Milyen a regényem első oldala?
tudom, hogy ebből még nem lehet tudni mi fog történni, de nem fog az első oldalon kezdődni az egész, tehát kell elővezetés, stb. a példaképem, vagyis inkább a példakönyvem a VÁgy és vezeklés, szeretnék egy olyan jó könyvet írni, és kiadni. itt most azt szeretném kérdezni, miyen a fogalmazás, a mondatok, stb. ti továbbolvasnátok-e, és mit gondoltok, hány éves vagyok? és milyen folytatást képzeltek el ?
A két nyolcévesforma lány nevetgélve kergetőzött a réten. Hosszú, hullámos hajuk derekukat verdeste. Kék szemük meg-megcsillant a fényben. Fehér, térdig érő hálóingüket viselték, melynek alja sáros, és virágporos lett. Festőecset mindkettejük kezében. A festőpemzli vége piros színű, csakúgy, mint orruk hegye. A szél felkapta a földön heverő leveleket, hogy pillangó módjára szállhassanak a levegőben. A barnás-vöröses lepkék, melyek egykor egy juharfa ágán pihentek, most játékra hívták a kisasszonyokat. Fejük felett szálltak el, majd karjukat kezdték cirógatni. A kisasszonyok egyike -kinek haja pontosan ugyanolyan színben játszott, mint a pille, ki játékra hívta-,meglepő hirtelenséggel ugrott játszótársa után, aki azonban nem hagyta magát, s olyan távolságra röpült, hogy a kislány már nem érhette el. Majd játékosan, mint aki szándékosan szeretné bosszantani társát, a földre szállt, mozdulatlanságot tettetve. Hopp, kisasszonyunk azon nyomban ott termett, ám mielőtt felkaphatta volna, s apró kezeiben szemügyre vehette volna, az már újra feje fölött cikázott. Ingerülten utánakapott, ám a végső győzelmet megakadályozta, hogy mezítláb volt, és pont abba a szúrós, lila virágba lépett bele, amit olyannyira el akart kerülni. A fájdalomtól elveszítette egyensúlyát, és a virágok közé zuhant.
Testvére akkor éppen egy sárga virágot fedezett fel, amelyből ezernyi nőtt azon a vidéken. Letépte a színes kis növényt, és keze között morzsolgatni kezdte. Mikor ujjacskái már megtéveszthetetlenül narancssárgán virítottak, testvére rázuhant, s mindketten arccal a föld felé estek. Orruk mostmár nemcsak piros, hanem narancssárga színekben játszott. A kisasszonyok egymásra néztek, tátott szájjal, tágra nyílt szemmel. Ugyanabban a minutumban tüsszentettek egy akkorát, hogy a környező virágokon tanyázó méhek, és katicabogarak azon nyomban távoztak. Hirtelen felkacagtak, talpra segítették egymást, és kézenfogva rohantak abba az irányba, ahonnan néhány perce a festőecseteket hozták.
Nekem eddig tetszik, de hogy kukacos és elviselhetetlen legyek íme egy számomra súlyos hiba: tőmondatok mindenütt!!!! Az elején főleg csak tőmondatokkal találkozom, a vég felé sikerült megszülni a szép, összetett mondatokat, amik sokkalta igényesebben mutatnak mint az előbbiek, főleg ha klasszikust akarsz írni.
Egyébként aranyos, nem túl gyerekes, szépen fogalmazol és tetszenek a leírások (én is írok, és leírás párti vagyok, amit fel is róttak nekem néhányszor, de hát amit Tolkien jól csinált, mi is jól csinálhatjuk... :D ).
DE!
Ne légy kétségbeesve és ne akarj világmegváltó művet írni! Abból csak görcs lesz és izzadság. Hagyd hogy szabadon, könnyedén repülj, azért írj, mert írni szeretsz, ne azért, hogy "csakazértis!!!" kiadják. Nem úgy írsz mint a Vágy és vezeklés szerzője (nem olvastam, de szeretem Jane Austent és Charlotte Brontet, meg a Kisasszonyok szerzőjét)? Na és akkor mi van? Te másban légy jó, egyedi, önmagadhoz hű, ötletes. Az a lényeg hogy szeressék, az csak másodlagos cél, hogy kötelezőként oktassák. Hidd el, nekem is nagy-nagy-nagy nagyon nagy álmom, hogy kiadják a könyvemet, de ezt nem szabad túlgörcsölni.
Szóval ennyi lenne. :) Szerintem is 14-16 között vagy, de megsúgod a pontos korodat? Légyszi! :)
Amúgy sok sikert és ihletet!
16/L
Nekem tetszik.
Szerintem 14 éves lehetsz.
16 éves lehetsz szerintem. Tetszik az ötlet, hogy könyvet akarsz írni. Nekem is eszembe jutott már, de eléggé türelmetlen vagyok, úgyhogy egyenlőre csak verseket írok. Szépen fogalmazol, csak még nem vagy annyira rutinos benne, hogy hosszú leírásokkal a kívánt hatást elérd. Olyan hosszúak a leírások, hogy még egyszer el kellett olvasnom, mert elvesztettem a történés fonalát. Nagyon dicséretre méltó, hogy vázlatokkal dolgozol és szép, hogy a szereplőidet a magadénak érzed, de ha minden oldalt rögtön leellenőrzöl, mert azt akarod, hogy elsőre tökéletesre sikerüljön a könyv, el fog menni a kedved tőle. Ezért én a helyedben valami "gyakorlókönyvvel" kezdenék, de ezt te érzed. :)
Hogy miről szól tovább szerintem? Olyan stílusban mutatja be a lányok életét, mint az Anne- könyvek. De ha én folytathatnám, akkor egy darabig még mutatnék a lányok gyerekkorából, majd hirtelen ugranék a jövőbe, ahol a két lány évtizedek múlva újra találkozik és furcsán viselkednek, az egyik lehetne mondjuk félig paranoiás, a másik pedig egy szingli karrierista. És idővel kiderülne, mi is történt velük 25 év alatt :) Gondolom a te elképzelésed nem ilyen, csak most ilyen kedvem van. Szerintem két hónap múlva teljesen máshogy folytatnam. :D Sok kitartást! Ha kiadnád a könyvet, mégha nem is most, megvenném. :) Akármiről is szóljon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!