Elkezdtem írni egy történetet. Most járok a 16. oldalnál.
Az lenne a kérdésem, hogy az nem zavaró-e, hogy itt már benne vagyok a történetben. Úgy értem, nem haladnak akkor túl gyorsan az események?
Mert jó pár könyvnél látom, hogy még csak bevezetik a történetet, stb...
Mi a véleményetek?
2011. márc. 26. 15:53
1/8 lexi900926 válasza:
Végre egy könyv, aminek át lehet jutni az első 50 oldalán. Szerintem nem gond, csak nehogy "elfogyjon" a történés.
2011. márc. 26. 15:57
2/8 A kérdező kommentje:
Azt én is remélem. Igazából csak az a gondom, hogy nem írok ilyen átvezető részeket, max. egy-két mondatnyit.
Szóval nem igazán olyan, hogy cselekmény..(szövegelés)..cselekmény és így tovább.
2011. márc. 26. 15:59
3/8 szamóca. válasza:
akkor abból maximum novella lesz.
nem fogod tudni elég sokáig bontania törtéentet. ha pedig egymás után több akciót is leírsz, elcsépelt lesz.
2011. márc. 26. 16:20
4/8 anonim válasza:
Szerintem, írj vázlatot. Érdemes megcsinálni, mert ha egyből a közepébe csapsz a dolgoknak, akkor tényleg el fog fogyni a történet. Gondolkodj az eddig általad olvasott könyvek alapján, hogy hogyan épülnek fel. Érdemes azokat követni.
Én nem szoktam vázlatot írni, viszont nálam mindig megvan a bevezető. kell valamilyen szinten. Érdemes hosszabban ismertetni a szereplőket is.
2011. márc. 26. 21:16
5/8 anonim válasza:
Előbb ismertesd a helyszínt, utána a főhelyszínt. Bemutatod a főszereplőket néhány mondatban, de ne úgy tűnjön a történet elején, hogy személyleírást írsz. Miután bemutattad a szereplőket írj néhány dolgot ami történik, valami felesleges plusz cselekvést, eseményt, ezáltal az olvasó belemerül a könyvbe, ezalatt jobban ismertetheted szereplőidet. Ezután kezdhetsz lassan a lényegre törni.
2011. márc. 26. 23:08
6/8 anonim válasza:
szerintem nem jó. igen, ha megnézel más könyveket akkor a 16. oldalon még csak a bevezetésnek az első részének az eleje van. a sztori és az izgalom mondjuk a 60. oldalon vezetődik fel majd a 100.-on történik valami, aztán ugyebár a többi kibontakozik, stb. legyen kapkodós.
2011. márc. 27. 13:29
7/8 anonim válasza:
200 évvel ezelőtt volt szokás 30 meg 40 oldalas tájleírással kezdeni.
Olvastam már olyan könyvet ami rögtön a történet közepével kezdte és jó könyv volt.
Szal szerintem senkit se zavar
2011. márc. 27. 15:32
8/8 anonim válasza:
Nem,egyáltalán nem baj.Én is könyvet írok,és már a 160.-ik oldalon járok. De nekem nincs tetőpont meg ilyesmi,csak mindig történik valami nagy dolog.Szerintem az én könyvemnek így sosem lesz vége.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!