vagy "Ez személyes ügy!", ill. ha 1923. az év akkor érdemes lenne kicsit utána olvasnod az akkori időknek Philadelphiában, hogy egy kis korrajzzal is színesebbé tudd tenni a bevezető fejezeteket, na meg persze minél többet olvasol annál jobban fogsz írni, szóval olvass amennyit csak tudsz.

2011. nov. 15. 16:58
 2/7 A kérdező kommentje:
okés. köszi !! megpróbálok javítani rajta :)
2011. nov. 15. 19:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Nagyon sokat kell még gyakorolnod. Olvass sokat, változatosan, szépirodalom is jöhet, és írj minél többet. tényleg kell bele egy kis korhű leírás, milyen volt a vásár, az étkek (a csirkecombot leszámítva), a ruhák forgataga, az emberek egymáshoz való viszonya, stb. Leíró részek is kellenek, csatlakozom az előttem szólóhoz, és valami kis bemutatás. Kik ők? Milyen viszonyban voltak az évek során ( a bff-et leszámítva)? Hogy lett Ed szerelmes Alicebe? Először hagynod kell ráhangolni az olvasót a történetre, csak aztán dobd be az akciót.

Elég kidolgozatlanok a szereplők, nincs egyéniségük, jellemtelenek. Edward kicsit akarja már jobban azt a csajt, mert így vontatott szenvedés lett az eszmefuttatása. Miért kell neki Alice? Mert csinos? Ennyi lenne? Valami fogja meg abban a kislányban!

Mikor jön az izgi rész, Alice beleugrik a kútba(am miért ilyen dili h csak úgy kutakba akar ugrálni? inkább találjon odalent valami szép ékszert, egy titokzatos és csábító tárgyat... épeszű emberek nem ugrálnak hirtelen felindulásból kutakba!), akkor sokkal több leírást használj. Mit érez Edward, milyen gondolatok játszódnak le benne...p. " Egy pillanatra még megvillant előttem ruhájának rózsaszín fodra, majd belecsobbant a kristályfényű vízbe. Már az is rosszat sejtető volt, ahogy összecsaptak feje fölött a hullámok, de a szorítás csak erősödött a torkomban, mikor kitisztult a víztükör. A lány sehol sem volt, a kút vize tisztán fénylett, mutatva hogy nem túl mély. Hitetlenkedve hajoltam át a kút peremén, de semmi. Alice eltűnt. Hisztérikus pánik lett úrrá rajtam, mert azt se tudtam hol vagyok, honnan hívhatnék segítséget. Nem is gondolkoztam, túlságosan nehéz lett volna megérteni a történteket. Csak levetettem oly nagy gonddal kiválasztott ingemet, és utána ugrottam, azt remélve hogy megtalálom, még mielőtt magam is semmivé foszlanék..."

ez csak rögtönzés, de az a lényeg h használj leírásokat és hass az olvasóra! Gyakorolj sokat és kitartóan! Sok sikert!

2011. nov. 15. 22:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Hagyd a francba...
2011. nov. 16. 03:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ezen van még mit változtatnod. De ne hagyd abba. Gyakorolj és olvass sokat.
2011. nov. 16. 19:55
 6/7 k.lau13 ***** válasza:

Előre szólok, ez hosszú lesz, de olvasd el, mert segíteni szeretnék:

Hát először is bocsi, de én csak az első fejezetet olvastam(nem azért, mert nem tetszik, mert ez nem igaz, csak nincs most éppen nincs időm olyan hosszú szöveget olvasni, bocs:/) na szóval ez alapján:

Szerintem a stílusa az jó, csak egy kicsit több leírás kéne bele. Túl gyorsan történik minden. Persze az írás léányege, hogy az olvasódnak hagyj valamit a fantáziájára, de ennél egy kicsit kevesebbet hagyj meg neki, te írj többet. Az írásnak nem csak a történet a lényege, hanem a fogalmazások, egy-egy szép pillanat, vagy egy szép táj leírása, ez az írás lényege. Meg egy kicsit a fogalmazásokat is lehetne változtatni. Szóval először is döntsd el, mit akarsz, mert ha csak a történet számít, az, hogy éppen mi történik, és csak azt írod le, ami történik, nekem olyan, mintha kínodban írnád. Szóval találd ki, hogy tényleg akarsz írni, vagy csak éppen unatkozol. Persze te tudod, de szerintem ésszerű ezt eldönteni...

Ha viszont írni szeretnél, akkor semmi pénzért ne hagyd abba. Én is három éve írok, -mert nekem ez... hát, fontos, de ez most nem lényeg,- és semmilyen szidás vagy rossz vélemény nem tudna rávenni, hogy abbahagyjam. Csak gyakorolni kell. Nem úgy értem, hogy a tiéd rossz volna, mert látszik, hogy van tehetséged, vagyis asszem, csak még kicsit tovább kell fejleszteni ezt a tehetséget. De ha tényleg szeretsz írni, és tetszik, akkor NE HAGYD ABBA! És olvass sokat :)

Igen, és egy jó tanács, szerintem a neveket cseréld le. De legalább az egyiket. Nem azért, nekem őszintén szólva tetszik, csak hát tudod, az Alkonyatba is ezek vannak, és a világ tinilány-lakosságának a 94%-a rögtön erre fog gondolni, mert az a könyv ugyebár nagyon ismert. És a testvéreket hívják benne Edward-nak meg Alice-nek, szóval szerintem ezt a nevet már ne használd, de ez csak személyes vélemény... Múltkor is láttam egy könyvet így neten, egy az egybe Harry Potteres neveket másold, és őt is jól lecseszték a többiek, h ezt inkább ne. Szóval szerintem ezeknek a neveknek is hasonló sorsa lesz... De ez csak ilyen jó tanács, szóval...

Nah, ez télleg hosszú lett, bocs, de remélem, segítettem :)

2011. nov. 16. 20:28
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget! tudom Twilight fan vagyok ezért nincs nás ötletem de majd lecserélem xd
2011. nov. 17. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!