Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen a regényem első oldala?

Milyen a regényem első oldala?

Figyelt kérdés

tudom, hogy ebből még nem lehet tudni mi fog történni, de nem fog az első oldalon kezdődni az egész, tehát kell elővezetés, stb. a példaképem, vagyis inkább a példakönyvem a VÁgy és vezeklés, szeretnék egy olyan jó könyvet írni, és kiadni. itt most azt szeretném kérdezni, miyen a fogalmazás, a mondatok, stb. ti továbbolvasnátok-e, és mit gondoltok, hány éves vagyok? és milyen folytatást képzeltek el ?

A két nyolcévesforma lány nevetgélve kergetőzött a réten. Hosszú, hullámos hajuk derekukat verdeste. Kék szemük meg-megcsillant a fényben. Fehér, térdig érő hálóingüket viselték, melynek alja sáros, és virágporos lett. Festőecset mindkettejük kezében. A festőpemzli vége piros színű, csakúgy, mint orruk hegye. A szél felkapta a földön heverő leveleket, hogy pillangó módjára szállhassanak a levegőben. A barnás-vöröses lepkék, melyek egykor egy juharfa ágán pihentek, most játékra hívták a kisasszonyokat. Fejük felett szálltak el, majd karjukat kezdték cirógatni. A kisasszonyok egyike -kinek haja pontosan ugyanolyan színben játszott, mint a pille, ki játékra hívta-,meglepő hirtelenséggel ugrott játszótársa után, aki azonban nem hagyta magát, s olyan távolságra röpült, hogy a kislány már nem érhette el. Majd játékosan, mint aki szándékosan szeretné bosszantani társát, a földre szállt, mozdulatlanságot tettetve. Hopp, kisasszonyunk azon nyomban ott termett, ám mielőtt felkaphatta volna, s apró kezeiben szemügyre vehette volna, az már újra feje fölött cikázott. Ingerülten utánakapott, ám a végső győzelmet megakadályozta, hogy mezítláb volt, és pont abba a szúrós, lila virágba lépett bele, amit olyannyira el akart kerülni. A fájdalomtól elveszítette egyensúlyát, és a virágok közé zuhant.

Testvére akkor éppen egy sárga virágot fedezett fel, amelyből ezernyi nőtt azon a vidéken. Letépte a színes kis növényt, és keze között morzsolgatni kezdte. Mikor ujjacskái már megtéveszthetetlenül narancssárgán virítottak, testvére rázuhant, s mindketten arccal a föld felé estek. Orruk mostmár nemcsak piros, hanem narancssárga színekben játszott. A kisasszonyok egymásra néztek, tátott szájjal, tágra nyílt szemmel. Ugyanabban a minutumban tüsszentettek egy akkorát, hogy a környező virágokon tanyázó méhek, és katicabogarak azon nyomban távoztak. Hirtelen felkacagtak, talpra segítették egymást, és kézenfogva rohantak abba az irányba, ahonnan néhány perce a festőecseteket hozták.

2011. aug. 19. 16:18
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
nekem tetszik. :)
2011. aug. 19. 17:22
 2/26 anonim ***** válasza:
szerintem olyan 14-16 éves lány lehetsz... a folytatását nem tudom, de ha tovább írnád, olvasnám. első voltam.
2011. aug. 19. 17:23
 3/26 A kérdező kommentje:
de szerintetek nem túl gyerekes? mármint elég nagyravágyó vagyok, és kb. 300-400 oldalasra tervezem, elég kacifántos a sztori, és azt szeretném hogy majd 100 év múlva úgy emlegessék mint a Büszkeség és balítéletet
2011. aug. 19. 17:36
 4/26 anonim ***** válasza:
A másik kérdésedet miért törölték ki?
2011. aug. 19. 19:49
 5/26 A kérdező kommentje:
mert "ugyanaaz"
2011. aug. 19. 19:52
 6/26 anonim ***** válasza:

óó:( pedig tökjó választ írtam és még1szer nemtudom úgy megfogalmazni..:'( ááá :/

14/L xD

2011. aug. 19. 19:59
 7/26 A kérdező kommentje:
kérlek próbáld meg, minden válaszra szükségem van, iszonyúan kétségbe vagyok esve, mert egy legendát akarok írni, nem akarok tucatíró lenni!!!
2011. aug. 19. 20:06
 8/26 anonim ***** válasza:

szóval szerintem nagyon jó,jók a kifejezések,ja és a nyolcévesforma az különírandó nyolcéves forma :)

egyépként tényleg nagyonjó!!!a következő oldalakat külddel üziben.nekem nagyon tetszik.és nem,nem gyerekes,egyáltalán nem!!!!!De arra figyelj,hogy ne csak leírást írj leírás hátán,mivel aki nem szeret olvasni,az hamar beleunhat,mivel nincs benne semmi párbeszéd,izgalom ;)

14/L :D ^^

2011. aug. 19. 20:13
 9/26 A kérdező kommentje:
köszi a választ.. azért teszek bele sok leírást, mert hiányolom a mai írókból.. sok tucatíró van, aki úgy ír, hogy mindent nekem kell elképzelnem.. jelenleg a Vágy és vezeklést olvasom és ahogy ránézek ezekre a négy-öt soron át tartó hosszú, érthető, varázslatos és választékos mondatokra , egyszerűen majdnem sírok, mert nem tudok egy olyan jót teremteni mint amilyet ő... és tudom hogy "írjam csak tovább, olvassak, majd lesz valami", de már számtalan regényt kezdtem el és így ment gallyra..bár a mostani történet az eddigi 4-5 ötletem ötvözete, és nagyon jó ötletnek tartom, és a szereplőkbe is beleszerettem már.. szóval lesz ami lesz, végigírom. most állandóan azt csinálom, hogy megírok 4-5 oldalt, majd pihenek, utána visszaolvasom, és rengeteg szót írok át, vagy hozzáírok. ezt fogom csinálni minden nyomorult oldallal. aztán lesz 400 oldalam.. aztán előlről kezdem, átjavítom, míg meg nem leszek vele elégedve..
2011. aug. 19. 20:19
 10/26 anonim ***** válasza:
helyes! :P
2011. aug. 19. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!