Melyik volt eddig a legjobb kötelező olvasmányod?
Kincskereső Kisködömön
első és egyben az utolsó. nem az ilyen könyvek érdekelnek, hanem amiből tanulok is.
A kötelezők egyáltalán nem gyengék. Gyenge könyveket nem tesznek kötelezővé.
Általános iskolás koromban én is kifejezetten utáltam az Egri csillagokat, a Kőszívű ember fiait, még a Pál utcai fiúkat is. Nem voltak elég lányosak. Nálunk nem volt kötelező a Két Lotti, meg az Abigél, de ezeket szerettem.
Lényeg a lényeg: huszonegynéhány évesen újra olvastam őket, és ez volt a reakció: Ezek fantasztikus könyvek, és tényleg mindenkinek el kellene olvasni ezeket. Való igaz, hogy egy 12 éves gyereknek unalmasnak tűnhetnek, de felnőtt embereket sokkal nehezebb rávenni az olvasásra.
Ha tudod a könyv előzményeit, hogy az író miért írja azt, amit és bele tudod gondolni magad a korba, akkor sokkal élvezhetőbb lesz.
Néhány rész, pl tájleírások unalmasnak tűnhetnek, de akkor nem volt se internet, se tévé, fényképek is alig, és nem nagyon utazgattak az emberek ide-oda. Kellett arészletes tájleírás. A cselekmény menete egy mai könyvhöz képest lassú, de mára minden felgyorsult: senki sem szótáraz, használja az enciklopédiát, mert itt a wikipédia. Senki se gyalogol, 14 éves gyerekek már robogóval furikáznak. Őrült rohanás van ebben a 21. században, és erősen kétlem, hogy ez jó.
Nah. a vége átfordult életmódbeli süketelésse, de ne úgy olvasd hoyg blablabla.. próbáld megérteni, mire gondolok.
30N
Candide, avagy az optimizmus.
Tök perverz az egész. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!