Milyen hasonló könyvek vannak, mint a Harry Potter és a Gyűrűk ura?
Harry Potterhez hasonló: Jonathan Stroud- Bartimaeus trilógia ( A szamarkandi amulett, A gólem szeme, Ptolemaiosz kapuja)
Varázslós, bár az egészet egy teljesen más oldalról közelíti meg, a varázslókat és a mágiát. Viszont színvonalban és könyvben van olyan jó mint a Harry Potter, szerintem jobb is. Melegen ajánlom, az egyik kedvenc könyvsorozatom.
Gyűrűk urához hasonló:
Christopher Paolini - Eragon
Elsőszülött
Brisingr
Fantasy, kicsit lotr koppintás szerintem, de attól még jó könyvek. nem olyan jó mint a lotr, de attól még jó.
C.S. Lewis - Narnia krónikái - Tolkien kortársa volt és jó barátja is egyben, kedves és izgalmas fantasy sorozat, nagyon szeretem.
Még egy szavazat a Jonathan Stroud által írt Bartimaeus trilógiának. :) Az egyik kedvencem.
Gyűrűk Urához hasonló:
Terry Brooks - Shannara sorozata
Az Eragonban hol van a LOTR? Nem inkább Star Wars, meg Pern sárkánylovasai? Egyébként elég ótvar szerintem...
Jó, minőségi, hosszabb fantasy:
Cook: Fekete sereg
Erikson: Malazai Bukottak Könyvének Regéje
Martin: Tűz és jég dala
Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak
Több kötetes, magyarul már kijött az első három.
lotr-hoz kicsit hasonló a Dragon Lance világ könyvei.
Margaret Weis- Tracy Hickman: Őszi alkony sárkányai; Téli éj sárkányai; Tavaszi hajnal sárkányai. (Nagyon sok könyv van, nem csak ezek, de érdemes ezekkel belépni Krynnre.)
Ursula K. Le Guinn: Összes Szigetvilág története
Mágus a főszereplő. Nagyon érdekes a világ természetének leírása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!